Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bankovní úředník Matt Dillon dostal ze dne na den padáka, jeho dívka Christina Applegate se s ním rozešla a navíc mu někdo ukradl auto. Společně se svým bývalým kolegou Stevem Zahnem se rozhodl vzít věci do vlastních rukou a začít jednat. Nejdříve ze všeho si ale pořádně užije svůj poslední pracovní den. Jenže i ten nejlepší plán může někdy selhat...
Život každého z nás se může změnit za jediný den, ne-li za jediný okamžik. Vtipná americká komedie plná nečekaných zvratů dokáže nejen pobavit, ale přiměje diváka také k zamyšlení nad otázkou, jaké náhody mohou ovlivnit náš život. Populární herci Matt Dillon a Steve Zahn koření svěží příběh svými hereckými výkony, zatímco atraktivní Christina Applegateová dodává snímku půvab a eleganci. Divácky vděčný film. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (102)

atmen 

všechny recenze uživatele

Nesympatické postavy se mezi sebou dohadují, podvádí, šijí boudy, aby nakonec všichni umřeli. To jim po celou dobu přejete. Takže můžete být spokojeni .-) Inspirací zřejmě byl Big Lebowski. To se nepovedlo. Za hodinu a půl ze žádnou postavou necítíte, podvědomě jí nefandíte ani nelitujete. V závěrečné půlhodiny se začne děj filmu tak zamotávat, že by ho nerozmotal ani Sherlock Holmes. To jsem se začal smát, říkal jsem to snad nemyslí vážně, ale to mělo být asi to slibované drama. Závěrečný verdikt - nikdy více... ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Drama tvářící se jako komedie nebo komedie tvářící se jako drama - nejsem z toho příliš moudrý!! Herecké obsazení i rozjezd filmu by inklinovalo spíše k lehčí notě - druhá polovina filmu však začne brnkat na dramatičtější strunku až k závěrečné černé pointě. Výsledkem je nakonec značně vykrádačský, černým humorem šmrnclý, nenáročný bijáček – žádný skvost ani vyložený odpad!!! ()

Reklama

candy_daze 

všechny recenze uživatele

Průměrný film s párem parádních gagů a hlášek. Co se scének týče, nemůžu si pomoct, asi začínám degenerovat, ale hořící paní nebo uklizečka v hotelu mě fakt dostaly. Na druhou stranu na mě působil poměrně nuceně a těžkopádně, ať už jde o roli Steva Zahna, jakožto brutálního vymatlance, nebo všemi opěvovaný konec. V jednoduchost je síla, a to si měl Rouse uvědomit, než do filmu zakomponoval zbytečně překombinovaný konec, který stejně nedokáže pořádně ohromit. ()

Darkslayer 

všechny recenze uživatele

Neviem čo mám na toto povedať. Film, ktorý je žánrovo označovaný za komédiu/drámu je všetkým len nie týmto. Prvé dve tretiny filmu som sa značne nudil, celé to bolo akési nijaké, nemastné neslané. Nezasmial som sa ani raz, mierne pochechtnutia by som zrátal na prstoch jednej ruky. To, čo zrejme malo vyzniet vtipne vo finále dopadlo trápne, zvrhlo alebo stupídne. Všetko sa to otáča v poslednej tretine (škoda, že sa nedá povedať, že k dobrému). Čo sa odohralo v banke by sa dalo nazvať "nečakaným" zvratom pretože to, čo tomu predchádzalo bolo úpne o niečom inom. Tým sa zároveň ukazuje úplná zbytočnosť prvých 2/3. Paradoxné je to, že táto situácia v podstate je nečakaná. Aj keď mi v mysli prbehla táto možnosť automaticky som ju zavrhol s nálepkou stupídne vyústenie. To však nie je všetko. Do nasledujúcich 15 minút je vtesnaných tolko podobne onálepkovaných zvratov, že sa človek nemôže len ironicky smiať. Celé mi to pripadalo ako nepodarené parodovanie tarantinovských vyústení. Po dopísaní tohto komentára músim zmenť pôvodné 2* na 1*. ()

MkSallam 

všechny recenze uživatele

Scénaristický mišmaš připomínající jeden velký experiment, kterým si chtěl Mitch Rouse ozkoušet, jaký že žánr mu půjde nejlíp. A tak natočil jeden film, do kterého nacpal motivy z mnoha žánrů a to celé zabalil spolu se šíleným scénářem do efektního balení. Nevyrovnanost ale tomuhle úletu hodně škodí a i přesto že jsem se chvílemi dobře bavil, tak přišla náhlá změna a já byl zas vedle a vůbec netušil co se děje, protože se tu někdo moc vyžíval v přehnaném střihu na nepochopitelné, pozdě vysvětlené detaily kolem hlavního děje. Ale konec je přeplněný šokujícími a patřičně zábavnými zvraty a celé je to takové milé filmové cvičení.Jen doufám, že si Rouse svůj žánr vybral a příště natočí něco méně experimentálního. 6/10 ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama