Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bankovní úředník Matt Dillon dostal ze dne na den padáka, jeho dívka Christina Applegate se s ním rozešla a navíc mu někdo ukradl auto. Společně se svým bývalým kolegou Stevem Zahnem se rozhodl vzít věci do vlastních rukou a začít jednat. Nejdříve ze všeho si ale pořádně užije svůj poslední pracovní den. Jenže i ten nejlepší plán může někdy selhat...
Život každého z nás se může změnit za jediný den, ne-li za jediný okamžik. Vtipná americká komedie plná nečekaných zvratů dokáže nejen pobavit, ale přiměje diváka také k zamyšlení nad otázkou, jaké náhody mohou ovlivnit náš život. Populární herci Matt Dillon a Steve Zahn koření svěží příběh svými hereckými výkony, zatímco atraktivní Christina Applegateová dodává snímku půvab a eleganci. Divácky vděčný film. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (102)

lebowski 

všechny recenze uživatele

Vcelku standartní filmeček o tom, jak se vše dokáže během chvíle podělat a že nic není tak jak vypadá s několika zásadními nečekanými zvraty v posledních 20 minutách ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že do samotného závěru je film dost nůďo. Závěr tomu ale dodá pořádný koule. Představíte si, že něco nějak je. Pak zjistíte, že je to úplně obráceně a po deseti minutách zjistíte, že to je ještě úplně jinak a ještě daleko hůř, než po prvý a po druhý. Nehledě na to, že tenhle film má ještě po třetí a po čtvrtý, takže je v tom takový galimatiáš, že ve výsledku mi vážně nezbylo nic jinýho, než čumět. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

.... „ Všechno čím jsme, je jenom iluze. Všechno“. David je vyhozen z práce v bance, jeho dívka Sara se s ním rozešla. Po přespání v motelu je i bez auta, odjela s ním jakási dívčina (dárek od kamaráda Jacka). Takže je načase popadnout pistoli, vyrazit autobusem do banky a užít si svůj poslední pracovní den.....„Bůh zabíjí věřící každý den, protože chce mít od každého svatý pokoj. A lidé věří tomu, že to jeho zabíjení je součástí nějakého Božího plánu. Tak to teda ne, kurva! Já mám taky božský plán a bude tak dobrý, jako je ten Božský. Nikdo nemá ani tušení, proč Bůh zabíjí lidi, ale dnes se každý přesvědčí, proč to dělám já.“ Už dávno jsem neviděla tolik překvapivých dějových zvratů ve filmu, zvlášť poslední půlhodina je jimi doslova nabitá. Nádhera! ..... „Pravdou zůstává, že všechno, o čem si myslíš, že znáš. Je iluze.“ ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Velice nevyzpytatelný film. Předstírá, že je něco, a vzápětí se změní v něco docela jiného. Přitom zachovává tuhou vazbu, nemáte z toho pocit, že by se to mělo každým okamžikem rozpadnout, a scénář má větší gule, než je poloměr VY Canis Majoris. Neméně přitažlivý je obsazení: Matt Dillon, fakt hustej pařez, a hláškující Steve Zahn, postavička z komiksu, kterou si někdo maluje. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Komedie, která by u mě zapadla do standartního průměru nebýt nečekané konce, který zvedl moje hodnocení na čtyři hvězdičky. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Za celý film jsem se možná dvakrát ušklíbl, tak moc to bylo vtipné. Hlavní hrdina mě vůbec nepřesvědčil a jeho střelený kámoš byl spíše nechutný. Alespoň krásná Christina to zachraňuje. Co dodat k závěru, který tady hodně lidí vychvaluje. Slabý pokus o geniální pointu, která je vzhledem k předchozímu ději jen těžko uvěřitelná. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Prvních několik minut film předstírá, že jde o černou komedii na téma "jak jeden smolný den zhatí úspěšnou rozjetou kariéru". Poté snímek na několik desítek minut upadne do dlouhých nudných dialogů a sebelítosti hlavního hrdiny, aby dvacet minut před koncem přišel zásadní a nutno říct pro mě nečekaný zvrat, který Rousův film přesměruje do úplně jiného žánru, prudce zvýší tempo a celkově zvedne úroveň už proto, že ve světle onoho zvratu musí divák přehodnotit předchozí dění a zpětně tak už dříve viděné vypadá zajímavější. Jenže poté přijde další zvrat, který sice už není zásadní, ale je pro podobný žánr řekněme odvážný a výjimečný. A vzápětí třetí zvrat, kterým se už z konce filmu stává pouhá efektní ptákovina a oblíbené cvičení hollywoodských scénáristů na téma "kolik šokujících zvratů dokážu vměstnat do jednoho filmu, aby se divák posadil na zadek". Ten třetí zvrat už totiž protiřečí předchozím dialogům a scénám. Takže suma sumárum, dvě hvězdičky považuju za adekvátní k filmu, který má problémy s nevyrovnaným tempem a logikou. Celkový dojem: 45 %. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Tak toto je jazda, dámy a páni! Film plný výborných dialógov, ktoré fungujú aj vďaka kontrastu medzi tuctovými občanmi, bizarnými postavičkami a ešte bizarnejšími úchylmi. Celý film je vlastne o súlade kontrastov. Hojne sa fuckuje a shituje, popri tom sa žije slušný život priemerných ľudí a niekde medzi tým sa uvoľňujú skryté vášne alebo vedú rozhovory so zdanlivo hlúpymi prostitútkami. Psychológia mysle, filozofia života, abnormalita reality a irónia definitívy. Prezradiť viac by bolo spoilerovanie. Takže - možno po skončení filmu zistíte, že všetko čo v ňom bolo, ste už niekde videli - ale tento kus majstrovsky zmiešal motívy, o ktorých absolútna väčšina filmárov ani nesníva, že by ich spájala do jedného príbehu. Užite si to, a hlavne! - nevypínajte pred záverečnými titulkami! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pre mňa je toto typický príklad filmu za dve hviezdičky. Ničím výnimočný, neoriginálny snímok s lacnou zápletkou, ktorá sa znaží pôsobiť náramne prekvapujúco, ale je priehľadná ako sklo. Nevýrazní herci, tuctová kamera a fádne pokusy o humor. Komédia, ktorá nie je zábavná a dráma, ktorá nie je dramatická. Taký je film "Máš padáka!". Je to film na ktorý veľmi rýchlo zabudnem. ** ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Matt Dillon společně se Stevenem Zahnem mě pobavili po celý film, který se spoustou zvratů, hlavně na konci filmu, kde se vše obrátí vzhůru nohama, mě natolik zmátly, což jsem dějově neočekával.... což je jedině dobře. Čekal jsem totiž nějakej happy end jak z parťáků nebo italského jobu (( :: ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Tak to bych radši dostal padáka z kina, místo abych tohle dodíval, což bohužel kvůli csfd musím, ale jinak je tohle nehorázná hloupost v čele s katastrofickým Stevem Zahnem (alias živý a přisprostlý osel ze Shreka). Tristní scénář, mizerní herci, fenomenálně nudné nic. Škoda Ch. Applegate. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Priemerná, avšak príjemne odsýpajúca komédia, ktorá si ale jednu hviezdu navyše odomňa vyslúžila záverom v duchu hesla "Všetko je inak." ()

