Reklama

Reklama

Tajemné okno

  • USA Secret Window (více)
Trailer

Přestože ví, že by měl sedět u počítače a psát další knihu nebo alespoň na chvíli vylézt ze své staré chaty a projít se se svým psem okolo jezera, úspěšný spisovatel Mort Rainey (Johnny Depp) vyspává až 16 hodin denně na svém oblíbeném kanapi. Je uprostřed bolestného rozvodu a všechny okolnosti, které rozchod doprovázejí, se stávají čím dál tím více nepříjemnými. Celá záležitost vysává jeho energii i kreativní potenciál a Mort je donucen čelit obzvláště těžkému tvůrčímu bloku, který mu brání dát dohromady byť jednoduchou větu. Když už se zdá, že se nemůže stát nic horšího, objeví se na prahu jeho boudy psychotický cizinec John Shooter (John Turturro), obviní Raineyho z toho, že ukradl jeho příběh, a požaduje po něm náhradu. Přes všechny Raineyho pokusy o usmíření se Shooter stává stále více neodbytným a agresivním. Svým vyšinutým smyslem pro spravedlnost omlouvá vše - včetně případné chladnokrevné vraždy. Rainey, který je zatažen do zběsilé hry na kočku a myš, pomalu zjišťuje, že v něm dřímá mnohem více mazanosti a odhodlání, než si kdy myslel. Nakonec si uvědomí, že nezdolný Shooter jej možná zná lépe než on sám. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (505)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V povôdnom komentári, ktorý som napísal v roku 2008 som napísal, že som vášnivým čitateľom diel amerického spisovateľa Stephena Kinga. No ku jeho novele "Tajné okno do tajnej záhrady", podľa ktorej je natočený tento film, som sa dosiaľ nedostal. Teraz neviem, či mi to pri jeho sledovaní bolo na škodu alebo skôr naopak. Každopádne s psycho thrillerom režiséra Davida Koeppa, ktorý do hlavnej úlohy obsadil charismatického Johnnyho Deppa, som bol nadmieru spokojný. Po prečítaní literárnej predlohy a následnom zhliadnutí filmu som ním ešte viac nadšený a tak zvyšujem hodnotenie na päť hviezdičiek. ***** ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Kingovu předlohu jsem nečetl, takže nemám podle čeho srovnávat. Přesto si myslím, že thriller Tajemné okno je dobře natočen a i zásluhou Johnnyho Deepa se u filmu nudit rozhodně nebudete. Jak už to tak bývá u Kingových filmů, tak konec příběhu je dost vyhrocený a celé moje hodnocení zvedá o stupeň.Tajemné okno se určitě dalo natočit lépe ale já jsem i tak spokojen. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Hodnotím především to, co se odehrálo v závěrečném rozuzlení. Do jisté doby se dokonce dařilo tajit pointu, takže o to byl výsledek překvapivější. A ikdyž jsem do poslední chvíle doufal, že to dopadně jinak, tak byl konec opravdu dokonalý. Ostatně, stejně jako J. Depp a Shooter. "Shoot her..." :-) 70% ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Šla jsem do toho, i když jsem předem znala pointu, takže mě překvapilo, že mě to i tak bavilo. Protože to má celkem obstojnou atmosféru, zase jednou jsem si vychutnala Deppovo herectví (po všech těch Kloboučnících a Willy Woncích jsem přivítala "normální" roli) a líbila si mi i hudba. Stejně byl ale nejlepší John Turturro a jeho šílenec s šíleným přízvukem. Pointu uhodla i kamarádka, takže mi pak ta šokujícně vysvětlující pasáž přišla, jak kdyby tímhle stylem vysvětlovali, že tento film se celou dobu odehrával na chatě v lese a tvářili se, jako že je to ohromný překvápko. Tu třetí * dávám hlavně za dosti potěšující konec, kdy jsem se přes to "odhalení" přenesla a posledních pár minut si vychutnala. Nečekat od toho zázraky, jen slušnou zábavu s fajn Deppem a výtečným Tururrem. 60% ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

Dle přečtených zahraničních i tuzemských recenzí/komentářů jsem čekal průměrnou zábavu. Nakonec se mi dostalo filmu, který imho neobsahoval žádné zbytečné kiksy a nedostatky. Výborná hudba Philipa Glasse (viz HODINY a další) či také Davida Byrnea a Briana Ena + velmi dobré herecké výkony + napětí vytočené do těch správných/optimálních otáček = príma filmový zážitek. Oceňuji také fakt, že ikdyž je pointa vcelku brzy vytušitelná, tak je přesto divák dlouho "vozen za nos" díky předkládání řady jiných vysvětlení a teorií. Očekávaný závěr je pak přesto překvapivý. Jediná výtka snad patří odlišné vizuální stránce některých flashbacků (ty, které diváky vracejí v ději o půl roku zpátky). Působily zbytečně rušivým dojmem. Shrnuto a podtrženo: Pro mně osobně velmi příjemné překvapení. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (16)

  • “This is not my beautiful house. This is not my beautiful wife. Anymore." Tato Deppova (Mort Rainey) replika je převzata z písně "Once in a Lifetime“ skupiny Talking Heads. (becki_tu)
  • John Turturro (John Shooter) se rozhodl pro účinkování v tomto filmu hlavně díky svému synovi, který je velkým fanouškem Stephena Kinga a který ho nakonec přesvědčil, aby roli ve filmu vzal. (becki_tu)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. března 2004 v New Yorku. (Varan)

Reklama

Reklama