Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Twentieth Century Fox, Blue Sky Studios a oscarový režisér Chris Wedge, ktorý preniesol milióny divákov do pradávnych čias v trháku Doba ľadová, práve spoločnými silami vytvorili úžasný svet Robotov, svet, ktorý obývajú výhradne svojrázni roboti. Podobne ako Doba ľadová sú i Roboti filmom plným humoru, čarovných obrázkov a pozitívnych hodnôt. Rodney Copperbottom, s hlasom Ľubomíra Bukového, žije v malom meste a má obrovský talent na vynaliezanie viac či menej uveriteľných vecí. Životné podmienky ospalého malomesta mu ale zväzujú ruky. Spoločne s otcom (čo je umývačka riadu - stačí mu otvoriť hrudník a napchať dovnútra špinavé taniere) pracuje v miestnej reštaurácii a neustále sníva o veľkom dobrodružstve.

Vyzbrojený jedinečnou vynachádzavosťou, vydá sa Rodney jedného dňa na cestu do Robot City, aby sa tu stretol so svojím idolom, veľkým vynálezcom Bigweldem (hlas Mela Brookse). Bigweld, najväčší symbol Robot City, strávil celý život vymýšľaním lepších životných podmienok pre svojich robotích spoluobčanov. Keď ale Rodney dorazí do Robot City, zistí, že život v meste nie je tak ideálny, ako očakával, a že jeho výprava bude asi oveľa dramatickejšia, ako čakal.

Počas prieskumnej cesty po tejto metropole sa Rodney zoznámi s Rusties, skupinkou pouličných robotích povaľačov , ktorí sa vyznajú. A to nie len v meste. Fester (hlas Robina Williamse) jeden z Rusties sa okamžite stane najlepším Rodneyho priateľom a dokonca dovolí svojej malej sestre Piper (hlas Amandy Bynes), aby vstúpila do ich party. V obrovskom Robot City tak Rodney nájde nový domov.

Rodney tiež stretne Cappy (hlas Halle Berry), manažérku spoločnosti Big Weld Industries, ktorá sa do Rodneyho okamžite zamiluje, pretože mu je v mnohých ohľadoch podobná. Okrem priateľských ale Rodney stretáva aj nepriateľské postavy, ktoré sa mu snažia zahatať plán na nájdenie strateného Bigwelda a záchranu Robot City. Výsledkom je nadčasová a zábavná rozprávka, ktorá posúva hranice animačnej zručnosti a zároveň privádza na svet nové postavičky, ktoré budete milovať pre ich humor a povahu. Roboti vás proste zahrejú na srdci a dokážu, že každý robot môže žiariť bez ohľadu na to, z čoho je vyrobený. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (302)

