Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nešikovný prostoduchý zlodějíček Quentin přepadne směnárnu. Tam však zrovna mají pouze jeny, eura vykoupili Japonci. Směnárník mu ale poradí banku o kus dál. To už je ovšem zalarmovaná policie a Quentin, který se na útěku schová do kinosálu, kde promítají film pro děti a velice se baví, je zatčen... Pak pro dozorce nastává pravá kalvárie: s Quentinem, který stále dobrosrdečně rozpráví, nikdo nechce na cele být. Nakonec ho dají k Rubymu, známému lupiči, který jistému Vogelovi ukradl dva miliony. Peníze se ale nikdy nenašly a Ruby zarytě mlčí. A nepřestane mlčet ani tehdy, když se s ním v cele začne bavit neúnavný Quentin... Ruby zuří: Vogel totiž zabil jeho milenku Sandru, která byla bohužel Vogelova žena. Ruby pojme pevné odhodlání z vězení utéct a Vogela při první příležitosti zabít. Nejdřív se ale musí dostat alespoň do vězeňské nemocnice. Podřeže si proto žíly, čehož si Quentin všimne právě včas. Aby se mohl za svým „přítelem“ – jak ho už začal nazývat – dostat, učiní totéž. Oba se tedy opět shledávají na vězeňské marodce a Ruby začíná mít pomalu dotěrného Quentina dost... Rubyho vzápětí převezou na psychiatrii. Quentin si rozbije hlavu o zeď a ocitne se tam též. Ruby plánuje útěk. Quentin, který by udělal všechno, aby mu pomohl, zavolá na pomoc přítele Martineaua a připraví svůj vlastní útěk. Jenže v téže době má utéct s pomocí podplaceného ošetřovatele i Ruby. Quentin to samozřejmě netuší a násilím ho osvobodí, aby mohli utéct spolu Věc se ale nepodaří tak, jak bylo naplánováno, a tak se oba uprchlíci ocitnou na ulici v nemocničním úboru a bez auta, kterým bojácný Martineau odjel... Ruby se nejdřív na Quentina hrozně zlobí a je přesvědčený, že je převlečený polda. Teprve když se dozví, že Quentin je také zloděj, začne ho brát aspoň trochu na vědomí. Oba muži vniknou do domu jistého žokeje, aby získali šaty a auto. Musejí vzít zavděk šaty jeho ženy, protože žokejovy jsou jim příliš malé, a odjíždějí v žokejově voze. Jsou velmi nápadní dámským oblečením, a tak Ruby navrhne, aby se rozdělili, snadněji uniknou. Když je ale Quentin zanedlouho přistižen při pokusu o krádež dalšího auta, Ruby mu přispěchá na pomoc... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 211)

lamps 

všechny recenze uživatele

Příběhově těžkopádně segmentovaná konina, v níž se prapodivně vyjímá občasná snaha o serióznější přístup a neschopnost záporných postav je pak ještě více do očí bijící, ale stejně tomu nejde říct ne. Francis Veber ostatně vždycky uměl nejlépe zásobovat gagy a bavit spojením dvou nesourodých postav, a z tohoto pohledu je Drž hubu jeho nejvydařenějším dílem. Reno a Depardieu vytváří tak úžasné a bezprostřední duo, že by jednoho pobavili i s vypnutým zvukem, a nezapomenutelných hlášek je snad více než v kterémkoli libovolném díle bratří Zuckerů. Příjemně to odsýpá, s hrdiny je nám dobře, a když se na to díváme znovu, znalost vtípků nám nijak nezabrání, abychom si tohle nezávazné blbnutí dvou ikonických herců a slavného režiséra neužili úplně stejnou měrou. A to se u komedie sakra cení… ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý môžem vidieť aj viackrát a zakaždým ma zaručene pobaví. Je v ňom toľko hlášok, že to až možné nie je. Čo by sme tiež čakali, keď sa hlavných rolí ujal Gerard Depardieu a Jean Reno. Gerard ako totálny blbec, že už snáď nikto blbší na svete nie je (ani Lloyd a Harry) a Jean ako jeho nechcený najlepší priateľ. Ani neviem koľkokrát v tomto filme padla práve hláška Drž hubu! Naozaj ďalšia skvelá komédia od Francúzov. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

To je kůň, kterej má žízeň. Mám udělat koně, kterej se chce projet? Už jen pohled na Gérarda Depardieu vyvolává úsměv, jelikož má místo nosu pyj. Ovšem zde baví i skvělým herectvím a s pomocí geniálního dabingu pana Štěpničky, se jeho Quentin šplhá mezi moje nejoblíbenější komediální postavy z filmů Made in France. No a Jean Reno je jako nahrávač taky fajn. Měly by se postavit útulky pro blbce, ale představte si, jak by ty budovy musely být velké! ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

S mnohaletým odstupem oproti většině komentujících musím konstatovat, že se jedná o mírně nadhodnocenou krimikomedii, kterou leckteré starší kousky téhož žánru z dílny např. Belmonda strčí do kapsy. Uznávám, že Depardieu hraje svého ještě většího blbce, než jsme doufali opravdu skvěle, nicméně i ta jeho skoro až přirozeně vyhlížející hloupost mě donutila ke smíchu jen asi ve 4-5 případech. Jinak je to ryzí oddechovka, plovoucí si uprostřed proudu a nepřekvapující snad ani v jednom ohledu (že jsou Reno i Depardieu výborní herci jsem věděl už dříve). Tři hvězdičky ve své nejryzejší podobě. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Prostoduchý scenár film trochu odsudzuje k priemeru, ale má v sebe taký skvelý nenásilný humor, že musím dať 4*. Reno a Depardeu sú fantastickí a vôbec mi nevadilo, že tvorcovia celú dobu len vymýšľali zámienky ako nechať tých dvoch spolu. Samozrejme je tu aj malá ukážka francúzskeho akčného Hollywoodu, ale je podaná s citom. Pre mňa návrat fracúzskeho šarmu na plátno... ()

Galerie (51)

Zajímavosti (27)

  • Druhý ukradený Peugeot 807 má značku 75N4930F. Když se k němu dostanou policisté zpět, už má značku 75N1015F. (agossini)
  • Ve scéně, kdy Quentin (Gérard Depardieu) během rvačky vysklí okno Land Roveru, si můžeme ještě před samotným nárazem všimnout promáčklého plechu pod oknem vozidla. Ten vznikl během přechozích pokusů, kdy se okno rozbít nepodařilo. (vilusinska)

Související novinky

Další remake od Farrellyů

Další remake od Farrellyů

25.04.2006

Pokuď možno nazvat nějaké tvůrčí seskupení opravdovým samorostem bez pudu sebezáchovy, tak se s velikou pravděpodobností jedná o Petera a Bobbyho Farrellye. Režírujíci bratrská dvojice proslula hitem… (více)

Reklama

Reklama