Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Znovu přicházejí na plátna našich kin: odvážný romantik D´Artagnan, melancholický cynik Athos, krásný a tajnůstkářský Aramis a ješitný dobrák Porthos. Vracejí se a s nimi všechny lásky, dobrodružství a intriky, tak jak je ve své legendární knize popsal nespoutaný bouřlivák Alexandre Dumas. D´Artagnan znovu zahoří láskou ke krásné paní Bonacieuxové, Anna Rakouská ještě jednou věnuje své diamantové závěsky vévodovi z Buckinghamu a nade všemi se bude vznášet temný stín hrozivého kardinála Richelieu. Čtyři přátelé opět vyskočí do sedel, aby se bili za čest Francie a srdce krásných žen, sledováni otcovským zrakem pana de Tréville a hněvivýma (byť krásnýma) očima zrádné Mylady. Doprovodíme je na cestě do Londýna i k La Rochelle, prožijeme s nimi dobrodružství soubojů i tajných výprav, nebezpečí dvorských intrik i romantiku lásky. Ale hlavně přátelství, hluboké a věrné, které, jak dobře víme, vzniklo díky Athosově rameni, Porthosově zlatému pasu a Aramisově kapesníku... (Magic Box)

(více)

Recenze (291)

kingik 

všechny recenze uživatele

Tohle filmové zpracování se dost liší od proslulého románu Alexandra Dumase. Hned v úvodu třeba kardinál Richelieu rozpustí mušketýrský pluk, aby tak zbavil krále ochrany, a toho mimochodem uvidíme jako teenagera. Některé změny mohou být pro fanoušky románové předlohy nemalým šokem, ale tahle verze je spíše přizpůsobena mladému publiku, a to bude ochotné je tolerovat a nebude mu jistě vadit, že se natáčelo v kašírovaných kulisách v Rakousku. Setkáme se tedy s D´Artagnanem, Athosem, Porthosem a Aramisem, některé důležité dějové linie jsou oproti knize odsunuty na okraj, a prostor dostávají i humorné scény a Oliver Platt s nejasnou minulostí. Tentokrát však jsou záporáci velmi dobře zahráni a možná se přistihnete, že budete najednou fandit Timu Currymu a Michaelu Wincottovi a že vás naplno strhne výstřih Milady v podání Rebeccy DeMornay a budete si notovat skvělou hudbu zesnulého Michaela Kamena. Nechybí řada soubojů na kordy, milý výraz Chrise O´Donnella, zrada, intriky a vše s dobrým koncem. Ovšem pro fanoušky knihy tenhle film opravdu není určen. 70% ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Aneb ať žijí hollywoodské prasárny klasických románů - člověk od nich občas dostane i něco nového. Díky naprosté absenci Dumasových idejí vzkl špektákl, který prostě baví, když se vykašlete na to, že to maj bejt Tři mušketýři. Aneb Athos, Porthos, Aramis a... kopec trapných scén a parádní sestřih vousů mého oblíbence s blonďatýma vlasama :) [TV s dabingem] ()

Reklama

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Tak samozrejme, že celý film je iba plejáda pekných tváričiek, teatrálnych výstupov a vznešených kecov. Tak samozrejme, že klasický príbeh obohatený o holywoodske vychytávky ako bezduchá streľba, kozy ktoré už už idú vypadnúť z korzetu a nejaký ten výbuch, nemôže zaznamenať nejaký významný úspech a zapísať sa hlbśie do divákovho srdca. No to, prečo film vôbec vznikol viac menej splnil. Takže ak si pustíte film ako "křoví" popri upratovaní či bude hrať v lište popri inej zmysluplnejšej robote o nič neprídete. Trocha Vás síce zamrzí, že neuvidíte charizmatického kardinála, ale zober to čert! Naozaj nebyť Tima ide moje hodnotenie ešte nižšie. Viac slov na oddychovku na vypnutie mozgu netreba plytvať. PS. Môj prvý film a koment, ktorý som videl a napísal na mobile. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Americká verze mušketýrů pro blbečky. Jinak to fakt nevidím. Tak zprzněný původní námět už jsem dlouho, ale opravdu dlouho neviděl. Tohle nemělo vůbec co dělat s Alexandrem Dumas. Vrcholem americké trapárny je sebevražda milady de Winter, kterou není schopen Athos potrestat a finální scéna vrcholného souboje d´Artagnana s Rochefortem, kdy podle originálu dávno mrtvá Constance poda d´Artagnanovi meč. Na pohádku to bylo dost drsné (mrtvých víc jak v akčňáku se Stallonem a Schwarzikem dohromady), na historický film moc uvalené a na klasiku naprosto nevhodné. Film tak akorát pro otrlé americké publikum. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Michael Kamen: 1. All for Love ,2. The Cavern of Cardinal Richelieu ,3. D'Artagnan ,4. Athos, Porthos and Aramis ,5. Sword Fight ,6. King Louis Xiii, Queen Anne and Constance-Lady in Waiting ,7. The Cardinal's Coach ,8. Cannonballs ,9. M' Lady de Winter ,10. The Fourth Musketeer ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Roli Porthose (Oliver Platt) měl původně hrát Charlie Sheen. Nakonec si zahrál Aramise. (viperblade)
  • Film sa natáčal z časti aj v Rakúsku pri podzemnom jazere Seegrotte. Dodnes steny tohto jazera, resp. bývalej ťažobnej bane, zdobia obrázky z natáčania a sú prístupné aj verejnosti. (DJ Rocco iNc)

Reklama

Reklama