Reklama

Reklama

Newyorská zoo je domovem pro čtyři skvělé kamarády. Největší hvězdou je mezi nimi lev Alex, dále do party patří těžkotonážní hrošice Glorie, žirafí hypochondr Melman a zebra jménem Marty. Právě ten zrovna slaví desáté narozeniny. Polovinu života má za sebou a začne proto bilancovat. Při tom zjistí, že od života chce něco víc než jen dělat cvičenou opičku v zoo. Rád by se podíval do divočiny, aby zjistil, jak by vypadal život ve volné přírodě. Když se se svým snem svěří na oslavě ostatním kamarádům, všichni jsou vyděšení a snaží se mu bláznivý nápad vymluvit. Melman se ale zmíní o tom, že dokonale napodobenou divočinu nabízí zoo v Bostonu. Marty se proto v noci tajně vytratí ze zoo a rozhodne se, že si zajede vlakem do Bostonu na výlet. Když zbývající trojice v zoo zjistí, že jejich nejlepší kamarád je pryč, na nic nečekají a vydají se za ním, aby ho přivedli zpět. Všichni se střetnou na Hlavním nádraží, ale volný pohyb zvířat po městě pochopitelně zaregistrují i policisté, kteří je na nádraží zadrží. Zvířata jsou odchycena a rozhodne se o tom, že budou navrácena do volné přírody, protože podle jejich chování je to jejich vroucí přání. Když se všichni probudí v bednách na přepravní lodi s místem určení Afrika, mezi Martym a Alexem dojde k velké hádce. Alex se nemůže smířit s tím, že kvůli Martymu museli opustit svůj newyorský domov. Lodi se zmocní taktéž prchající tučňáci, kteří se zase nechtějí smířit s místem určení a změní kurz směrem na Antarktidu. Při tom ale krabice se lvem, zebrou, žirafou i hrošicí vypadnou z lodi přes palubu a přátelé ztroskotají na Madagaskaru. Nejdříve si myslí, že jsou v nějaké zoo, ale zdejší obyvatelé, divocí lemuři v čele s králem Jelimánem jim řeknou, jak se věci mají. Marty je nadšený, Alex vyděšený a naštvaný, Melman panikaří ze zdejších hygienických poměrů a Glorie stále doufá, že se pro ně někdo vrátí. Alex a Marty se pohádají a král zvířat se rozhodne, že se svým kamarádem už dál nebude spolupracovat. Vyrobí dřevěnou kopii Sochy Svobody, kterou s Melmanem a Glorií chtějí zapálit, když se na moři objeví nějaká loď. Jenže Melman sochu omylem podpálí hned a poté se s Glorií odebere na Martyho část ostrova, kde je sranda, pohoda a dokonce nějaké to jídlo v podobě chaluh. Alex se k nim nejprve připojit nechce, ale nakonec názor změní. Jenže další den se začnou bohužel projevovat vedlejší účinky toho, že je masožravý Alex už několik dní bez jídla. Když si čtveřice užívá velké pařby a oslavy, kterou jim připravili na uvítanou lemuři, Alex zešelmovatí a zakousne se nevědomky Martymu do zadku. V divočině se totiž ostatní zvířata stávají pro lvy kořistí a Alex kvůli hladu nemůže překonat přirozený pud. Proto je nakonec králem Jelimánem vykázán na druhou stranu ostrova, mezi zlé fosy. To jsou predátoři, kteří odjakživa představují pro zdejší lemury hrozbu. Jelimán si původně myslel, že Alex je před fosami ochrání, ale jeho plán selhal... (TV Prima)

(více)

Recenze (690)

