Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři indiánští bratři Kenai, Sitka a Denahi žijí s ostatními členy svého rodu v lesní osadě. Podle starých kmenových tradic každý z nich obdrží své totemové zvíře. Když přijde řada na Kenaie, jeho zvířetem se stává medvěd. S tím ale není chlapec zrovna spokojen. Jednoho dne jdou bratři lovit ryby, když je zničehonic napadne obrovský medvěd a Sitku zabije. Kenai se chce pomstít. Pronásleduje medvěda až do hor a tam ho zabije. Chlapcův život se v mžiku změní, protože ho Velký duch promění v medvěda, aby v jeho podobě pochopil, co znamená láska, naděje, štěstí a přátelství. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (168)

Lennnnna 

všechny recenze uživatele

Připomělo mi to dobu kdy jsem jako malá seděla v kině na Pocahontas:o)Zdá se, že Disney opravdu probouzí ve všech jakousi nostalgii a vyvolává vzpomínky na dětství, což je nakonec docela fajn. Medvědí bratři jsou příběhem přesně podle Disneyho šablony, trochu naivní,ale přesto roztomilý. Za tu trochu sentimentu...4 ****. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Disney není Pixar a na jeho filmech je to znát. Ty jsou totiž vždy určeny hlavně pro ty nejmenší a pro odrostlejší publikum nenabízejí nic co by je dokázalo zabavit. I tento film je plný morálních ponaučení a rádoby zábavných vedlejších postaviček ale není zde nic co by dokázalo nějak "inteligentně" pobavit a přesně to dokáže právě Pixar. Pro děti to však bude pecka s nádhernou animací. ()

Reklama

SFalconJ 

všechny recenze uživatele

Hezká Disneyovka na dvd se spoustou pěkných bonusů. Bohužel celkový dojem z filmu kazí velké množství lehce viditelných chyb. Např: Při scéně lovou na medvěda na obrovské ledové hoře má jeden z bratří (nemůžu si vzpomenout jesli Denay nebo Keenay) :-D v ruce oštěp, za pět vteřin ho nemá a za další ři vteřiny ve vzdáleném záběru kdy je vidět jak oba bratři utíkají má i druhý optě oštěp. Přitom není ani jeden záběr, jak si jej položil nebo o něj přišel. I tak hezký film pro malé i dospělé, co stojí za zhlédnutí. ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Animovaný film pro hodně malé děti, které ještě nevnímají děj a jedno z nejohranějších témat je pro ně stále ještě nové. Nic nového pod Sluncem. Tyhle ořezané animace mi také nejsou zrovna dvakrát po chuti, mám raději ladnější styl. Nejlepší na celém filmu byli štěky na konci mezi titulky. Než jsem viděl to nadhodnocení, tak jsem se rozhodoval mezi dvěma až třemi hvězdami. Takhle se alespoň nemusím trápit v nerozhodnosti. ()

AloeB 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější animovaný film již od útlého věku patří stále k mým nejoblíbenějším. Medvědí bratři jsou dokonalí, skvělá podívaná, která jiné animáky snadno předčí. Nechci tím tvrdit, že jde o něco světového nebo originálního, není to pravda, ale protože je příběh kvalitně napsaný a protože prostředí severoamerického pravěku, nádherné přírodní kulisy a samozřejmě medvědi jsou jednoduše nádherné, nelze jinak, než hodnotit všemi pěti. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (7)

  • Je to 44. animovaný celovečerný film od Disney. (Scraffy)
  • Po tom, ako bol projekt schválený, tvorcovia sa v auguste 1999 vydali na výskumnú cestu, aby navštívili Aljašku. Cestovali cez údolie "Valley of Ten Thousand Smokes" a ostrov Kodiak. Tiež cestovali cez národné parky "Denali" a "Kenai Fjords," kde navštívili ľadovce "Exit" a "Holgate." O rok neskôr podnikli ďalšie výlety do národných parkov "Yellowstone," "Grand Teton" a "Sequoia." (Scraffy)

Reklama

Reklama