Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když sekretářka nebezpečného právníka Maurice Messera zjistí, že její šéf stojí za obchodem s děvčaty, zaplatí to životem. Aby pomstil její smrt, vrací se z Austrálie její bratr - tajuplný Hexer. A Scotland Yard si rázem na nedostatek práce nemůže naříkat. (Pohrobek)

Recenze (17)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Když sekretářka nebezpečného právníka Maurice Messera zjistí, že její šéf stojí za obchodem s děvčaty, zaplatí to životem. Aby pomstil její smrt, vrací se z Austrálie její bratr - tajuplný Hexer. A Scotland Yard si rázem na nedostatek práce nemůže naříkat... Jedna z nejlepších černobílých wallaceovek. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Když věci fungují tak, jak mají, je to radost, kterou za to stojí vidět. Zcela mimochodem, i když jsou dialogy tak trochu archaické, tak nedokážu ani s odstupem času najít nic, co by se dalo této detektivce vytknout. Co k tomuto zážitku víc dodat? Němci prostě wallaceovky uměli točit. A nejenom Alfred Vohrer, ale také výborně Harald Reinl. Proto se i dnes k nim rád vracím. Žel jsem si také uvědomil, že u některých starých filmů už ten prožitek nemusí být pro někoho již tak působivý. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá wallaceovka, jež se může pyšnit krásnými ženami v účesech a kostýmech 60.let a šlapající hudbou té doby. Mix starých bondovek (sekretářka mající vše pod kontrolou, krásné ženy, ponorka, nemilosrdné vraždy, odporný padouch, pasti) a tajuplných kriminálek (tajemný mstitel, zločinci, dům padlých dívek, jenž není tím, za co je vydáván). Také tento snímek si z gotických horrorů vypůjčuje jen podzemní labyrint chodeb a střechy zahalené do kouře z komínů. Škoda, že atmosféra není strašidelnější. Na druhou stranu je však pátrání po záhadném Hektorovi a vrazích jeho sestry zábavné s občasnými vtípky anglického humoru - inspektor Higgins sklouzne ze střechy na balkon a projde pokojem s vyděšenou dívkou. Následuje ho inspektor Warren a dívka to nevydrží: ,,Ono je vás více?" ,,Ne," odpoví Warren, ,,já jsem poslední, můžete zavřit okno." ()

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Vynikajici cernobila kamera, originalni detaily a predevsim stale pritomny lehoucky parodicky podton... Doporucuji. Jinak tzv Wallaceovky jsou v Nemecku velmi popularni - v obchodech lze koupit snad 8 DVD boxu, kazdy po 4 filmech... Kazdy Nemec je zna, s kymkoliv o nich lze debatovat, kazdy ma svoji oblibenou... Der Hexer patri k tem nejcasteji zminovanym. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Podle hodnocení imdb nejlepší západoněmecká wallaceovka, ale podle mého názoru i takový Indický šátek je lepší. Tato byla na můj vkus příliš užvaněná. Částečně chyběli osobitější herci a napětí bylo rozmělněné, nehoustlo a negradovalo. Nicméně, závěr je překvapivý a vtipný. Silné tři nebo slabší čtyři hvězdičky. U nás běžel film pod českým názvem "Záhadný Hektor". ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Finále je skvělý, ale předchází tomu dost zmatek. Edgara Wallace mám solidně nakoukaného z britských krimi 1960´s a tenhle film nepochybně patří k tomu lepšímu, co se dostalo na plátno. Nebo jinak řečeno, ty britské středometrážní jsou většinou na jedno brdo a slabé. V tomto případě je kvalita zaručena asi tím, že to natočili Němci. Herecky vyvážené, hrdinové i padouchové jsou čítankoví, potěší podzemí, ponorky (přestože tohoto prvky je využito málo), mě nejvíc potěšilo obsazení pana Eddi Arenta (známého nemehla lorda Castlepoola z Vinnetoua) v postavě komorníka Finche. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

20. v poradí klasická wallaceovka má svižné tempo, pekné ženy a vtipný netradičný záver. V Nemecku azda najpopulárnejšia. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Vskutku, na Němce svižně a ironicky natočená detektivka. Hlavní "sympaťák" je trochu jamesbondovsky stylizován, ač není až tak velký superman, hrdinky jsou dostatečně sličné, něco honiček a stříleček a vtipný a nápaditý konec. Něco víc než tři hvězdičky, ale na na čtyři to není. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

