Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nešikovný prostoduchý zlodějíček Quentin přepadne směnárnu. Tam však zrovna mají pouze jeny, eura vykoupili Japonci. Směnárník mu ale poradí banku o kus dál. To už je ovšem zalarmovaná policie a Quentin, který se na útěku schová do kinosálu, kde promítají film pro děti a velice se baví, je zatčen... Pak pro dozorce nastává pravá kalvárie: s Quentinem, který stále dobrosrdečně rozpráví, nikdo nechce na cele být. Nakonec ho dají k Rubymu, známému lupiči, který jistému Vogelovi ukradl dva miliony. Peníze se ale nikdy nenašly a Ruby zarytě mlčí. A nepřestane mlčet ani tehdy, když se s ním v cele začne bavit neúnavný Quentin... Ruby zuří: Vogel totiž zabil jeho milenku Sandru, která byla bohužel Vogelova žena. Ruby pojme pevné odhodlání z vězení utéct a Vogela při první příležitosti zabít. Nejdřív se ale musí dostat alespoň do vězeňské nemocnice. Podřeže si proto žíly, čehož si Quentin všimne právě včas. Aby se mohl za svým „přítelem“ – jak ho už začal nazývat – dostat, učiní totéž. Oba se tedy opět shledávají na vězeňské marodce a Ruby začíná mít pomalu dotěrného Quentina dost... Rubyho vzápětí převezou na psychiatrii. Quentin si rozbije hlavu o zeď a ocitne se tam též. Ruby plánuje útěk. Quentin, který by udělal všechno, aby mu pomohl, zavolá na pomoc přítele Martineaua a připraví svůj vlastní útěk. Jenže v téže době má utéct s pomocí podplaceného ošetřovatele i Ruby. Quentin to samozřejmě netuší a násilím ho osvobodí, aby mohli utéct spolu Věc se ale nepodaří tak, jak bylo naplánováno, a tak se oba uprchlíci ocitnou na ulici v nemocničním úboru a bez auta, kterým bojácný Martineau odjel... Ruby se nejdřív na Quentina hrozně zlobí a je přesvědčený, že je převlečený polda. Teprve když se dozví, že Quentin je také zloděj, začne ho brát aspoň trochu na vědomí. Oba muži vniknou do domu jistého žokeje, aby získali šaty a auto. Musejí vzít zavděk šaty jeho ženy, protože žokejovy jsou jim příliš malé, a odjíždějí v žokejově voze. Jsou velmi nápadní dámským oblečením, a tak Ruby navrhne, aby se rozdělili, snadněji uniknou. Když je ale Quentin zanedlouho přistižen při pokusu o krádež dalšího auta, Ruby mu přispěchá na pomoc... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 213)

Radyo 

všechny recenze uživatele

S mnohaletým odstupem oproti většině komentujících musím konstatovat, že se jedná o mírně nadhodnocenou krimikomedii, kterou leckteré starší kousky téhož žánru z dílny např. Belmonda strčí do kapsy. Uznávám, že Depardieu hraje svého ještě většího blbce, než jsme doufali opravdu skvěle, nicméně i ta jeho skoro až přirozeně vyhlížející hloupost mě donutila ke smíchu jen asi ve 4-5 případech. Jinak je to ryzí oddechovka, plovoucí si uprostřed proudu a nepřekvapující snad ani v jednom ohledu (že jsou Reno i Depardieu výborní herci jsem věděl už dříve). Tři hvězdičky ve své nejryzejší podobě. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Opravdu krutě zábavná francouzská komedie s Jeanem Renem a Gérardem Depardieu. Přiznám se, že jsem byl mnohdy až nepříčetný, jak debilní byl Depardieho idiot, který ze sebe sypal kravinu za kravinou. Doplněno o chladnokrevného zabijáka Rena je tohle prostě bezkonkurenční duo. Chechtal jsem se zdatně a víc než promyšlenými vtipy scénáristé útočí na divákovy bránice jednoduchostí. Příběh není nikterak složitý a tak se může člověk naprosto oddávat údernému humoru. 80% ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Já jsem Quentin! Quentin z Montargis!". Naprosto dokonalé skloubení Renovy kamenné tváře a připitomnělého výrazu Depardieuho v jedné z nejlepších komedií 21. století. Samotný příběh je originální a nápaditý, dialogy jsou vtipné a smysluplné a stopáž optimální. Takže co více si přát! Zkrátka Francouzi vždy uměli točit komedie na úrovni a Drž hubu! je názorným příkladem. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Dobrá a kvalitná francúzska komédia tu už snáď nebola roky a roky a zrazu príde takáto pecka! Áno, je to pecka, mimoriadne príjemná, svižná a zábavná. Navyše Francis Veber do filmu obsadil dvoch skvelých hercov, mimochodom práve Jean Reno je môj no.1 francúzsky herec súčastnosti. Film s výbornými hereckými výkonmi a uvoľnenou atmosférou spestrenou kopou skvelých gagov zo starej školy. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Hledačům smyslu života ve filmovém poselství tento snímek vřele nedoporučuji. Jedná se totiž pouze o přímočarou komedii o dvou mírně odlišných gaunerech. Ruby je nemluvný špičkový zločinec a přestože má nyní přechodné bydliště ve státní věznici, tak má v hlavě geniální plán. Quentin je nesmysly neustále žvatlající idiot, který toho času sdílí celu s Rubym a má také spoustu geniálních nápadů. Quentin chce zachránit Rubyho, jehož němost považuje za souznění dvou duší a proto vykoumá útěk za pomoci opilého jeřábníka. Ruby má také dokonalý plán útěku, při kterém má opustit věznici vozidlem hlavním vchodem, ale Quentin je prostě rychlejší. Takhle začíná film plný různého (infantilního, konverzačního, milého ale i chytrého) humoru, který si můžu, zejména díky výkonům Rena a Depardieua, pustit kdykoliv znovu. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (27)

  • Cestou v prvním ukradeném policejním voze (v čase 57:45) jsou pásy vpředu v nejnižší poloze, o deset sekund později při zastavení je řidičův pás v nejvyšší poloze. (agossini)
  • Když je Ruby (Jean Reno) zavřený v nemocnici z důvodu podřezání žil, tak ho hledá Quentin (Gérard Depardieu). Když ho najde, tak ho jde navštívit a sedne si na vedle něj na postel, kde leží starý člověk, který zakřičí pod tíhou Quentinova těla. Ve scéně jde vidět, že ležící stařec nemá pod přikrývkou nohy, ale pouze půl těla. (Jimmy15)

Související novinky

Další remake od Farrellyů

Další remake od Farrellyů

25.04.2006

Pokuď možno nazvat nějaké tvůrčí seskupení opravdovým samorostem bez pudu sebezáchovy, tak se s velikou pravděpodobností jedná o Petera a Bobbyho Farrellye. Režírujíci bratrská dvojice proslula hitem… (více)

Reklama

Reklama