U nás na farmě
Animovaný / Muzikál / Rodinný / Western
USA, 2004, 75 min
John Sanford, Will FinnHudba:
Alan MenkenPlakáty
Když hrabivý bandita Alameda Slim začne spřádat plány, jak se zmocnit mléčné farmy Patch of Heaven, tři odhodlané krávy spojí své síly s karatekoněm Buckem a celou plejádou dalších zvířecích obyvatel statku, aby společnými silami dokázali svůj domov zachránit. Ve spolupráci s tajemným lovcem lidí Ricem se vydávají na cestu skrze nehostinnou západní krajinu, během které musí překonat všechny padouchy i nástrahy divočiny a polapit zákeřného Slima, na jehož hlavu byla vypsána velká odměna. (oficiální text distributora)
Galadriel
U Disneye si páni producenti zřejmě neuvědomují, že problém v současné době není v typu animace, ale v příběhu. Kdyby měli pěkné scénáře, takové, jaké se objevovaly alespoň do poloviny 90. let (Kráska a zvíře, Pocahontas, ještě i Tarzan), lidi (a hlavně děti) by se dívaly rádi ať by to bylo animováno ve 3D nebo ve 2D. Jenže současným Disneyovkám prostě chybí pořádný děj a nápad a snaží se to všemožně dohnat různými cool hláškami nebo rádoby moderním pojetím (viz.Planeta pokladů), které však vyznívají nadmíru trapně. Je to hrozná škoda, protože úroveň animace zůstává pořád na velmi vysoké úrovni.(18.5.2005)
║Rozpočet $110miliónov║Tržby USA $50,030,461║Tržby Celosvetovo $103,951,461║ Dosť povrchná zlátanina na to aby to mohlo zabaviť či akokoľvek zaujať, najslabšia celovečerná Disneyovka a dá sa povedať, že aj posledná bodka za klasickou 2D animáciou. /45%/(22.7.2007)
Tuxedo
Blbá, naivní a užvaněná disneyovka. Snad se Disney s 3D animací zlepší.(8.11.2004)
Fingon
O tomhle filmu jsem, ač jde o Disneyovku, neslyšel, dokud jsem nesvíral stříbrnou placku v pazourách. Po pravdě, o nic bych nepřišel.(20.7.2006)
Webb
(Kinovýdělky v ČR: 3 223 666 Kč, počet diváků v ČR: 50 064)(17.12.2008)
.maggie.
Ano, opravdu další filmík dělaný dle hesla: "Hlavně, aby na to do toho kina všichni šli," případně si všichni koupili DVD. Aneb spousta barevných poskakujích zvířátek, a protože je to kreslený film, nastrkáme podbízivé dvojsmyslné "vtipy" do dialogů, aby si "užili i dospělí".. Takhle zkrátka uvažují šéfové velkých studií a těžko jednoznačně říct, ke studu koho tomu tak je. Každopádně třeba já osobně jsem se u filmu nebavila.. Čišela z něho zoufalá chuť se zalíbit na všech frontách a neokouzlila mě ani audiovizuální stránka, ani žádná z postaviček. Možná si toho děti nevšímají, nevím.. Ale opravdu mají tolik rády, když se roztomilá kreslená zvírátka chovají a projevují jako otravně šaškující, či hašteřivě povýšení, dospělí lidé? Z tolika přemoudřelých "hlášek" v 75 minutách mi šla hlava kolem..(28.9.2010)
emo
Nie je to žiadna katastrofa, ale od rozlúčky vo veľkom štýle to má fakt ďaleko. Na posledný veľkorozpočtový celovečerák to je fakt slabé...(16.3.2005)
lilina133
Klasická predvídateľná rozprávočka pre malé deti s peknou animáciou & postavičkami na aké sme od Disneyho zvyknutí...nič nového a objavného, avšak úplne neškodné...(16.8.2008)
DinoRaptor
3 krávy co se snaží polapit padoucha aby za odměnu vytáhly svoji majitelku z dluhů. Proti nim ovšem stojí namyšlený kůň Buck který chce banditu chytit proto aby na svého nového jezdce udělal dojem. Nevím jak vám ale mě se to celkem líbilo.(26.2.2006)
djtoko
odpad!Strašnej animák(11.10.2009)
Han22
Na Disneyovku nového tisíciletí to nebylo špatný. 2D bylo v roce 2004 už totálně out... ale Disney naštěstí neservíruje další srdervoucí příběh, ale prostou úletovou zábavu. Tři krávy se vydávají polapit padoucha na Divokém západě, aby zastavili dražbu farmy. Krávy (dáma v klóbrcu, osvícená new age dívka a lidová ženština) jsou vtipné stejně jako ostatní postavy a naštěstí se nesnaší hnát příběh do sentimentu, ale jen bavit. Je to pro menší diváky, ale bavilo mě to.(23.2.2010)
ekomo
Asi nebudu sám, když řeknu, že tenhle film je jasným poklesem dolů v produkci společnosti Walta Disneye a jim podobných. Naprosto neadekvátní děj vůči animaci dnešní doby. Pro mě velké zklamání.(24.6.2008)
filip289
Hrozne slabé. Nezaujímavé, nudné, nevtipné.(28.2.2010)
liberita
Trošičku divný film, v ktorom viditeľne štúdiu Disney dochádzajú nápady a energia, o viditeľnej vyčerpanosti hudby Alana Menkena ani nehovoriac. Na jednej strane sa snaží byť celkom reálna- vystupujú v nej obyčajné a bežné domáce zvieratá. Na druhej strane tieto "obyčajné" zvieratá prenasledujú a bojujú so zlodejmi dobytka a hlavný zákerák dokáže zhypnotizovať kravy jódlovaním.Pozerať sa na to ale dá, s počúvaním je to o niečo horšie a celkovo je U nás na farme dosť slabá rozprávka.(30.10.2011)
Hansolo35
Právě na to koukám na Nově. Animace jako dětská hra z pc, tisíckrát omílaný a opakovaný příběh. Což to jsem si u amerických filmů zvykl, ale že zcela zjevní býci (Ben a Otto jsou mužská jména a navíc mu říká tati) mají vemena, tak to je vrchol! Když už jsou amíci tak prudérní, tak proč pohlavní znaky prostě nevynechali? Nebo v životě neviděli býka a mysleli, že vemena mají obě pohlaví :-D Jedním slovem trapná ostuda!(27.6.2009)
Ret
Tak se mi zdá, že animákům začínají docházet nápady. 50%(20.9.2011)