Reklama

Reklama

Newyorská zoo je domovem pro čtyři skvělé kamarády. Největší hvězdou je mezi nimi lev Alex, dále do party patří těžkotonážní hrošice Glorie, žirafí hypochondr Melman a zebra jménem Marty. Právě ten zrovna slaví desáté narozeniny. Polovinu života má za sebou a začne proto bilancovat. Při tom zjistí, že od života chce něco víc než jen dělat cvičenou opičku v zoo. Rád by se podíval do divočiny, aby zjistil, jak by vypadal život ve volné přírodě. Když se se svým snem svěří na oslavě ostatním kamarádům, všichni jsou vyděšení a snaží se mu bláznivý nápad vymluvit. Melman se ale zmíní o tom, že dokonale napodobenou divočinu nabízí zoo v Bostonu. Marty se proto v noci tajně vytratí ze zoo a rozhodne se, že si zajede vlakem do Bostonu na výlet. Když zbývající trojice v zoo zjistí, že jejich nejlepší kamarád je pryč, na nic nečekají a vydají se za ním, aby ho přivedli zpět. Všichni se střetnou na Hlavním nádraží, ale volný pohyb zvířat po městě pochopitelně zaregistrují i policisté, kteří je na nádraží zadrží. Zvířata jsou odchycena a rozhodne se o tom, že budou navrácena do volné přírody, protože podle jejich chování je to jejich vroucí přání. Když se všichni probudí v bednách na přepravní lodi s místem určení Afrika, mezi Martym a Alexem dojde k velké hádce. Alex se nemůže smířit s tím, že kvůli Martymu museli opustit svůj newyorský domov. Lodi se zmocní taktéž prchající tučňáci, kteří se zase nechtějí smířit s místem určení a změní kurz směrem na Antarktidu. Při tom ale krabice se lvem, zebrou, žirafou i hrošicí vypadnou z lodi přes palubu a přátelé ztroskotají na Madagaskaru. Nejdříve si myslí, že jsou v nějaké zoo, ale zdejší obyvatelé, divocí lemuři v čele s králem Jelimánem jim řeknou, jak se věci mají. Marty je nadšený, Alex vyděšený a naštvaný, Melman panikaří ze zdejších hygienických poměrů a Glorie stále doufá, že se pro ně někdo vrátí. Alex a Marty se pohádají a král zvířat se rozhodne, že se svým kamarádem už dál nebude spolupracovat. Vyrobí dřevěnou kopii Sochy Svobody, kterou s Melmanem a Glorií chtějí zapálit, když se na moři objeví nějaká loď. Jenže Melman sochu omylem podpálí hned a poté se s Glorií odebere na Martyho část ostrova, kde je sranda, pohoda a dokonce nějaké to jídlo v podobě chaluh. Alex se k nim nejprve připojit nechce, ale nakonec názor změní. Jenže další den se začnou bohužel projevovat vedlejší účinky toho, že je masožravý Alex už několik dní bez jídla. Když si čtveřice užívá velké pařby a oslavy, kterou jim připravili na uvítanou lemuři, Alex zešelmovatí a zakousne se nevědomky Martymu do zadku. V divočině se totiž ostatní zvířata stávají pro lvy kořistí a Alex kvůli hladu nemůže překonat přirozený pud. Proto je nakonec králem Jelimánem vykázán na druhou stranu ostrova, mezi zlé fosy. To jsou predátoři, kteří odjakživa představují pro zdejší lemury hrozbu. Jelimán si původně myslel, že Alex je před fosami ochrání, ale jeho plán selhal... (TV Prima)

(více)

Diskuze

Don Kryspin

Don Kryspin (hodnocení, recenze)

Ta pasáž, jak je lev Alex v karanténě - je v tom území šelem uprostřed ochranné palisády - je jednoznačný odkaz na nějaký jiný film, ale nemůžu si absolutně vybavit jaký. Nevíte to někdo prosím?

Mikecat

Mikecat (hodnocení, recenze)

Velmi pekná rozprávka,aj keď som ju so synom videl aspon 500x heh. Len škoda tej pasáže s lemurmi dost nezáživné a moc pretiahnuté aj pritiahnuté za vlasy,ale celkový dojem - DOBRÝ

Dadly

Dadly (hodnocení, recenze)

Ne že by to bylo vyloženě špatné, ale moje milované animáky se mě vybavily až při remixu písně od Madonny v koncových titulcích. Ten klip byl mnohem lepší než celý film. Jen teď musím najít tu písničku a klip... Aspoň k tomu to bylo dobré.

Tsuna-Mi

Tsuna-Mi (hodnocení, recenze)

Nenáročný animák, který podle toho také vypadal. Obecně nechápu, proč tady někteří žehrají na nedostatek hloubky příběhu - jsem přesvědčen, že takto může kvalitní rodinný animovaný film klidně vypadat. V každým případě - tučňáci jsou nejlepší!:-)

julniki

julniki (hodnocení, recenze)

Opravdu dobrý kreslený film u kterého se pobaví skutečně celá rodina

eiram

eiram (hodnocení, recenze)

parta zvířat je ZOO ale marti si přál abi šel do divočini a pak šel na nádraží a parta ho šla zastavit a pak tam bila záchranka ale pak je dali na lod ale pak spadli krabice a o pluli na madagaskar.

!TERKA!

