Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Znovu přicházejí na plátna našich kin: odvážný romantik D´Artagnan, melancholický cynik Athos, krásný a tajnůstkářský Aramis a ješitný dobrák Porthos. Vracejí se a s nimi všechny lásky, dobrodružství a intriky, tak jak je ve své legendární knize popsal nespoutaný bouřlivák Alexandre Dumas. D´Artagnan znovu zahoří láskou ke krásné paní Bonacieuxové, Anna Rakouská ještě jednou věnuje své diamantové závěsky vévodovi z Buckinghamu a nade všemi se bude vznášet temný stín hrozivého kardinála Richelieu. Čtyři přátelé opět vyskočí do sedel, aby se bili za čest Francie a srdce krásných žen, sledováni otcovským zrakem pana de Tréville a hněvivýma (byť krásnýma) očima zrádné Mylady. Doprovodíme je na cestě do Londýna i k La Rochelle, prožijeme s nimi dobrodružství soubojů i tajných výprav, nebezpečí dvorských intrik i romantiku lásky. Ale hlavně přátelství, hluboké a věrné, které, jak dobře víme, vzniklo díky Athosově rameni, Porthosově zlatému pasu a Aramisově kapesníku... (Magic Box)

(více)

Recenze (291)

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Tak samozrejme, že celý film je iba plejáda pekných tváričiek, teatrálnych výstupov a vznešených kecov. Tak samozrejme, že klasický príbeh obohatený o holywoodske vychytávky ako bezduchá streľba, kozy ktoré už už idú vypadnúť z korzetu a nejaký ten výbuch, nemôže zaznamenať nejaký významný úspech a zapísať sa hlbśie do divákovho srdca. No to, prečo film vôbec vznikol viac menej splnil. Takže ak si pustíte film ako "křoví" popri upratovaní či bude hrať v lište popri inej zmysluplnejšej robote o nič neprídete. Trocha Vás síce zamrzí, že neuvidíte charizmatického kardinála, ale zober to čert! Naozaj nebyť Tima ide moje hodnotenie ešte nižšie. Viac slov na oddychovku na vypnutie mozgu netreba plytvať. PS. Môj prvý film a koment, ktorý som videl a napísal na mobile. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Na téhle verzi Tří mušketýrů je nejvíc zajímavé to, jak brutálním způsobem lze vymrdat s předlohou i historií zároveň. Nevadí mi ani tak ta opravdu řádně překopaná dějová linie příběhu, Lesterovi mušketýři se předlohy drželi docela věrně a stejně to nefungovalo. Ale že Mylady je vlastně docela hodná dáma, ze které udělal ďábla až ten bídník Athos, respektive Hrabě de La Fere, to už mi docela vadí. Richelieu je pak kapitola sama o sobě. Curry si tu roli docela užívá a podle toho, co asi dostal na papíře, jí nehraje vůbec zle. Bohužel však nehraje Richelieua, ale spíš Mazarina (je to tak napůl) a je tak krásným příkladem toho, jak lze v jedné postavě zprasit předlohu i historii jedním vrzem. ()

Reklama

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Alexander Dumas se musí otáčet v hrobě. Ptáte se proč? Protože zasvětil svůj život literatuře, sepsal krásné romány, které patří k tomu nejlepšímu a nejznámějšímu co v histotrii literatury vznikly. A pak si jen tak přijde několik amerických nazdárků a jeho dílo mu v zájmu zábavy totálně zkurví. Ať už je to Monte Christo s Jamesem Caviezelem, Muž se železnou maskou s DiCapriem a nebo právě tato verze Tří mušketýrů. Příběh střihnutý pro nenáročné (rozuměj Americké) publikum je sice docela zábavný, ale to čeho se dopustili tvůrci na předloze je neodpustitelné ()

wictoria 

všechny recenze uživatele

Tuhle verzi mám moc ráda. Sice je to taková ta klasická americká "pohádka" s happy endem, ale snad nikdy jsem neviděla úžasnějšího kardinála Richelieu než je Tim Curry (toho jsem snad ještě v životě neviděla hrát klaďase). A Porthos v provedení Olivera Platta mi tu příjde taky povedený, stejně jako Athos, který se mi líbí víc než v podání Johna Malkoviche. ()

Hermi14 

všechny recenze uživatele

Já tedy nevím jak vy, ale opravdu jste si mysleli, že tři mušketýři s Charlie Sheenem budou zpracováni jako klasické dílo světové literatury? Já rozhodně ne a možná proto mě výsledek nepřekvapil asi tolik jako vás. Dočkal jsem se pohodového filmu, který je plný humoru a akce a já nemohu tvrdit, že bych se u něj chvíli nudil. Vše navíc podtrhuje velkolepá výprava podtržená skvělou hudbou Michaela Kamena, takže co víc si přát? Klasiku mám rád, ale tahle verze mne rozhodně neurazila. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Kiefer Sutherland (Athos), Chris O'Donnell (D'Artagnan) a Oliver Platt (Porthos) podstoupili 6týdenní výcvik šermu a jízdy na koni. Charlie Sheen (Aramis) zmeškal všechny tyto lekce, protože zrovna natáčel Žhavé výstřely 2 (1993). (viperblade)
  • Roli Porthose (Oliver Platt) měl původně hrát Charlie Sheen. Nakonec si zahrál Aramise. (viperblade)

Reklama

Reklama