golfista 

všechny recenze uživatele

Některé animáky své dospělé diváky dokáží uspokojit vrchovatě (těm ovšem děti moc nerozumí :), některé jsou jen a jen pro děti. I když si v "Robotech" každý najde nějakou tu fajnovost, je tenhle fim především pro děti (kterým se asi bude líbit) a dospělí u něj budou dlouhé chvilky "trpět". A protože skvělá animace už v dnešní době nikoho neohromí, řadí se tenhle film k tomu nejslabšímu, co v animované tvorbě v posledních letech vzniklo. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Dramaturgicky najslabší z veľkorozpočtových digi-animákov. Ice Age sa spoň netváril, že je aj niečím viac než len nezáväznou sériou fajn fórikov. Roboti načrtnú rodinné hodnoty v úvode a vrátia sa k nim v závere, no to medzi tým je úplne iný film - robotický zlepenec komických i nevtipných scénok, okorenených vydarenými i hluchými narážkami na náš súčasný popkultúrny spôsob života. Na druhú stranu - robotický svet fascinuje rôznymi vylepšovákmi a roztomilými nápadmi (prvá jazda MHD v Robot City je fantastická!) a postavy samotné sú veľmi pekne navrhnuté. Len škoda že nie charakterovo prepracovanejšie. Pri poslednej tretine som sa nudil. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Dlouhá řada jednorázových (a nutno říci že nápaditých) fórků svázaná jedním velkým klišé. Scénář prakticky neexistuje a film se ke svému konci dopotácí bez výraznějšího překvapení či nápadu, který by ho oddělil od zbytku animované konkurence. Přesto se na to kouká vcelku slušně, ale určitě ne tak slušně, abyste se i napodruhé bavili alespoň z poloviny tak dobře, jako prvně - což se třeba o Úžasňákových říci dá. Po dlouhém vážení slabších 70%. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Naprosto poctivých 70% díky spoustě nápadů a skvělé zábavě pro děti jakéhokoliv věku. Mě osobně se to líbilo mnohem víc, než třeba Nemo, jehož příběh mi přišel na podobné úrovni (oba neobjevné a klišovité), ale zdaleka jsem se při nemovi tolik nebavila. Roboti jsou plní parodických citací lecčeho (nechybí ani Star Wars), ale i spousty krásných nápaditých přenesení dnešního světa do robotího (robotí "porod", snídaně, nádraží ...). Navíc se mi velmi líbilo zpracování postav i prostředí, takže jsem spokojená. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Rodney Copperbottom nebyl outsider. Jen člověk se snem. Mě se naopak zdál film nabušený a nápaditý (například město a jeho veřejná doprava.) Jen ke konci byl snímek trošku protahovaný. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Škoda toho, že ani výtečná animace, nedokáže zalepit až příliš velké díry v příběhu. Ten se může „pyšnit“ krom prostinké jednoduchosti, kterou ocení hlavně děti, také spoustou nápadů, které nepatří do kategorie „originální“. Samotné město, společně s koncepcí vyprávění, jednoznačně připomenou Proyasovo Já, robot, včetně rozmáchlých kamerových náletů, či velkolepé hrdinské hudby Johna Powella, který zde však až příliš používá motivy z Výplaty. Jako protipól slouží spousta citací či milých vtípků (které však ocení pouze starší), což při přihlédnutí k dobrému výběru hlasů hlavních hrdinů vytvoří poněkud rozporuplný dojem. Při nižším věku (pokud možno 1. stupeň základní školy) jednoznačně super cool pecka, ale takhle dosti nerozhodné tři. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Technicky výborné, dějově průměrné. Neoriginální příběh je plný klišé, je snadno čitelný několik scén dopředu a v podstatě nemá čím překvapit. Pastvou pro oči se tak stává pouze 3D animace a precizní zpracování jednotlivých postav a jejich detailů. Na tomto poli autoři odvedli mnohem lepší práci a je to znát - a díky těm detailům a hrátkám s postavičkami se povedlo i pár scének, např. "krasobruslení" na ložiskových kuličkách. Celkový dojem ale nepřesáhne výrazněji 50% hranici... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $75miliónovTržby USA $128,200,012Tržby Celosvetovo $260,718,330║ Tak toto mi prišlo dosť nezáživné, animačne to ušlo ale ten príbeh, vôbec som sa tam nenašiel čo je ako na rozprávku zlé, je vidieť že nie každá spoločnosť čo sa zaoberá 3D animáciou dokáže aj upútať príbehom. /40%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem horší podívanou od tvůrců Ice age. Roboti jsou však čistě průměrní, ale velmi podobní Době ledové. Taky je zde jedna malá postavička, která způsobuje nejvíce humorných scén. V IA veverka byla skoro jediný tažný kůn, ale v robotech jich je několik. Postavičky jsou roztomilé. Červená plechovka mě trochu přípomíná jednoho z bratrů Marxů, ale to je asi náhoda. Příběh je jednuduchý a dětem se jistě bude barevný svět velmi líbit. Škoda zbytečnéh zdlouhavosti a pochybného scénáře. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Velmi originální animovaný svět plný různých filmových odkazů a vtípků, pěkná hudba (dokonce i píseň od Toma Waitse) a úžasné množství takových těch technických hraček a vychytávek, co mají rádi hlavně kluci (osobně se rád dívám na různá ta hejblátka a scény s městskou dopravou či dominovými kostkami mě přímo nadchly). Pěkný animovaný film, kde vizuální stránka jasně převyšuje obsahovou, ale to v animáku snad nevadí... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Powell: 1. Overture - John Powell ,2. Rivet Town Parade ,3. Bigweld TV / Creating Wonderbot ,4. Wonderbot Wash ,5. Train Station ,6. Crosstown Express ,7. Wild Ride ,8. Madam Gasket ,9. Chop Shop ,10. Meet The Rusties ,11. Bigweld Workshop ,12. Phone Booth ,13. Gathering Forces ,14. Escape ,15. Deciding to Fight Back ,16. Attack of the Sweepers ,17. Butt Whoopin' ,18. Homecoming ,19. Dad's Dream , ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Všetci sa ti smejú.“ – „A si si istá, že sa nesmejú so mnou?“ ROBOTI z Blue Sky Studios (DOBA ĽADOVÁ) možno majú príšerný scenár, plný klišé (mladík opustí chudobných rodičov a odchádza do veľkého sveta, aby si po sérii dobrodružstiev a nájdení nových kamarátov splnil svoje životné sny). To, čo z nich však robí lepší film, je umiestnenie klišé-deja do neklišé-strojového-sveta. Je plný vtipu, magických okamihov, skvelej vizuálnej stránky (domino) a plnej hrste dobrých nápadov (oči po babke). Nie je to až taký chladný film, na aký sa hrá. Ale stačilo mi ho vidieť raz v živote, 70 % ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me mile prekvapilo, cekal jsem dalsi prumernej animac a kupodivu jsem se dobre bavil. Samozrejme to neni nejake veledilo a pribeh by se dal shrnout do jedne vety, ale jinak mi vse prislo nadprumerne. Animace je hodne dobra, je videt, jak je kazdej robot sestavenej. Hudba je taky nadprumerna, hezky svizna, takze pekne doplnuje dej. Jsou tu sympaticky postavy, vse slusne odsejpa, forky jsou sice hodne jednoduchy, ale pobavi, takze ja jsem proste spokojenej. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Co se týká děje, není to žádná velká krása. Prostě jen boj za dobro a utiskované většiny, proti zlu tyranických jedinců. Ale ta spousta nápadů ve zpracování města, postavení robotů a vůbec všechny ty maličkosti, na to muselo bouchnout mnoho scénáristických mozků, než to dali dohromady. I když to obvykle nedělám, tak tady hodnotím hlavně zpracování, protože jinak to je jen průměrnej film a nebýt tak hezky vytvořenej, zapadl by dřív, než by vůbec vyšel na DVD. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Dosud nejhorší 3D animovaný film, a to jsem z těch hlavních viděl všechny (UPDATE 2007: od doby, kdy jsem psal tento koment, se objevily i mnohem horší). Příběh je stoprvá variace na omleté téma, vtipy jsou většinou slabé a často spočívají v tom, že někdo někam padá nebo někomu upadne končetina. Děti se asi budou bavit, ale pro dospělé to může být utrpení. Dabing tomu taky neprospěl, ale zde je stejně chyba už v originálu. Radši jděte od kováříčka ke kováři a pusťte si znova cokoliv od Pixaru. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Svět robotů je velkolepý, skoro bych se nebál říci, že úžasný. Převedení zvyklostí našich životů, rutinních činností a běžných stereotypů do tzv. roboalternativy se povedl bez trapností a ještě v naprosto dokonalém, pedantsky provedeném, vizuálu. Zvláštní důraz dávali tvůrci oprýskaným nátěrům postarších robotů a to skutečně působilo dobře. Ovšem něco uvnitř tomu scházelo a finiš je dotažen už tak jakoby z posledních sil. Možná mohli tvůrci přitvrdit v oblasti humoru pro dospělé, on vždycky nějaký ten hrubozrnný vtípek potěší, ale bylo-li to výhradně pro děti, nemám asi už dalších námitek. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Oblíbené dílko mých juniorů, já v tom ovšem nic světoborného nevidím...ani dobrý ani špatný.... a golfista zbytek napsal za mě ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