POMO 

všechny recenze uživatele

Čakal som a čakal, kedy sa začne niečo ozajstné diať, a naraz záverečné titulky. Ale ináč tomu nechýbajú sympatické postavičky ani zopár vydarených vtipov, predovšetkým citácií známych filmov. Celkovo však rovnaké sklamanie ako Roboti. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Klasický animák druhého řádu. Obsahuje povedenou grafiku, pár velmi vypečených fórků (u mě osobně vede National Geographic in slow motion) a jinak velké kulové sestávající ze spousty malých kulových, spočívajících v tom, že zvířátka legračně žvatlají, padají, dostávají různými věcmi do různých částí těla atd. Zvláštní dabingový bonus ukrývá lemur s betálným brněnským aksánem, ale jinak pro diváka staršího dvanácti let (nebo staršího, odkojeného intelektuálně náročnými kousky typu Opičí Superroboti V Akci) není vo čom. 60% ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Né že by tvůrcům vyloženě došly ve 3D animovaných filmech nápady, ale rozhodně se více plácají na suchu. Tempo filmu je nasazené hodně vysoko, přesto jednotlivé scény postrádají pořádný vtip a především pak nápad. Ve Shrekovi byly chytře využity pohádková klišé, v Příběhu žraloka (alespoň pro znalé) bylo využito mafiánských filmů, ale Madagaskar nemá prakticky nic. A přitom je tu tolik unikátních míst, na kterých by se dalo stavět (dokonalým příkladem je nevyužitá Zoo, ve které jsou všehovšudy dva dobré originální nápady). Krom výborného odkazu na Americkou krásu, bandě střelených tučňáků, jednoho vynikajícího nápadu v dabingovém obsazení a pár kouzelných okamžiků je Madagaskar "pouhým" hezky natočeným kresleným filmem, kde se pořád něco hýbe, kde se hodně hraje na humor kreslených grotesek a kde každá vedlejší postavička hravě zastíní ty hlavní. Celkový neslaný dojem je způsoben mimo jiné i dabingem, který krom výše zmíněného nápadu nenabízí naprosto nic, co by stálo za zapamatování (přičemž Rychlý Stripes nedávno ukázal, že dabing rozhodně může i prospět). Madagaskar je stejně nedotažený, jako byli Roboti. 2 a 1/2 *. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Proto, abych byl z animáče unesen dnes už nestačí jen krásné animované záběry za hranicí kýče . Odkazy na slavné filmy byli to nejzábavnější co film nabídnul . Ovšem pod záminkou nudného příběhu pro děti, udělat ze zvířat kretény, to tvůrcům neodpustím. Snad jen ty tučnáci byli povedený. Místo sledování tohoto animáče, bych bohatším doporučil navštěvu Madagaskaru a nám chduším vzít děti do ZOO . ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Příjemně snesitelné, bez extrémně otravných figurek (lemuří král Jelimán si mě získal hned svým úvodním hitem), celkově tak na 70%, plus mínus autobus. Jednoduchý děj děti zabaví, ale dospělé neotráví, i když de facto ničím nepřekvapuje a ani nijak zvlášť nezaujme. Jo, a ten někým zmiňovaný přízvuk lemuřího královského "pobočníka" (či jak to nazvat) byl fakt luxusní. :-) Jo, a abych nezapomněl na tučňáky - ti jsou taky dost dobří. ;-) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $75miliónovTržby USA $193,595,521Tržby Celosvetovo $532,680,671║ Tučniaci zabodovali najviac, aj keď mali len menší priestor, ale aj tak v celku vydarená rozprávka s fajn vtípkami. /videl v kine: 85%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem o hodně více a jediné co mě zaujalo byli některé povedené parodie a jedna roztomiloučka veverčička :-))), ale ta na tu parodii Planety opic fakt nemá a hláska tučňáků na konci ... to je slast. Ostatní v podstatě obyčejná nuda, která se snaží vytáhnout každou korunu z diváka a jeho touhy vidět hezký animovaný film s trochou vtipu. Nebýt babičky a tučňáků, moc bych se nesmál... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Krásně stylizovaná animace, pár odkazů na jiná díla, naprosto skvělé vedlejší postavy (v čele s nepřekonatelným Alim G a tučňáky), ale to je tak vše co Madagaskar nabízí. Pěkně to plyne, ale je to naprosto o ničem. Humoru zde překvapivě moc není a je z toho jasně vidět, že tentokrát si Dreamworks vzal za cílovou skupinu vyloženě pouze nejmladší cílovou skupinu. Celkově to sice ani odrostlejší obecenstvo neurazí. Ovšem hned po projekci budete mít problém vzpomenout si na zdařilý gag. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Mě se Madagaskar líbil docela dost (na to že je to film pro děti). Samozřejmě lví (to se zrovna k tomuhle filmu hodí :-) podíl na tom mělo "herecké" obsazení z něhož mi nejvíc utkvěl Sacha Baron Cohen se svým maniakálním Ali G hlasem. Chris Rock se taky nemá co stydět a u Dreamworks se asi zaběhlo, že jakmile je ve filmu něco s kopytama musí to mluvit černošskej bavič (jsem zvědavej co zbyde na Chrise Tuckera). Gagy jsou tak půl na půl mezi fakt vtipnými a vyloženě dětskými, ale co je opravdu terno? Čtveřice tučňáků ti jsou naprosto geniální a rozhodně lepší než veverka z Doby Ledové. Bonbónkem na dortu jsou pak parodie na známé filmy které se osvědčili už ze Shreka. