Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zvláštní agent Frank Castle provedl další z úspěšných zásahů proti zločinu, když připravil past na gangstera Mickyho a jeho parťáka Bobbyho, který v přestřelce s agenty FBI zahyne. Gangsterský boss Howard Saint zuří, protože Bobby byl jeho syn. Jeho vztek dostane nový směr, když zjistí jméno agenta, který akci připravil. Jeho žena a Bobbyho matka Livia trvá na tom, aby za synův život zaplatila celá Frankova rodina. Zatímco Frank Castle tráví šťastné chvíle s manželkou Marií, synkem Willem a užívá si setkání se svou rozvětvenou rodinou, jeho dům obklíčí komando vedené Saintovým právníkem Quentinem a druhým synem Johnem. Všechny v domě bez milosti postřílí. Marii s Willem se sice podaří ujet, zoufalý Frank je však později najde na molu zavražděné. Vzápětí je obklíčen, brutálně zbit, postřelen a nakonec hozen do moře. Navzdory zraněním přežije. Vrátí se do města a začne připravovat pomstu. Unese Mickyho a rafinovaným "mučením" z něj dostane všechny dostupné informace o Saintovi a jeho rodině. Všichni vědí, že Frank je odhodlán dokončit pomstu a sám přitom zahynout. Posledním krokem definitivně přesvědčí Sainta, že je mu Livia nevěrná s Quentinem, a ten oba zabije. Svolá všechny své muže, dorazí však i Frank, který se nezastaví, dokud bude Howard Saint nebo jeho muži naživu. (TV Nova)

(více)

Recenze (511)

POMO 

všechny recenze uživatele

The Punisher nie je tým, čím sa tváril byť v traileri, ani tým, čím sa zdá byť z fotiek. Nie je to žiadna temná, vizuálne atraktívna akčná komiksovka o veľkej pomste. O pomste síce je, ale spôsoby, akými ju scenárista a režisér Jonathan Hensleigh predkladá, začínajú pri ohraných seagalovkách a pokračujú tuctom lacných hlášok a nechcenou paródiou seba samého. Jediným, čo sa z filmu dá zobrať na milosť, je nečakaná, zábavná likvidácia záporákov. ()

kleopatra odpad!