SPOILERY! Tento film se v několika detailech se liší od dalších německých „Wallaceovek“. Za prvé humor zde neleží především na jedné postavě, kterou zpravidla ztvárnil Eddie Arent, ale jednotlivé postavy čas od času předvedou nějakou tu humornou scénku, ať již pouze vtipnou, nebo i s lehkým sarkastickým podtónem. Za druhé je film díky postavě Elise, kterou hraje Sophie Hardy také o poznání lechtivější než jiné adaptace, v několika málo scénách je příjemně svůdná. Za třetí, Scotland Yard nejde jen po zločineckém gangu, ale také po onom záhadném „Kouzelníkovi“ a vyšetřování není jen na jednom hlavním detektivovi, pátrajících postav je tu víc a to je jen dobře. Film uplynul v báječně svižném tempu a závěrečné rozuzlení je chutnou třešničkou na dortu této velmi zábavné adaptace románu Edgara Wallace. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Mno podla mna reziser Alfred Vohrer nikdy nenatocil nic svetoborne, aj tie jeho Wallaceovky boli len rezisersky priemerne, len zrucna reziserska rutina. Na Nemcov samozrejme dobre, lebo ti maju kinematografiu hodne rozkolisanu. Tiez sa mi zdal ten inspektor ze jede po stopach Jamesa Bonda 007 -ky :vystupovanie, dialogy, handry, boty ...... proste som sa nemohol toho zbavit. Krasne zenske su ako plus, no a najdu sa aj strielcky, slusny priemer : 66 % ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Další z řady "Wallaceovek", která u mě svým kriminálním pojetím zabodovala. Škoda, že u nás stále nevyšly tyto filmy na dvd v nějakém dvd boxu za rozumnou cenu. 75% ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Maska neboli Zaklínač je uvolněně stylizovanou adaptací detektivní ironie Edgara Wallaceho pod režijní taktovkou Alfreda Vohrera. Záměrně se klame tělem, policejní detektivové dychtí dopadnout fantoma, zločinecké organizaci, obchodující tu s bílým masičkem, se z téhož důvodu rozklepou kolena strachy a krvavě běsní, protože fantom zastává zásadu oko za oko, zub za zub. Potěší stylová hravost ironického nadhledu, zatajuje dech v záchvěvech klukovského dobrodružství, obdivuje půvab žen a přes potíže s veselým úsměvem ve tváři skotačí. Ústředním zdrojem informací je Bryan Edgar Higgins (velmi zajímavý Joachim Fuchsberger), policejní inspektor škodolibého případu a s lehkým dilematem budoucnosti partnerského soužití. Zvědavost a dychtivost je pohánějícím motorem. K nejvýraznějším postavám nebezpečně cynických kriminálních hrátek patří fyzicky zdatný australský policejní lovec fantoma James W. Wesby (velmi příjemný Heinz Drache), mlaďounká a lehce žárlivá Bryanova snoubenka Elise Penton (příjemná Sophie Hardy), z penze k honitbě fantoma kvapně spěchající inspektor Warren (příjemný Siegfried Lowitz), ze zásady zákeřně vykutálenější advokát Maurice Messer (zajímavý Jochen Brockmann), rejem shovívavě pobavená manželka fantoma Cora Ann Milton (příjemná Margot Trooger), důstojný policejní ředitel, sir John Walford (příjemný Siegfried Schürenberg), a přesvědčivě spolehlivý komorník pro několik stran současně, Archibald Finch (velmi příjemný Eddi Arent). Z dalších rolí: tak surově rozhořčený reverend Cyril B. Hopkins (Carl Lange), vystrašení zločinci Frank S. Shelby (Karl John) a Thomas Reddingwood (Kurt Waitzmann), či smyslně svůdná Bryanova sekretářka Jean Osbourne (Anneli Sauli). Záhadný Hektor alias Maska alias Zaklínač je osvěžujícím stylovým pobavením detektivního rodokapsového žánru v odlehčenější náladě. Hodilo by se dodat: ať jsi lump, či hrdina, my jsme jedna rodina! Příjemnější filmová zábava. ()

Joski 

všechny recenze uživatele

Nikdy by som nečakal od nemcov tak humorne a svižne natočenú, skoro až paródiu na Scotland Yard. Určite nedosahuje na neopakovateľné gagy skvelej českej paródie Konec agenta W4C. Ale kvalitný čb obraz i premyslené vizuálne nápady dodávaju filmu tajomnú atmosféru. Jednoduchá filmovo nenáročná akčná krimi-satira v nemeckom jazyku:-) 85% ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Viděno podruhé, s odstupem padesáti let. Není to až tak špatná krimi, zápletka má logiku, závěr ponechává prostor pro případné pokračování. Fuchsberger, Drache i Arendt hráli v celé sérii Wallaceovek A. Vohrera, H. Reinla a dalších, z nichž mnoho se hrálo v československých kinech na tehdejší poměry ve filmové distribuci poměrně krátce po světové premiéře. ()

Reklama

Reklama