Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třicátník Steve Baxter není ničím zajímavý. Pracuje ve videopůjčovně, má pár přátel a v lásce se mu moc nedaří. Pak jednoho dne nečekaně zmizí. Po 40 dnech bloudění po blatech Yorkshiru jej konečně najdou - a Steve mumlá cosi o tom, že je Synem Božím. Zpočátku mu samozřejmě nikdo nevěří, až je nakonec nucen uspořádat "zázrak naživo" na fotbalovém stadiónu. Média šílí a stále více lidí se přiklání k víře ve Steva, Syna Božího. O to děsivější dopad má nakonec Stevovo prohlášení, že Bůh lidstvu předkládá jisté ultimatum - a pokud mu nedostojí, nastane Soudný den. (vandalka)

(více)

Recenze (3)

shabazza 

všechny recenze uživatele

Nejslavnější hippík, poslední žid, který dělal sklapovačky, ano ... sám JK ... tak syn Boží se nám (v inkarnaci prvního moderního Doktora WHO) vrátil zpět na Zemi a než dá lidstvu poslední ultimátum, tak si chce ještě pořádně vyrazit z kopýtka. První film je ještě takový lehce optimistický, ale ke konci už se nám to začíná fest zatemňovat ... druhý film už je tak temný, že mi z toho téměř zčernala televize. Oceňuji vynikající nápad, geniální pointu i to, jak film dokáže chytnout za koule. Takovýhle finální souboj Ďábla s Bohem a Soudný den jsem si přesně přál ... i včetně toho konce. Poselství filmu je naprosto jasné ... církve a náboženstvá jsou zlo, a jen Bůh nám může pomoci se jich jednou provždy zbavit :-D Kdo chcete vidět, jak z toho syn Boží vybruslí, určitě se na to koukněte. ()

Puddle 

všechny recenze uživatele

Soudný den, nadvláda ďábla, z outsidera novým mesiášem... Trochu silná slova na tak malý TV snímek. Čekal jsem hlavně vyšperkované filozofické dialogy o životě po životě, ale místo toho jen klišé z úst nesympatických postav, rozpočtově navíc zabalané do kabátu, jenž více připomíná houmlesáckou deku. Jediné, co stojí za zmínku jsou možná tak postavy posedlé ďáblem, z těch šel trochu strach, ale jinak hrůza hrůzoucí. Russell T. Davies by se měl jít vážně stydět do kouta... ()

Reklama

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Emocionalne silny snimek s vybornym Christopherem Ecclestonem v titulni roli. Na televizni produkci pomerne rozsahle a zdarile dilo, dost nechapu jak mohlo prosumet obrazovkami bez vetsiho zajmu. Kdyby se do toho investovalo vice penez, myslim ze by to po herecke a scenaristicke strance v pohode strcilo do kapsy vsechny hollywoodske Armaggedony a Dny pote... ()

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v anglických městěch Manchester a Salford. (BMW12)

Reklama

Reklama