Reklama

Reklama

Obsahy(1)

LAST SHOT je bláznivá komedie s Matthew Broderickem (Stepfordské paničky), Alecem Baldwinem (Smolař) a na Oscara novinovanou* Toni Collette (Šestý smysl). Podobně jako film Chyťte ho se dívá pod pokličku tří odlišných a přesto vzájemně souvisejících světů: filmového průmyslu, mafie a FBI. Vskutku zábavná záležitost nás zavádí do Hollywoodu, kde se dosud neúspěšný scénárista Steven Schats (Broderick) seznámí s filmovým producentem Joe Devinem (Baldwin). Ten nadšen jeho scénářem je nejen ochoten film produkovat, ale i udělat z Schatse režiséra filmu. Ale Devine není tím, za koho se vydává. Ve skutečnosti je agentem FBI, který prostřednictvím filmu má v plánu lapit známého mafiána. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

sharky 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč se tolik zvučnějších jmen propůjčilo k filmu s tak špatným scénářem. Zoufale nevtipné, sklouzávající k trapnosti s nezajímavým dějem - agent FBI chce dopadnout mafiány, kteří za úplatu zpracují odbory, a tak se vydává za producenta a předstírá, že bude točit film. Kvůli tomu zmanipuluje chudáka, který věří, že bude fakt režírovat. ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Mattheww, ty jsi vážně komediant na N-tou. Jak jsi vůbec mohl vlézt do něčeho takového, jako je tato nudná, stupidní, nezáživná rádoby "komedie", ve které za celou dobu slyšíte sotva 4 vtipné výrazy. A to pan Nathanson ¨chtěl, abych se válel po zemi smíchy. Ano válel, ale z důvodu toho, že mu prostě není trapné vpustit do kin něco tak stupidního, co opravdu nemá obdoby. Pomalu přestávám věřit takovýmto americkým "komediím" ()

Reklama

UncleG 

všechny recenze uživatele

Hodnotím třemi, co což na na tento film překavipvě vysoko. Nenechal jsem se totiž zmást proklamacemi, že se jedná o komedii. Podle mého je Last Shot spíš taková napůl vydařená satira z filmařského prostředí... S opravdu suchými hláškami typu "zkoušela jsem se zabít dvakrát. Jednou ve vaně a jednou v Švýcarsku" nebo "Moje žena mě polila hořlavinou a pak škrtla zápalkou. A po půl roce jsme se rozešli úplně." Tak tomu říkám sahara-humor. V příběhu se několikrát zopakuje penzum "hollywoodských pravd" : že herečky jsou schopny udělat cokoliv, aby dostaly roli, že obsazení je otázkou kompromisu a že producenti jsou vždycky tak trochu mafiáni (a to už vůbec nemluvím o filmařských odborech). Vize toho, že režisér je v podstatě chudák, který se bezmocně kouká, co mu to vlastně roste po rukama, je imho docela pravdivá. Tak to bychom měli plusy. A teď mínusy: Vyprávění nemá tempo ani rytmus. Zábavné pasáže střídají naprosto nudné fláky, což je někdy skoro nekoukatelné. Kámen úrazu ale vidím v obsazení. Duo Baldwin - Broderick prostě nefunguje. Možná právě proto je tenhle film všeobecně považován za propadák: herci v hlavních nedokážou vytvořit komediální dvojku. No jo,...hollywood nás sám učí, že obsazení je otázka kompromisu. Tak tady jim ty zákulisní čachry ňák nevyšly :) ()

Beatle 

všechny recenze uživatele

Nemůžu to úplně zatratit, ale naopak to nemůžu ani vynachválit. Několik vtipných pasáží střídaly poněkud trapné situace, jenž měly pravděpodobně vyznít dojemně, ale i přes to všechno musím přiznat, že jsem se občas i bavila. Líbil se mi filmově nadšený policista FBI v podání Aleca Baldwina a hlavně Matthew Broderick, který mi ve své roli malinko připomínal mě samou a můj "sen" stát se režisérem... Shrnuto několika slovy (jak chytře postřehla moje drahá matinka): "Tohle je nenáročný film, vyžadující minimální počet mozkových závitů!" ;) ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

„O čem je váš film?“ „O agentovi FBI, který v rámci krycí operace produkuje film podle příšerného scénáře, ale podaří se mu ho obsadit hvězdama a rozjet natáčení. Protože to bude nezávislý, tak budou všichni pořád mluvit o sexu. A protože to bude komedie, budou mluvit oplzle.“ „A pointa?“ „Ve skutečnosti to bude vypadat stejně blbě, jako by to natočilo to filmové snaživé budižkničemu podle podobně stále nemožněji předělávaného scénáře a nalákáme do toho hvězdy.“ „To je dobrý. To se mi líbí. Natočte to!“ ()

Galerie (39)

Reklama

Reklama