*** a půl. Vcelku velmi vydařený animovaný kousek s moderní hudební vložkou, který pro mě však k plným čtyřem hvězdičkám postrádá cosi z čistě Pixarovského kouzla a umu. Spojení studií jistě v určitém ohledu prospělo, v tom dalším však docela strádá a nedostává se mu nejlepších kvalit, jakých by mohlo. Což je na druhou stranu možná i dobře. Určité pasáže mi připadaly nápadně podobné s epochálním dílem Metropolis (1927). Nejspíš to nebyl určitý záměr (i když....), já jsem zde ovšem tuto drobnou, avšak pro mě výraznou podobu, postřehla. Film, který v podstatě obsahuje hodně toho, co by měl takový snímek mít a zároveň ukazuje jisté mezery, které jsou menší, jedním divákem zpozorovatelné, tím druhým třeba vůbec či sotva zaznamenatelné. ()

Související novinky

Teatrální Spider-Man 4?

Teatrální Spider-Man 4?

03.11.2008

Sam Raimi je zpátky. Tobey Maguire je zpátky. Kirsten Dunst je zpátky. James Vanderbilt je z kola ven. Scénáristu Zodiaca, který pracoval na první verzi scénáře, nahradil David Lindsay-Abaire. A to… (více)

Reklama

Reklama