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Hans Zimmer: 1. Best Friends ,2. I Like To Move It - Sacha Baron Cohen ,3. Hawaii Five-O - The Ventures ,4. Boogie Wonderland - Earth, Wind & Fire ,5. Whacked Out Conspiracy - James Dooley ,6. Chariots of Fire - Vangelis ,7. Stayin' Alive - Bee Gees ,8. Zoosters Breakout ,9. Born Free ,10. The Foosa Attack ,11. Beacon of Liberty ,12. What a Wonderful World - Louis Armstrong ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Ať jsou některé novější Disneyovky nebo Pixarovky relativně průhledné a moralizující, pořád je to lepší varianta než ukřičený slepenec ztřeštěných zvířat. Ve Dreamworks zkrátka nezvládli spojit příběh, vtip a popkulturní odkazy a ve finále museli vše zachraňovat vedlejší postavy. Tučňáci nebo králův pobočník Moris jsou totiž dokonalí a jen díky nim se dá Madagaskar zvládnout i opakovaně. Přesto jde ale o jasné zklamání a to, že pokračování jsou na tom mnohem lépe, mě překvapuje doteď. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Sú to mimozemšťania zo vzdialenej galaxie. Barbari z ďalekých vesmírnych diaľav. Prileteli, aby nám ukradli naše ženy a drahé kovy.“ To by nebol mraveczetkovský a shrekovský DreamWorks, aby všade neťahal nudnú pop-kultúru. Z ustavičného citovanie slávnych filmových scén a ešte slávnejších pesničiek na mňa prešiel dojem, že v štúdiu podceňujú detského diváka (uhádnuť, z ktorej snímky je tá-ktorá scéna nepokladám za vzdelávanie). Určite to nie je najhoršie, celé je to príjemne farebné (najmä džungľa, New York ma nebavil) a niektoré scény („Ja tak rad trsam trsam.“) sú na zjedenie. Ale o tejto snímke platí zarážajúci fakt, že titulnými hrdinami sa stali postavy, ktoré mali byť vedľajšie (neviem, či ma viac nudila žirafa, hroch, lev alebo zebra) a pozoruhodné vedľajšie radšej mali byť hlavnými. Fakt by som musel dlho premýšľať, či ma viac dostali maniakálne výstupy militantného komanda tučniakov („Kde sú ľudia?“ – „Zabili sme ich a ich pečene sme zjedli.“ Hrobová chvíľa ticha. „Žartujem. Posadili sme ich do nafukovacieho člnu do Číny.“), dvojice zdanlivo (?) hlúpych opíc („V centre dnes vraj má mať prednášku Bill Clinton. Pôjdeme tam a budeme doňho hádzať bobky.“) alebo rozkošne maličký bojazlivý Mort („Buď ticho, si otravný.“). Vskutku kuriózne, že čím menej dôležitá postava, tým lepšia. Dvojka ma bavila oveľa viac, lebo sa nehrala na psychológiu, priemerný Madagascar vymenila za skvelú Afriku a šialené podporné postavičky ešte viac prevzali kontrolu nad tými hlavnými. Rovnako vydarená bola aj trojka. jednotka sa spätne skutočne javí, prekvapivo, ako najslabší diel série. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Sice uz sem videl spoustu lepsich animaku, ale presto jsem se u tohohle dobre bavil. Animace nepatri mezi nejlepsi, prislo mi, ze spousta zvirat ma casti tela jak krabice a pribeh taky nepatri k nejpromakanejsim. Ale nijak zvlast mi to nevadilo, protoze kuli sve dylce film nezacne nudit a vtipku je tu opravdu spousta a spousta nich je nadprumernejch. Hodne me pobavila napriklad parodie na Americkou krasu. Proste takovej animak, na kerej si za chvily nikdo nevzpomene, ale pobavi. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Shrek a Hledá se Nemo nasadili laťku tak vysoko, že každý následující 3D animák musí zákonitě absolvovat toto srovnání a každý z něj vyjde jako poražený. Většinou si za to můžou samy, když se snaží výše jmenované co nejvíc kopírovat. Z Madagaskaru tento dojem kupdivu nemám. Je to návrat k jednoduchým groteskám s Tomem a Jerrym, od zjednodušené výtvarné stylizace po infantilní humor. Ale nejde jen o to, jak kde kdo legračně zakopne. Nápad vzít zvířata ze ZOO, vysadit je na Madagaskaru a přimět je, aby se chovala jako účastníci reality show Survivor, je hodně zábavný, stejně tak tučňáci, co mají plán a zavalitý lemur, glosující události brněnským hantecem (v české verzi). Protože dospělost považuju za nevyléčitelné onemocnění mozku, bylo mi příjemné vidět po čase zase animák "jen" pro děti. Milá regenerační kúra. 70% ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Typický predstaviteľ "buddy movie" 3D animákov so skvelou grafikou, pár naozaj geniálnymi fórmi (Americká krása, tučniaci a uspávajúca ihla) a priemerným scenárom. A to najhoršie nakoniec ...opäť tancujúce milé zvieratká....5/10 ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

