Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oscarem oceněný scenárista a uznávaný režisér Cameron Crowe (Jerry Maguire) se znovu sešel s producentem/hercem Tomem Cruisem v mimořádně působivém filmu plném romance, podezíravosti, lásky, sexu a snů. Film Vanilkové nebe (ve vedlejší roli s Penelope Cruz), jež je inspirovaný španělským filmem Otevři oči z roku 1997, odkrývá příběh o hledání sebe sama v New Yorku. Vizuálně ohromující film s nezapomenutelnou kamerou a sekvencí z Times Square, na kterou nikdy nezapomenete, měl na starosti oscarový kameraman John Toll (Statečné srdce). (Magic Box)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
ad0lph

ad0lph (hodnocení, recenze)

Tak film som skukol.. musím uznať, že skoro celý film som bral ako taký priemer, až ten koniec to vyšvihol na nadpriemer (3,5*). Zajtra asi skuknem ešte raz, verziu s alternatívnym koncom, a uvidím, či si zaslúži u mňa lepšie hodnotenie..

Filmantomas

Filmantomas (hodnocení, recenze)

Dlouho jsem tenhle film odkládal pod dojmem, že jde o nějakou romantickou kokotinu. Jeden z mých top filmů.

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Třetí potíž - finále originálu je prostě lepší. Takže hvězdy jsem přidělil spravedlivě. :)

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Druhá potíž - obě holky jsou v originále brunety a tak se dá pěkně s nepříjemnejma překvapeníma pohrát. A tady máme jednu blondýnu a napětí se ve stejnejch scénách vůbec nedaří budovat tak krásně filigránsky.

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

První potíž - Cruise není vůbec znetvořenej a s tím jeho xichtem s jizvama po nehodě by se dalo v poho fungovat, takže mu tu jeho hysterii kolem toho, jak vypadá, nevěřím, respektive působí tím neadekvátním chováním nesympaticky a nezrale. Naproti tomu Noriega v originále má fakt, ale fakt velikej problém...

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

srncek

Srnčeku, prosím tebe - kde jsi (a spousta tvejch kolegů) přišel na spojení "vzhliadnuť film"? Ptal jsem se na to několika kamarádů Slováků a potvrdili mi, že tohle slovo funguje stejně v češtině i ve slovenčině - film můžeš shlédnout, ale vzhlížet (obdivně) můžeš třeba k jeho režisérovi a nebo k Penelopě, případně můžeš vzhlédnout od piva k nebesům, jestli na tebe pánbůh neseslal trest za opilství v podobě padajícího Boeingu.  :D.  Ale nemůžeš vzhlédnout film - ani česky, ani slovensky. Proč tuhle nelogickou blbost používáte?

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Netvrdím, že je to úplně blbě, ale moc jsem nepochopil, proč vůbec točili remake. Abych to pochopil, koukám hned na originál, kterej se mi zatím zdá lepší. Tak uvidíme.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

 (hodnocení, recenze)

trošku náročnější film a pro někoho možná těžce strávitelný proto tu je asi tak nízké hodnocení .  Toto je super scifárna s nejasnou zápletkou která nakonec dopadne jak dopadne . Musím říct že mě toto vanilkové nebe upoutalo.

Uživatel janabel smazal svůj příspěvek.

Uživatel janabel smazal svůj příspěvek.

srncek

srncek (hodnocení, recenze)

Snaž sa nemyslieť na hercov čo ribia v súkromí,či akí sú,ale ako hrajú v tom,na čo sa práve pozeráš..Tom Cruise je skvelý herec o tom není pochýb...prakticky 30 rokov na top scéne.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

aluna

aluna (hodnocení, recenze)

srncek: To mě taky štve, přitom moc nechápu, co se zrovna na tomhle dalo nepochopit, když to tam všechno řeknou...

srncek

srncek (hodnocení, recenze)

