Reklama

Reklama

The Wall: Live in Berlin

(koncert)
  • Německo Roger Waters - The Wall, Live in Berlin

Obsahy(1)

Druhý největší koncert na světě, který na místě vidělo více než 400 000 diváků. V televizi, kde přenos běžel živě, koncert sledovalo dalších 500 milionů diváků z 35 zemí světa. Jednalo se o mnohem větší akci, než byly koncerty The Wall z let 1980 a 1981. Koncert se konal na Postdamer Platz v Berlíně a každou skladbu spolu s Rogerem Watersem hrál jiný interpret (např. Scorpions - In The Flesh, Mother - Sinéad O'Connor, Young Lust - Brian Adams).
Stejně jako při koncertech Pink Floyd na začátku 80. let i zde se budovala během první části The Wall zeď (v tomto případě monstrózní zeď dlouhá 170 metrů a vysoká 25 metrů), která byla v závěru skladby The Trial zbořena. (Rondon)

(více)

Recenze (16)

diodoros 

všechny recenze uživatele

Klasická rocková opera od Pink Floyd spracovaná po rozpade kapely ich bývalým frontmanom na mieste čerstvo zhodeného Berlínskeho múru. Svojho času najväčší koncert v dejinách, vysielaný aj naživo, pričom na každú pieseň je pozvaný iný interpret alebo celá skupina, plus úlohy učiteľa, ženy a matky tu hrajú priamo herci v kostýmoch. Miestami je to síce trochu herecky prepálené (Another Brick in the Wall, Part 2, Goodbye Blue Sky), ale ako celok je to veľmi kvalitná šou a Watersovská megalománia dotiahnutá do maxima. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších koncertů, které jsem kdy viděla. Úžasně velkolepé a značně dramatické provedení zřejmě nejvýznamnější desky legendárních Pink Floyd. Většina hostů Rogera Waterse ale bohužel geniální skladby ze Zdi spíš kazí, než že by je ozvláštňovala. Čestnými výjimkami jsou Bryan Adams, Cyndi Lauper a Scorpions. Ovšem nic se samozřejmě nevyrovná originálu pánů Waterse a Gilmoura jak je známe z desky a filmu, proto "jen" 4 hvězdičky. ;-) ()

Reklama

Pepper_x 

všechny recenze uživatele

Kde jinde by měl Waters zbořit zeď než v Berlíně? Trochu mu situace nahrála do noty, tak co by ji nevyužil, sice bez podpory svejch starejch "kamarádů", ale tak místo nich zaskakujou hudební hvězdy tehdejší doby, i když někde se to ne moc dobře povedlo. Skvělá hudba, šílená projekce a solidní masa lidí dala dohromady jedno z nejlegendárnějších hudebních vystoupení. Nejlepší kousky jsou Mother, Empty Spaces a Young Lust (opravdu netušené umění Bryana Adamse) a Hey You. Na druhý straně se nepovedly největší hitovky, Another Brick in the Wall pt. 2 je děsivá špatným způsobem a Comfortably Numb bude už navždy chybět Gilmour, ale tady je to znát až moc. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

jsem velký fanda Pink Floyd, jsem velký fanda Rogera Waterse, patřím ktěm, co si myslí, že bez něj Floydi už jsou jen kopie těch pravých Pink Floyd, ale tenhle počin, to byl opravdu úlet. Jediný, kdo mě alespoň nesral, byla Liza Minelli, jinak to byla ubohost typu Nedvědi na Strahově. Pompézní megashit, určený jen k vydělávání prachů, sorry 2 ondrech: Spíš by se těžko hledal někdo, kdo Žára nezná, ne? ()

Sollozzo 

všechny recenze uživatele

Velmi emotivní koncert, který je z hlediska atmosféry daleko před jinými vystoupeními Pink Floyd či Gilmoura. Nejlepší jsou však na tomto koncertu písně, které nezasvěcený nezná a zastáncům Gilmoura se nelíbí. A to hlavně One of my Turns v "hotelovém pokoji", Another Brick pt.3(kde se ve zpomaleném záběru vlní česká vlajka), Vera a Bring the Boys Back Home. Tam Waters stojí nad burácejícím orchestrem Rudé armády a před 450 000 lidmi v publiku (odhad pořadatelů) a křičí z plného hrdla jako kdyby byl vládce světa:-). Koho by nemrazilo...Potom se pomalu přejde do hitu Comfortably Numb, který se už ale nepovedl. Je pravda, že roli doktora nezazpívá nikdo líp než Waters, ale v téhle písni je prostě králem David Gilmour. Jeho styl hraní na kytaru nikdo jen tak nenapodobí. Dalším trnem v oku je Cyndi Lauper, která mi připadala jako kdyby prodělávala epileptický záchvat. To její škubání a běhání v ABitW pt.2 se mi strašně příčilo. Navíc její účes ala Predator...no netřeba rozebírat...Sečteno, podtrženo, Waters zaválel, všechna čest. 95%. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Koncert byl uveden v "Guinnesově knize rekordů" jako do té doby nejdražší a největší koncert všech dob. (Beckett51)

Reklama

Reklama