Reklama

Reklama

Recenze (7)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Barevná wallaceovka má blízko k černobílému Tajemnému mnichovi z roku 1965, avšak je o něco horší. Stará sídla, mlha, nebohé dívky, bič, kyselina a krokodýlové. Zatímco vyšetřování vražd je poněkud rozverné a plné vtipných průpovídek, postavy filmu padají jako mouchy. Bič se střídá s kyselinou a vrah je stále neznámý. Hudba tentokrát pěkně vytváří napětí, jinde je až rozverná, byť jde o život (na příklad když jedna z obětí prchá temným lesem před vraždícím mnichem). Já bych uvítal více strašení, ale zase mě pobavilo bondovské prostředí úkrytu ústředního padoucha - krokodýli, klec pro vězně, sál s obrovskými akvárii, záběry na klín a ruce padoucha - už jen ta kočka chyběla. Původní 3* vylepšil závěr na 4*. ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Postupem času, kdy jsem shlédnul už poměrně velkou část Wallacovek, musím konstatovat, že šlo o velmi špatné filmy. Od mého "nadšení" (Tajemný mnich) se můj barometr propadá někam až do "ať už to proboha skončí" (Mnich s bičem). Je to neuvěřitelná nuda, která se tisíckrát omýlá dokola. A kolovrátek se znovu točí dokola: "tajemný vrah", trapná 10x viděná pointa, všude samé tajné vchody, neskutečně trapný inspektor po 101....Děs! Jen ten Edi Arrent tady chyběl. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Tentokrát západoněmecká wallaceovka již v barvě se všemi obvyklými ingrediencemi (vraždící mnich, dívčí penzionát, tajné vchody, ješitný sir John ze Scottland Yardu atd.). Ovšem režisér Vohrer (jemuž se tak dobře povedl "Indický šátek"), konkurent a zároveň napodobovatel Reinlův, tu bohužel spletl mnoho dohromady, takže vychází něco jako dort od pejska a kočičky. Jeho akční scény jsou (dnes s odstupem času) tuhé a nechtěně komické, herci až příliš přehrávají. Je to vysloveně komerčně zaměřený brakový film, který v sérii thrillerů NSR zůstává kvalitou jen na průměru. Lze se na něj dívat jen tehdy, pokud jsme se rozhodli relaxovat při nějaké pitomosti s naivním scénářem i dialogy... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné zklamání. Těšil jsem se protože Němci uměly točit skvělé krimi mixované s hororem. V 60-70 letech jim to šlo skvěle což je vidět třeba od již zmiňovaných Wallecovek, ale bohužel CGM k tomu patřit nebude, nudnej příběh s nudným vyšetřováním. Fakt jsem celej film trpěl jak zvíře a čekal na konec, atmosféra sice sem tam ujde ale je to na nic když se neděje nic ve filmu. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Mních s bičom je veľmi svižná detektívka ( 29. v poradí podľa románu Edgara Wallaceho v povojnovom Nemecku ), plná dejových zvratov, napínavých situácií a vtipu. Inšpektor Higgins ( Joachim Fuchsberger ) má svoje metódy vyšetrovania a často sa dostáva do sporu s psychologickými metódami sira Johna ( Siegfried Schürenberg ) z čoho pramení mnoho vtipných dialógov. Obaja vyšetrujú záhadné úmrtia mladých dievčat na internáte pomocou novovzniknutej jedovatej látky. Popritom svojim bičom škrtí svoje obete aj záhadný mních s červenou kápí, čo trochu pripomína nemenej úspešný film Tajomný mních. Treba vyzdvihnúť aj dobrú hudbu Martina Böttchera. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Mnich s bičem se může zdát být zbytečně přeplněný různých klišé, ale ono to má své opodstatnění; Vohrer je tu především skvěle sebeparodický... ()

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Snad nejšílenější díl z cyklu, co jsem viděl. A to v něm nehraje ani Eddi Arent. Zdá se mi to už dost přehnané. Také třeba povědět, že jak Wallace tak tvůrci se už opakují a nepřinášejí ani špetku nového, ne to ještě originálního. Co napsat... je to tak přehnaně hloupé, až se na to dá dívat. V rámci žánru za 2,5. ()

Reklama

Reklama