Kurva zase otvorím diskusiu k jednému z tých skvelých filmov a samozrejme zase kopa špatných názorov a nepochopení a následnom neuznaní kvality filmu,až je mi smutno...načo sa vôbec niektorí dívate na filmy??...dotknutí sa ma teraz zase budú snažiť svojimi Avengers a Batmanmi a kadejakými hovadinami v Topkách udupať jak psa,lebo som drzý,lenže to by som si už na to medzičasom nemohol zvyknúť..Vanilkové nebo je perfektný kúsok,veľmi VEĽMI netradičný a originálny film,aj keď je to remake španielskeho Otvor oči,no takto skvele vybraní herci,chémia medzi nimi a situácie či pointy len málokde máte možnosť vzhliadnuť..určite film nie pre každého,ale jeden z tých,kde vidíš kto má čo v hlave súdiac podľa jeho komentára...kľudne ma chytajte za slovo z mojej poslednej vety,mne to nevadí.

na příspěvěk reagoval hippie2222

Petaxis

Petaxis (hodnocení, recenze)

Takže ta co ji hrála ta Cameron Diaz umřela v tom autě a ta Sofie pak normálně žila dál až umřela třeba na stáří či jak to teda bylo? :D

Hlavicz

Hlavicz (hodnocení, recenze)

Tak snad to neklesne pod 70% ... pamatuju, že to ještě nedávno mělo 76%!

xdenulkax

xdenulkax (hodnocení, recenze)

Hlavicz: Bohužel musím říct (napsat), že jsem zklamaná. Čekala jsem Bůhví co a tak to dopadlo. Od začátku do konce jsem se celkem nudila. Ta délka byla samozřejmě zbytečná. Ale za skvělého Toma a ty ostatní světlé momenty 3* :). Ale kdyby po mně chtěl někdo doporučit nějaký fajn film, tak by ch tohle určitě nezmínila. 

xdenulkax

xdenulkax (hodnocení, recenze)

Teď  jsem to pustila a děsí se té délky.. snad to nebude zbytečně moc. .. I když Tom a Cameron .hm :) 

senky15

senky15 (hodnocení, recenze)

zablaga: no neviem. Vdaka tej pointe cele predchazajuce dianie dalo zmysel. Myslím že je celkom podstatná

zablaga

zablaga (hodnocení, recenze)

Mne sa zdá, že pointa nie je ani tak dôležitá. Ale celé to poňatie, z toho filmu ste taký zvláštne zmätený a pritom je plný super pekných chvíľ, záberov, hudby,, scén a často psychologických prestrihov. Proste legenda...for me :)

yinloveyang

yinloveyang (hodnocení, recenze)

Hlavicz: Víš, už stahuji původní film a pak se podívám ještě jednou na tento, třeba změním názor :)

Hlavicz

Hlavicz (hodnocení, recenze)

yinloveyang: Napsal člověk podle něhož je nejlepší film světa Harry Potter a VzA :D

yinloveyang

yinloveyang (hodnocení, recenze)

Ovšem líbí se mi, že tam hrají dva herci z LOST a také si vždy uvědomíš, že se jedná o film, neboť v záběru můžeš vidět "Dvojčata",  tím chtěl Crowe ukázat, že se fakt jedná o snový svět.

yinloveyang

yinloveyang (hodnocení, recenze)

Popravdě nevím, proč si někteří myslí, že je to nej film světa, já jsem musela koulet očima :)) Ovšem Tomovi i Penélope to spolu přece jenom slušelo :)

Hlavicz

Hlavicz (hodnocení, recenze)

Pro někoho naprosto nepřehledný,zmatený,nekvalitní dílo .... pro někoho nejlepší film na světě. To o něčem vypovídá :)

senky15

senky15 (hodnocení, recenze)

zjavne veľa ludí nepochopilo o pointu filmu. Neviem prečo potom hodnotia. Perfektny film tak isto aj original Abre los ojos!

