Koncert dvoch hereckých osobností. Gerad Depardieu a Jean Reno v novej komédii o dvojici neschopných ale vytrvalých lupičoch. Quentin (Depardieu) je prihlúply a chrapúňsky bankový lupič, ktorého blbosť sa naplno prejaví napríklad, keď vtrhne do zmenárne v domnení, že je to banka a celú akciu skončí diskusiou o kurze japonského Yenu. Keď sa ocitne vo väzení, nastanú vážne problémy s jeho spoluväzňami - nikto s ním nevydrží dlhšie bez toho, aby sa z neho nezbláznil alebo ho nechcel zaškrtiť. (Tais-toi znamená v preklade drž hubu.) Až na Rubyho (Reno), starého známeho zo školských čias. Z týchto dvoch sa stane veľmi nesúrodá dvojica, ktorá sa ... (zobrazit celý text)
V půjčovně jsem si ani nevšiml, že v tomhle filmu hraje Depardieu (na obalu je k nepoznání :) Ale i když ho zrovna nemusím, tak jsem byl příjemně překvapen. Ten jeho pitomec je skvělý, Jean Reno jako vždy výborný a já se překvapivě dobře bavil (i když jsem to u Vebera tak trošku předpokládal.... ale na co je už dneska spoleh ! :).
Zatímco Jean Reno hraje postavu (a taky způsobem), jak jsme u něj zvyklí, to, co předvádí Gérard Depardieu, je šok. Po všech charismatických uchvatitelích a osudových mužích hraje chudého duchem, ale tak roztomile, že to ani na okamžik není trapas, naopak valí se na nás jeden tok jiskřivého odzbrojujícího humoru. A je to pohoda, když se z člověka, který by v prvním plánu připravil svojí blbostí o rozum, vyklube ten nejideálnější parťák. Moc jsem se pobavila.
Povinnosť pre všetkých, ktorí si myslia, že Depardieu už je hodný starého železa. Nádherná zábava pre všetkých fanúšikov dvoch najkultovejších francúzskych hercov súčasnosti. Táto komédia, písaná im na telo, je zrkadlom ich suverenity a božskosti. *Mérd!*
Tenhle film mě dokázal dostat ze špatné nálady. Smál jsem se jako blázen. Nenáročná komedie to samozřejmě je (až na pár detailů, ale ty asi fakt vidím jenom já), ale pokud se stále přetřásá ono "tenhle film chce jen pobavit," tak úkol to splní, ale zároveň nabízí také kvalitu. A navíc si něžného a sympatického blbce v podání Gérárda Depardieua opravdu zamilujete! Francisi, tvé jméno rovná se záruka! TAKŽE HLEDÁME OŠETŘOVATELE, JEŘÁBNÍKA, DEBILA A ZABIJÁKA. MÁME CO DĚLAT!
Vynikající francouzská komedie, která je přesně taková, jaká by každá pořádná francouzská komedie měla být, tj. krátká, vtipná a s dvojicí naprosto odlišných pošuků v hlavních rolích. Tentokrát se dá za skutečného magora označit sice pouze jeden, ale je to magor s hloupostí vystačující za dva. Depardieu by mezi těmi stovkami filmových blbců rozhodně nezanikl. Jeho ukecaný, dobrosrdečný debil je nebývale vděčnou komickou figurkou. A když vedle něj navíc postavíte chladnokrevného kriminálníka s tváří Jeana Rena, nemůže vám vyjít nic menšího než smrtelně vtipná komedie „jako ze starých časů“. Veber si herce skutečně umí vybírat. Se slabší dvojicí by mnoho fórů neměla zdaleka takový (zda-li vůbec nějaký) účinek. 75% Zajímavé komentáře: monolog, ScreamJay, JayKey
Scénář: Francis Veber ..
Tahle komedie opravdu výtečně pobaví!! Veber se opět ukázal v nejlepším světle, Gepardie je blbeček k popukání jako Reno čumák chladný. Pár děr tam sice je, ale stačí lehce přimhouřit oko a 90%.
Veber prostě umí francouzské komedie starého střihu v dosti širokém rozptylu. Tady se zrovna trefil do žánru uprchlické akční a znovu to je rána hodně blízko středu. Především díky skvělému odpichu a neodolatelné dvojce v titulní roli. Reno i Depardieu potvrzují svojí extratřídu a díky nim má tenhle film jiskru jako dobré francouzské víno. Radost pohledět!
Příjemná komedie se skvělou hereckou dvojicí Reno-Depardieu.
Zvlášť Gerard Depardieu tady zahrál dobře a byl opravdu vtipný (a taky hodil dva chlapy asi 5 metrů daleko a 2 metry do vzduchu). Ale třeba takové Wasabi se mi líbilo víc.
Francis Veber, udělal to co umí nejlépe svižné bláznivé komedie jako za starých dobrých časů. Do party,
si pozval Jeana Reno a Gérarda Depardieho a návratu
ke starým dobrým komediálním pozdravům s Francie nic nechybělo. Film se rozjete s takovým vtipem ,že jsem uvažoval i o 5*, na konci přeci jen humorné tempo toliko nevydrželo i tak ovšem paráda .
Hodně zábavná francouzská komedie, do které Francis Veber obsadil to nejlepší co mohl - Jeana Rena a Gérarda Depardieua. Hlavně Depardieu je pro mě velké překvapení s jakou bravurou zahrál "blázna".
Z nostalgie, že podobně trhlé, vtipné, vkusné a kvalitní komedie z francouzké provinience již moc nevznikají. Ne snad, že by této něco z toho chybělo, ale přeci jen na vrcholy žánru zdaleka nemá.
dobrá komedie, ale přibližně po hodině hodně ztrácí dech a konec je už naprosto ubohej. a je to vada scénáře. přišlo mi, že všechno dobrý jako kdyby vyplýtvali v prvních dvou třetinách a všecko to klišé a stokrát dokola omílaný krámy strčili na konec. škoda toho. kdyby to točili Monty Pythoni, přibližně po té hodině by se na sebe podívali, pokývali hlavou a řekli: Tohle je ten nejhloupější skeč, v jakým jsem kdy hrál. Bodám na to. neboli přesně to, co jsem si v tu chvíli řekl já, akorát že jsem byl ještě naivní a chtěl vědět, jestli to není jen sloka z písničky jednou jsi dole jednou nahoře. nebyla. zůstali dole až do konce.
Tohle téma jsem sice viděla už v několika zpracováních, ale přesto ho Veber zvládnul tak zábavně a dokonce s dobrým příběhem a hlavně se skvělým Depardiem v roli blbce se zlatým srdcem a Rena v typickém ne tak záporném záporákovi, že jsem se dokonale pobavila. Moc příjemná a chytrá komedie.