K tomu, aby tohle zapadlo mezi vynikající animáky své doby, chybí mezi zvířátky nějaký talentovaný chameleon. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Další zaměnitelný animák těžící z posedlosti dětí na hláškujících zvířatech. Průměrné, nepřekvapující a nudné. Hloupé i na tříleté dítě. Dá se to sice přečkat a výjimečně stojí za pochvalu i dabing, ale žádná větší sláva se nekoná. ()

Související novinky

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (více)

Chystá se pátý Shrek

Chystá se pátý Shrek

16.06.2016

Když se v roce 2001 objevil zelený zlobr Shrek, byla z toho malá kreslená revoluce. V DreamWorks Animation do něj totiž nacpali popkulturní odkazy a vtipy, u kterých se místo dětí bavili hlavně… (více)

Další svalovec s obrovským mečem?

Další svalovec s obrovským mečem?

20.11.2008

Že by nám hrozil comeback akčních fantasy filmů plných kulturistů máchajících nabroušeným železem? Conan je, zdá se, definitivně na cestě zpátky do kin, a zřejmě se dočkáme i jeho blonďatého a trochu… (více)

Co jde do kin tento týden?

Co jde do kin tento týden?

11.05.2006

Narozdíl od minulého týdne se tento čtvrtek do kin nevrhne tolik dobrých snímků. Jedná se o veskrze průměrné záležitosti a pár horších kousků, proto jsme se rozhodli srovnat dnes snímky podle… (více)

Reklama

Reklama