meave 

všechny recenze uživatele

Nuž - asi chápem nadšenie ostatných, ale nejako ho nezdieľam. Nebolo to zlé, ale pripadala som si občas stratená v deji aj medzi postavami. Možno preto, že som nevedela do čoho idem som vôbec nechápala wocogo.Uletení mi pripadali, že sú už na obežnici a napriek sústredenému ostreniu zraku nedokážem rozoznať čo odomňa chcú. Ktovie..možno to bude na druhý pokus lepšie, ale náhliť sa s tým nebudem. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Film jehož tempo se roztáčí jako siréna. Od pozvolného hlubokého vrnění až do do zběsilého jekotu. Od tuctového vlažného dramatu, přes ujetou mozaiku zdánlivě nesouvisejících bizarních dialogů a situací, až do finálního tornáda zvratů, které všemu, co předcházelo, dalo nový význam. Zábavné v několika dialozích, zajímavé v několika situacích, závěrečná čtvrthodinka to všechno vytáhla o příčku výš i když jakmile došlo k prvnímu ze zvratů, ty další už tolik nepřekvapily. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Ač to byla jedna z mála komedií pro dospělé diváky, navíc s populární dvojicí Matt Dillon a Steve Zahn v hlavních rolích, zábava se nějak nekonala. 95% pokusů o humor u mne naprosto selhalo a ten neuvěřitelně překombinovaný závěr můj dojem z filmu nijak nevylepšil. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Neobvyklá a v mnoha případech neskutečně černá komedie, která ani tak nezaujme vtipnými scénami (kterých popravdě moc není) jako spíše slušnými herci, (s excelentně slizkým Zahnem) zajímavým nápadem a v neposlední řadě trochu nezvyklým thrillerovým koncem, který sice přijde dost náhle ale je docela slušně vymyšlený a dost překvapivý. Bohužel na mě film zapůsobil, tak, že už ho nikdy nechci vidět. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Ilustrace k jednomu starému přísloví, která se ale projeví až nakonec. Takže po nicneříkajícím ději plném nesympatických postav vypukne v závěru zvrat na zvrat, až je to směšné. /31. 3. 2011/ ()

Reklama

Reklama