Reklama

Reklama

Wimbledon

  • Velká Británie Wimbledon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tenisová kariéra smolaře Petera Colta se rychle blíží k neslavnému konci. Na poslední chvíli dostává divokou kartu na věhlasný šampionát ve Wimbledonu. V hotelu v Londýně mu dá recepční omylem jiný klíč a Peter se ocitne v luxusním apartmá, kde se právě sprchuje mladá naděje amerického tenisu, půvabná, ale také nadmíru energická a dravá hráčka Lizzie Bradburyová. Náhodné setkání těchto tenisových protipólů zažehne jiskru lásky. Rozvíjející se vztah i úspěchy na kurtu Peterovi dodají elán. Postupně se propracovává na přední místo a ocitá se blízko splnění svého životního snu - účasti v duelu o nejvyšší titul ve wimbledonském turnaji. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (660)

kingik 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy o sportu, mám rád i tenis, ale jen málokdy se tvůrcům podaří zachytit autenticitu sportovního prostředí. V případě Wimbledonu snad ani tvůrcům o zachycení reality ani tak nešlo, protože i laik pozná, že tady se opravdu hodně věcí nepovedlo. První problém nastává už v samotném obsazení. Zatímco Paul Bettany, ač to není zrovna žádný extra fešák, může, s přivřením obou očí, být dobrým tenistou, ale rozhodně nemůže porazit Hewitta ani Federera, jak nám tvůrci bezostyšně tvrdí, kdežto Kirsten Dunst, která snad v životě nedržela tenisovou raketu v ruce, tady vystupuje jako mladá tenisová hvězda. K smíchu! Vše je tu absolutně předvídatelné, naivní a nesmyslné. Podle mě je Wimbledon jedním z nejhorších filmů o sportu. 10% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Výborné spojenie romantickej komédie so športovou drámou. Bettany mi opäť raz dokázal, že postavy neistého smoliara mu sadnú ako uliate. S tým je spojené aj pekné posolstvo, a síce, že láska hory prenáša, dodáva na sebaistote a prispieva k lepším športovým výkonom. Len to s ňou treba vedieť a snažiť sa, aby potom vydržala. 75/100 Videné v rámci Season Challenge Tour. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

P.Bettany jako 119. hráč světového žebříčku a K.Dunst (která je výš), vyvrátí předsudek, že sex před zápasem může uškodit..... . Ano, P.Bettany je sympaťák a K.Dunst se moc hezky směje, ale stejně jim moc nevěřím, že mohou hrát tenis. To ostatní ale ano. Film nenudí, po čase mám však dojem, že se mě stále někdo snaží za každou cenu dojmout a následně rozesmát. Je to prostě romantická komedie. Přesto jsem to dokoukal. Abych věděl, jak to dopadne. Tenis je totiž napínavej sport. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Díky za anglické nefekální a nenechutné komedie, díky za opravdu vtipný a výstižný scénář, stojící hlavně na vnitřních hláškách hlavního hrdiny. Také díky za perfektně a zajímavě natočené tenisové zápasy, bylo to poprvé, co jsem si tenis opravdu užila a nezdál se mi nudný ač v podání anglických sucharů. Bettany je prostě fajn chlap k pohledání a navíc také komiky schopný herec. O jeho americkém protějšku Kirsten Dunst mám trochu pochyby (tedy hlavně z dob Spider-mana), ale i přesto jim to spolu jde. Tak proč ne? Tento film osvěží duši a rozesměje. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Příjemná romanticko-sportovní oddechovka s perfektním Bettanyho suchým anglickým humorem. Na první pohled se mi hned líbily úvodní titulky, které byly hodně vtipně udělané, aby i ten nejneinformovanější divák věděl, že největší milenkou hlavního hrdiny (samozřejmě hned po sladké Kirsten Dunst) je tenis. Mimochodem právě tenisové sekvence mi přišly na snímku nejzajímavější (neboť romantika je to dobrá, ale Pretty Popelku Julii Roberts asi nesesadí), v rozhodujícím zápase jsem Peteru Coltovi alias Paulovi Bettanymu držela všechny palce, aby vyhrál. A to dokáže málokterý sportovní film, protože kamenem úrazu většiny je, že neví, zda chtějí být spíše romantické nebo spíše sportovní. A s tím Wimbledon problém nemá. Klišé tu je sice 13 do tuctu, ale vše funguje jako dobře promazaný stroj Working Title Films. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (18)

  • Film se natáčel během skutečného Wimbledonu v roce 2003, pričemž herci se pohybovali na kurtech před začátky zápasů a po jejich skončení, jako by se jich skutečně účastnili. Rozhodčí a diváci byli často opravdoví. Bylo to poprvé v historii turnaje, kdy někdo získal takové povolení. (imro)
  • Při předposlední výměně ve finále Peter Colt (Paul Bettany) zasáhne těsně lajnu, ale lajnový rozhodčí to vidí jako aut. V roce 2006 bylo na významých tenisových turnajích, včetně Wimbledonu, zavedeno tzv. Jestřábí oko - systém pro dopad míčků, který tento lidský element výrazně snižuje. (Shakaar)
  • Kirsten Dunst (Lizzie Bradbury) se před natáčením podrobila náročnému fyzickému tréninku, aby vypadala sportovně. (imro)

Související novinky

Politika, skandály a romantika

Politika, skandály a romantika

15.08.2006

Poté, co si Rachel Weisz nedávno odbyla natáčení ambiciózního sci-fi dramatu Spider-Man) jednu z hlavních rolí v romantické komedii DEFINITELY, MAYBE. Bude se jednat o čtvrtý režijní počin scenáristy… (více)

Reklama

Reklama