Filmovie

Filmovie (hodnocení, recenze)

Docela dobrej film,zvlášť se my líbilo,jak je situace,že potřebuje novej ksicht,že zaplatí cokoliv a následně obdrží masku a povídá,aspoň nemusim řešit co si mam vzít na maškarní ,ale co zbilých 365 dní?!  no a neměl spíše říct 364 dní?

ctirlistek

ctirlistek (hodnocení, recenze)

tenhle  film se mi opravdu líbyl mám rád mysteriozní filmy ale druhý den jsem se chtěl dívat na jeden filmů s názvem otevři oči z roku 1997 a ten byl slovo od slova děj od děje stejný jako vanylkové nebe vůbec nechápu proč vznikly 2uplně stejné filmy

zablaga

zablaga (hodnocení, recenze)

Nádherne spravený celý film so super hereckými výkonmi. Koniec sa mi nezdal až taký premyslený ale z celého filmu mám taký super pocit, že rozhodne 5 *:)

snapporech

snapporech (hodnocení, recenze)

Ano, i já si vzpomínám :), že se mi ten film zdál v jistých momentech překombinovaný a náročný na pozornost. Ale potom - ani nevím, jak to přišlo (snad, že jsem se tak strašně soustředila, aby mi neunikl žádný podstatný detail), mě ten film pohltil. - Takže možná bych za týden byla přísnější, ale teď jsem čerstvě pod vlivem a nemám chuť hledat nesrovnalosti a analyzovat :)... Aktuální dojem: 5*.

Tryskomyš

Tryskomyš (hodnocení, recenze)

Já jsem ho viděla znovu po nějaké době, ale bohužel mi chyběl konec, takže teď nevím, jak to dopadlo. A z minula už si to nepamatuju.

zyew

zyew (hodnocení, recenze)

docela mi je líto poma a spol. (lidi s hodnocenim 3 a níž) protože ten film šeredně nepochopili.

kiddo

kiddo (hodnocení, recenze)

Je zarážející, že znetvořený Tom Cruise vypadá jako John Travolta.

Džótí

Džótí (hodnocení, recenze)

Hezký film... rozhodně nadprůměr pro mě. Rozplizlý se mi nezdál. Naopak. Velmi zajímavý a Tom Cruise to zahrál pro mě dobře. Je to šikula...:-)

mandes

mandes (hodnocení, recenze)

tak isto ma film uchvátil,hlavne výkon Toma Cruisa bol perfektný,a to dokonca aj ked mal tú masku

 (hodnocení, recenze)

Mne osobne tento film uchvatil. Nikomu nevnucuji svuj nazor, nicmene tem, kteri si Vanilkovym nebem nejsou jisti, doporucuji mrknout se na nej jeste jednou. Dej nelze brat doslovne a je treba v nem hledat urcitou analogii s existencnimi problemy, ktere potkavaji kazdeho mysliciho cloveka... "The sweet is never as sweet without the sour" ;)

stanod

stanod (hodnocení, recenze)

Co ja viem, niektorym klasickym ranym filmom chybala farba lebo zvuk. Ide ale Oto, ze nie je remake ako remake, su filmy ktore moze natocit 10 ludi a bude to 10 roznych filmov - ak sa tvorcovia remake aspon pokusia vlozit do novej verzie nieco nove, pojat vec z ineho uhla. Ale toto je podla mna uplne zbytocny remake bez akehokolvek viditelneho tvoriveho vkladu jeho tvorcov - a neviem ani uviest dalsi podobny, asi jediny remake svojho druhu (tj obycajny "opajc") ktory poznam...

oli.G

oli.G (hodnocení, recenze)

stanod: No... ale uved mi jeden remake, ktory vznikol preto, ze originalu nieco chybalo. :)

stanod

stanod (hodnocení, recenze)

No ja som hlavne nepochopil, preco tento film vobec vznikol, originalu Abre los Ojos podla mna nic nechybalo, asi len to, ze nebol americky...

Reklama

Reklama