!TERKA! (hodnocení, recenze)

je to asi super animák viděla jsem ho sice už asi 20 krát ale pořád je super

Nebozatko

Nebozatko (hodnocení, recenze)

Rozhodne nadprůměrný animák bez zbytečných srdceryvných scén viděných např. v Hledá se Nemo nebo Shrek, který by královskou zábavu prostě jen pokazily. Povídaná s českým dabingem rozhodne za 5* - podání hypochondrické žirafy V.Vydrou je prostě neprekonatelné...

MrBurns

MrBurns (hodnocení, recenze)

chvílema mi to přišlo celkem nudné, vzhledem k reklamě co to mělo sem asi čekal trochu víc

Blackberry

Blackberry (hodnocení, recenze)

Pridávam sa na stranu tých, čo ho považujú za jeden z najlepších animovaných komédií - smial som sa viac ako pri Shrekovi všetky časti dokopy ... Konečne niečo na čom sa aj dá zasmiať a nie je to príliš sentimentálne . Vdaka

Olafa

Olafa (hodnocení, recenze)

Podle většiny komentářů usuzuji, že mám na film úplně odlišný názor, a to hlavně proto, že mi přijde film samotný víc než originální. Po dlouhé době se tvůrci nesnažili dělat roztomilá zvířátka s šesti sty milióny chlupů, ale místo toho si vytvořili vlastní originální stylizaci a postavičky se pohybují jako v groteskách. U naprosté většiny vtipů jsem se zasmála i opakovaně (hlavně u těch, co parodují ostatní filmy)... a "I like to move it, move it" nemá prostě chybu!

Burzoa

Burzoa (hodnocení, recenze)

nechápu tak nízké hodnocení, podle mě jeden z nejlepších animovaných filmů poslední doby a určitě by měl být v TOPce

ondrech

ondrech (hodnocení, recenze)

tenhle film hooodne rulez, nechápu, proč má tak nízké hodnocení.

Koldooo

Koldooo (hodnocení, recenze)

Keď porovnám madagaskar so shrekom tak jednoznačne: madagaskar je lepší!!! výborne som sa bavil. skvelá bola žirafa, tučniaci a práva ruka krála Jelimána (ten tučný lemoun) aj opice boli srandovné! proste celý film sa podaril dokonalo!!!!

ElCon

ElCon (hodnocení, recenze)

Nevím nevím. Proč do děcek hustěj hudbu na pomezí techna ??? Chápu, že tam nemůžou dát metal :-), ale aspoň třeba nějakej rock. Nebo rock roll :-) .. Proč kva ne ?

Janciiiiii

Janciiiiii (hodnocení, recenze)

Heeeeeeeeeeeeeeeey mazeeeeeeeeeeeeec...a ten kdo ríká nic moc..vůbec neví co je to sranda :P :P :P :P

 (hodnocení, recenze)

Vy hvězdy!Na vás to sice nepůsobí ale děti v předškolním věku nechtějí slyšet nic jiného než MADAGASKAR!!Chtěla bych vidět vaše oblíbené filmy,samý prolejvárny krve,místo toho aby ste se někdy zasmáli

Akaja

Akaja (hodnocení, recenze)

nejlepsi na tom byl asi ten koren od krale Jelimana s tim svym moravskym prizvukem. Pak jeste tucnaci, ale jinak nic moc

ondrech

ondrech (hodnocení, recenze)

Madagaskar narozdíl od Shreka řeší i dospělé problémy, zvířata jsou bližší a dělají si větší legraci ze všeho. ROzhodně promakanější a celkově lepší, než SHrek.

Wigger

Wigger (hodnocení, recenze)

Tenhle film sem si koupil z nadějí,že to bude úplně jednoduchá blbina s jednoduchým scénářem a zaměřením spíš na malé děti.To se také vyplnilo a něco mě i překvapilo překvapilo.Rozhodně je to lepší než Shark Tale.

Lumpy

Lumpy (hodnocení, recenze)

Fire in the hole! Nejlepší hláška ve filmu za posledních pár let. Musel jsem si dát chvilku pauzu a vydejchat to. A dostal jsem chu na CS. Hned ji jdu ukojit.

Stewe

Stewe (hodnocení, recenze)

Tvůj názor ti neberu, ale vůbec nesouhlasím. Ve filmu se nicmoc nedělo, konec nebyl dotažený, atd.

 (hodnocení, recenze)

Me osobne se tento film mnohem vice libil vic nez treba doba ledova, priserky sro atd, vtipne, krasne zpracovane, napad.. davam hodnoceni 4

Související novinky

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (více)

Chystá se pátý Shrek

Chystá se pátý Shrek

16.06.2016

Když se v roce 2001 objevil zelený zlobr Shrek, byla z toho malá kreslená revoluce. V DreamWorks Animation do něj totiž nacpali popkulturní odkazy a vtipy, u kterých se místo dětí bavili hlavně… (více)

Další svalovec s obrovským mečem?

Další svalovec s obrovským mečem?

20.11.2008

Že by nám hrozil comeback akčních fantasy filmů plných kulturistů máchajících nabroušeným železem? Conan je, zdá se, definitivně na cestě zpátky do kin, a zřejmě se dočkáme i jeho blonďatého a trochu… (více)

Co jde do kin tento týden?

Co jde do kin tento týden?

11.05.2006

Narozdíl od minulého týdne se tento čtvrtek do kin nevrhne tolik dobrých snímků. Jedná se o veskrze průměrné záležitosti a pár horších kousků, proto jsme se rozhodli srovnat dnes snímky podle… (více)

Reklama

Reklama