Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři indiánští bratři Kenai, Sitka a Denahi žijí s ostatními členy svého rodu v lesní osadě. Podle starých kmenových tradic každý z nich obdrží své totemové zvíře. Když přijde řada na Kenaie, jeho zvířetem se stává medvěd. S tím ale není chlapec zrovna spokojen. Jednoho dne jdou bratři lovit ryby, když je zničehonic napadne obrovský medvěd a Sitku zabije. Kenai se chce pomstít. Pronásleduje medvěda až do hor a tam ho zabije. Chlapcův život se v mžiku změní, protože ho Velký duch promění v medvěda, aby v jeho podobě pochopil, co znamená láska, naděje, štěstí a přátelství. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (168)

Koda 

všechny recenze uživatele

U těhle nezapomenutelných filmů je těžké začít něco hodnotit, protože legendy se jen tak neokoukají, a můžete je sledovat pořád dokolečka. To je taky ten důvod, proč mám hlavního hrdinu jako jméno profilovky. S tímhle jménem mám chuť se vždycky vrátit do dětství a poslouchat nostalgické písničky. A přesně Medvědí bratři tomu dávají to srdíčko. V tomhle filmu je vše, po čem srdíčko sáhne. Pláč, přátelství, bolest, ztráta, poznání sama sebe a smích včetně nezapomenutelných písniček. Jasně, každý Disney film to má úplně to samé, ale z medvědů mi připadá, že když si vzpomenu na píseň On my way, vždy mi to přinese naději žít, zkoumat nové věci a ačkoliv se něco stane, něco, co člověka mrzí, je dobré mít u sebe někoho, kdo ho podpoří a odpustí mu i tu nejbolavější událost. A to je silné přátelství. Přesně o tomhle ten film je! ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Animovaný film pro hodně malé děti, které ještě nevnímají děj a jedno z nejohranějších témat je pro ně stále ještě nové. Nic nového pod Sluncem. Tyhle ořezané animace mi také nejsou zrovna dvakrát po chuti, mám raději ladnější styl. Nejlepší na celém filmu byli štěky na konci mezi titulky. Než jsem viděl to nadhodnocení, tak jsem se rozhodoval mezi dvěma až třemi hvězdami. Takhle se alespoň nemusím trápit v nerozhodnosti. ()

Reklama

ethos 

všechny recenze uživatele

Celkom prijemne prekvapenie. Cakal som presladenu sracku. Ono to sice bolo presladne, ale nejak to neprekazalo. Lahko sa to pozeralo malo to kratku minutaz co by taketo filmy mali mat lebo inac su nehorazne nudne. Bolo to super nakreslene tak klasicky. Pripomenulo mi to starsie disnyovky ako pocahontas a lion king no proste trochu klasiky pomedzi vsetky pixarovky. Na druhej strane ja osobne mam asi predsa len pixarovky radsej. ()

AloeB 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější animovaný film již od útlého věku patří stále k mým nejoblíbenějším. Medvědí bratři jsou dokonalí, skvělá podívaná, která jiné animáky snadno předčí. Nechci tím tvrdit, že jde o něco světového nebo originálního, není to pravda, ale protože je příběh kvalitně napsaný a protože prostředí severoamerického pravěku, nádherné přírodní kulisy a samozřejmě medvědi jsou jednoduše nádherné, nelze jinak, než hodnotit všemi pěti. ()

JustMeeKatie 

všechny recenze uživatele

Medvědí bratři aneb film mého dětství. Jako malá jsem tuhle pohádku milovala a dokonce jsem hrála i počítačovou hru, která mi pomohla přečkat období, kdy jsem měla ruku v sádře. Nicméně teď, když jsem se na ni podívala po letech, už mě tolik nezaujala. Má zajímavý a hezký příběh, pěkné písně a líbí se mi, že zde byla ukázána jiná kultura, ale mezi mé nejoblíbenější pohádky od Disneyho se neřadí. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (7)

  • Na konci titulků se nachází ještě jedna scéna, kde medvídě Koda říká, že během natáčení nebylo ublíženo žádným zvířatům. (TwoFace)
  • Při scéně, když dva chlapci loví ryby a mamut rozrazí bariéru před sebou, tak se ryby rozletí všude kolem. Jednou z ryb byl i Nemo z filmu Hledá se Nemo (2003). (TheSlezy)
  • Po tom, ako bol projekt schválený, tvorcovia sa v auguste 1999 vydali na výskumnú cestu, aby navštívili Aljašku. Cestovali cez údolie "Valley of Ten Thousand Smokes" a ostrov Kodiak. Tiež cestovali cez národné parky "Denali" a "Kenai Fjords," kde navštívili ľadovce "Exit" a "Holgate." O rok neskôr podnikli ďalšie výlety do národných parkov "Yellowstone," "Grand Teton" a "Sequoia." (Scraffy)

Reklama

Reklama