Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři indiánští bratři Kenai, Sitka a Denahi žijí s ostatními členy svého rodu v lesní osadě. Podle starých kmenových tradic každý z nich obdrží své totemové zvíře. Když přijde řada na Kenaie, jeho zvířetem se stává medvěd. S tím ale není chlapec zrovna spokojen. Jednoho dne jdou bratři lovit ryby, když je zničehonic napadne obrovský medvěd a Sitku zabije. Kenai se chce pomstít. Pronásleduje medvěda až do hor a tam ho zabije. Chlapcův život se v mžiku změní, protože ho Velký duch promění v medvěda, aby v jeho podobě pochopil, co znamená láska, naděje, štěstí a přátelství. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (168)

Dr.film 

všechny recenze uživatele

Pěkný příběh, ani ne tolik o indiánské tématice jako o vztazích mezi bratry a cestě k sebe poznání. Animace je příjemná - zejména doporučuji pasáže, kde světelné efekty prýštící z nebe jdou v doprovodu vynikajícího soundtracku Marka Mancina. Postavy nikterak barvité, ale pro hloubku příběhu a pochopení u dětských diváků dostačující. ()

Fugito 

všechny recenze uživatele

Typická Disneyovka, čo dodať. Veľmi pekné a príjemné pozeranie s pekným ponaučením na koniec takisto. Trošku muzikálový nádych ako všetky ostatné rozprávky od Disneyho. Možno by som prijal aby táto klasika sa posunula niekam ďalej, aby som rád chodil do kina na tieto rozprávky a aby ma stále mali čím prekvapiť. ()

Reklama

2Pac 

všechny recenze uživatele

Konecne vhodny nastupca Levieho krala. Colinsa by mali u Disney zamestnat na plny uvazok, hudba skvele doplnuje pribeh .Samozrejmostou su krasne farbami hyriace animacie.Film je pomerne kratky o to viac vsak preplneny putavym dejom. Odporucam kazdemu pozriet si tento film so surodencami...(tak ako ja) ;-) ()

GudMen 

všechny recenze uživatele

Může za to selský rozum nebo snad intelektuální deformace, když si jeden uvědomí, že horské zvíře by se nikdy nedalo zmást ozvěnou, neboť se již dávno muselo na takový jev adaptovat? Nebo proč je člověk trestán proměnou v medvěda, aby okusil celou věc z jiné perspektivy, zatímco medvěd není trestán proměnou v rybu, aby též okusil celou věc z jiné perspektivy? Detaily ale nechme stranou, třebaže se v nich ukrývá pekelník, jen přeci je to pohádka pro nejmenší. Medvědí bratři nesou poselství, se kterým se můžu ztotožnit, a na tom jediném záleží. Ačkoliv se musím přiznat, že ze smíchu nad poslední větou hovořící o příběhu chlapce, který se stal mužem, až když se stal medvědem, mi ještě teď teče krev z uší. ()

Endavour 

všechny recenze uživatele

Až teď, když trávím každou třetí sobotu s malým bratrancem si uvědomuji, jak skvělé filmy jsem coby malý harant propásl. Pohádka o přátelství, lásce mezi bratry a vlastně i psychologii sebepoznání. Film svou tématikou, prostředím a hlavně pak SKVĚLÝM soundtrackem Collinse nebo Tiny Turner si získá nejen mladé, ale i dospělé publikum. Možná tady rozvířím vody, ale konečně jsem našel vhodného nástupce Lvího krále; jmenuje se Kenai. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (7)

  • Je to 44. animovaný celovečerný film od Disney. (Scraffy)
  • Při scéně, když dva chlapci loví ryby a mamut rozrazí bariéru před sebou, tak se ryby rozletí všude kolem. Jednou z ryb byl i Nemo z filmu Hledá se Nemo (2003). (TheSlezy)

Reklama

Reklama