Reklama

Reklama

Wimbledon

  • Velká Británie Wimbledon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tenisová kariéra smolaře Petera Colta se rychle blíží k neslavnému konci. Na poslední chvíli dostává divokou kartu na věhlasný šampionát ve Wimbledonu. V hotelu v Londýně mu dá recepční omylem jiný klíč a Peter se ocitne v luxusním apartmá, kde se právě sprchuje mladá naděje amerického tenisu, půvabná, ale také nadmíru energická a dravá hráčka Lizzie Bradburyová. Náhodné setkání těchto tenisových protipólů zažehne jiskru lásky. Rozvíjející se vztah i úspěchy na kurtu Peterovi dodají elán. Postupně se propracovává na přední místo a ocitá se blízko splnění svého životního snu - účasti v duelu o nejvyšší titul ve wimbledonském turnaji. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (659)

castor 

všechny recenze uživatele

Sny, láska nebo vítězství? Tenhle britský chlapík toho nikdy moc nevyhrál, je na sklonku své kariéry, nicméně na legendárním Wimbledonu nechce být díky divoké kartě jen za statistu. Ač všichni tuší, že padne hned v prvním kole. Pozná vycházející americkou hvězdičku a najednou začne vyhrávat. Naopak jí se přestává na kurtu dařit. Co si budeme nalhávat? Vše je jasně nalajnované jako čáry na centrkurtu, lobů se moc nepodaří, smeče jsou jen ojedinělé. Rozestavení figur je klasické a předvídatelné, nicméně postavy jsou civilní, žádná potrefená ucha. Jen se prostě mělo (mnohem) víc těžit z toho, že jsme v Anglii, kde se jede na jízlivý ironický humor. Tenis jako takový obsahuje až moc digitálních pomocníků, protože takhle hra (jedna výměna za druhou s takovou úrovní rychlosti, akrobacie a přesnosti) fakt nevypadá. Ve výsledku neokoukané prostředí, velmi dobří herci (sympaťák Bettany, roztomilá Dunst) i místy funkční romantika. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Ač zásadně nesleduji žádné sportovní přenosy, tak jsem Peteru Peteru Coltovi držel palce do posledního míčku. Nejdřív jsem trochu litoval, že film obsahuje příliš málo záběrů z jednotlivých zápasů, ale pak jsem pochopil, že si je režisér schovával až pro závěrečný zápas (a dobře udělal). Zpomalovačky a různé jiné obrazové kejkle tenisu nesmírně sluší. Paul Bettany vypadá, jakoby se s tenisovou raketou narodil, a Kirsten Dunst je mu obstojnou partnerkou. Wimbledon jednoznačně patří do kategorie těch lepších sportovních romancí a k naprosté dokonalosti jí schází pouze silnější příběh. ()

Reklama

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Mám ráda Paula Bettanyho, a když se rozhodl zahrát si v romantické komedii, nemohla jsem si to nechat ujít. Nezklamalo mě to. Dunstová i Bettany byli dobří, Sam Neill v roli otce také. Bavily mě vtipné ironické komentáře Petera Colta, bavil mě celý ten film. Mé hodnocení se vám může zdát nadsazené, ale pět hvězd dávám i za to, že jsem se u Wmbledonu párkrát smála i nahlas. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Kvalitné a hlavne originálne romantické komédie sa už tak veľmi nevidia. Preto sa ich tvorcovia aspoň snažia zaobaliť do iného tvaru. Myslel som, že atraktívne tenisové prostredie tomu napomôže, no mýlil som sa. Šablóna scenára neporušená, dopredu odhadnutá. Veľmi príjemné boli však tenisové zábery, Bettany a prízvuk. O Kirsten radšej pomlčím. Jednoducho mi tá actress nie je sympatická. Snáď s výnimkou Spideeho. 60%. ()

topr harley 

všechny recenze uživatele

Celkem pěkná romantická komedie. Jak tenhle žánr v žádném případě nevyhledávám, tak se mi to líbilo. Jediné co mě přimělo vůbec uvažovat o zapnutí tohoto filmu byl třetí žánr sportovní. Je jasné, že se nevyhneme žádnému klasickému žánrovém klišé ale to u tohoto kousku rozhodně nevadí. Sice mi trochu neseděla Bettaniho role takového prostého sympaťáka a dobráka ale celkem jsem se s tím smířil. Pátou hvězdičku ubírám za sportovní nepřesnosti a naivitu. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (18)

  • 31milionový snímek vydělal během úvodního víkendu (17.-19. 9. 2004) v severoamerických kinech jen průměrných 7 mil. amerických dolarů, když se umístil na čtvrtém místě. Nakonec se s filmovým kurtem rozloučil s obratem 17 milionů, v celosvětových kinech to pak souhrnně bylo 41,7 mil. (imro)
  • Při předposlední výměně ve finále Peter Colt (Paul Bettany) zasáhne těsně lajnu, ale lajnový rozhodčí to vidí jako aut. V roce 2006 bylo na významých tenisových turnajích, včetně Wimbledonu, zavedeno tzv. Jestřábí oko - systém pro dopad míčků, který tento lidský element výrazně snižuje. (Shakaar)
  • Původní název snímku zněl "Two Weeks in Love". (imro)

Související novinky

Politika, skandály a romantika

Politika, skandály a romantika

15.08.2006

Poté, co si Rachel Weisz nedávno odbyla natáčení ambiciózního sci-fi dramatu Spider-Man) jednu z hlavních rolí v romantické komedii DEFINITELY, MAYBE. Bude se jednat o čtvrtý režijní počin scenáristy… (více)

Reklama

Reklama