všechny recenze uživatele

Nevypotim hvězdičku a nevypotim, prostě neni za co. Taková snůška nesmyslů, póz a klišé - to se jen tak nevidí a kdybych měla přijít na to, co bylo nejstupidnější, tak to by šlo taky těžko, protože to aspiruje na první místo, jak to stojí a leží.... no more The punisher. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejzábavnějších snímků tohoto roku. Potíž je v tom, že jeho komičnost je zcela nechtěná. Ty tuny stupidních hlášek, které u mě vyvolávaly záchvaty smíchu, mi asi z paměti jen tak nezmizí. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Punisher má dvě geniální scény, kde po Punisherovi jdou dva najatí zabijáci. Mariachiovsky laděný drsňák a rusácká hora masa a svalů... U nich věřím, že je nadsázka plně úmyslná a opravdu výborně jsem se bavil. U zbytku filmu jsem se bavil královsky taky, ale jen proto, že je zoufale špatný, mizerně napsaný a vlastně naprosto dementní... ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Nalijme si čistého vína: v porovnání s ostatními adaptacemi od Marvela nemá Punisher nejmenší šanci uspět, ve stínu Pavoučího muže je dokonce absolutně pro smích. S přibývajícími minutami se snímek zvrhává v nechtěně vtipnou a nekonzistentní koláž klišé a režijních školáckých chyb a na plné čáře promarňuje potenciál být akční bombou roku – přitom comics takový je! Ve slově punishment cítím drtivou sílu a nezměrnou touhu zajít kvůli pomstě tak daleko, jak jen to bude potřeba. Postava Thomase Janea a ostatně ani Thomas Jane sám tyto požadavky ani v nejmenším nesplňuje – nestydatě přehrává, za všech okolností nesundá tvrďáckou masku a jelikož má svaly napnuté až k prasknutí, pohybuje se nemotorně jako robot, těžko uvěřit, že by někdy mohl vymlátit celý gang. Punishera beru jako zajímavý experiment. Nevydařil se a pár lidí by se z toho mohlo poučit. Příště už by chlapci kolem Marvelu zase mohli angažovat pro svého hrdinu někoho schopnějšího: Režiséra, scénáristu a především hlavního představitele. Vždyť Spider-Man dokazuje, že to u všech čertů jde! ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Když je na celým filmu nejlepší tričko hlavního hrdiny, tak je něco špatně. Ale abych byl spravedlivý, pro dvě scény se tahle pytlovina dá JEDNOU přežít - úvodní zlikvidování Castleovy famílie má v sobě jistou dávku působivosti a pak rvačka s rusáckou ´hlavohrudí´ (tenhle termín asi neznáte - takhle říkáme s kámošem namachrovancům z posiloven s takovou porcí svalů, že už ani běhat nemohou) za doprovodu operní árie, která nepostrádá vtipnou komiksovou nadsázku. Zbytek plný směšných patetických póz nedělá dobré jméno ani tvůrcům, ani našláplé a dynamické komiksové předloze samotné. Ač si o Travoltovi myslím, že už by neměl lézt před kameru, tady byl záhadně snesitelný, naproti tomu veskrze průměrný herec Thomas Jane sice pro takovou roli nepotřebuje "shakespearovskou průpravu", ale při jeho drsném ksichtění jsem odolával náporům bránice. Ovšem při scéně, kdy vyjíždí výtah nahoru a na něm otáčející se Thomas s napnutou korbou pod rozedraným tílkem a s drsně ohodlaným pohledem, tak to už jsem vyprskl smíchy, to fakt nešlo :o) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Zcela průhledná a bezobsažná tupárna nezasluhující si nic než slova plná hanby, případně "WTF" ve velmi negativních konotacích. Akční filmy tohoto ranku obvykle nemají příliš logiky a rozebíráním jednotlivých kiksů se každý hnidopich s nadšením baví - to tady naštěstí nebude třeba, protože k naprostému zhanění Punishera stačí totální herecká nepoužitelnost Tomáše Janíčka a sestava kámošů degen, degen a damsel in distress. Některé scény - třeba mariachi a óbrpták (ten třímetrovej námořník nebo co to bylo) - zavánějí fraškou takových rozměrů, že se skoro nechce věřit, že to nebylo úmyslem. Ale v tom případě by se to do toho zbytku hodilo asi jako Kateřina Brožová do Edith Piaf. Nezbývá než doufat, že tímhle pokusy o vzkříšení Punishera skončily - minimálně pokud by někdo chtěl pokračovat v takovém duchu jako ten bezduchý maňásek Jonathan Hensleigh. 20% za originální pomstu na té nádherné bestii Lauře Harring. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Úvodní titulky jsou stylové, bitva s horou svalů v Punisherově skrýši je fantastická, Thomas Jane má v té roli hodně dobré okamžiky. Jenže zbytek je špatně. Děj je prázdný, soundtrack jak k jinému filmu, Hensleigh se často bojí krve (zoufale nízkoratingový je hlavně úvod), během filmu se nic zajímavého nestane a v závěru se nesmyslně cituje Vrána. Travolta je zoufale nevýrazný (ale až neskutečně, skoro to vypadá na požití sedativ) a nikdo jiný prostor defakto nemá. Punisher není úplně ztracený případ, ale takhle to prostě vypadat nemá - vzít kvalitní temný komix a udělat z něj tupé béčko po vzoru 80. let, které nemá ani dostatek slušnosti, aby bylo zvrhle zábavné... ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

IMHO pokud je akční film totální blbost, musí to být alespoň zábavné. A tady se mi jeví jako splněné obě tyto podmínky. No dobře, dobře, částečně při sledování snímku pomohla i konzumace vodky, ale to je všechno... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když si vzpomenu když jsem koukal na to jak točili tenhle film a uvědomim si, že tvůrci měli největší vítr ze scény, kdy skočí auto z otevírajícího se mostu na druhý, tak mi vlastně došlo, že tohle je strašný béčko, ale strašný... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Od začátku do konce je předem jasný průběh filmu, který tu psát nebudu, a dojde i k malému průměrně chytrému žáku druhého stupně základní školy. Herecké výkony nulové podpořené neexistujícími hláškami (od komiksu bych čekal více...). Záporák v podobě Travolty nechal všechno své charizma asi v minulém filmu a co mám psát dále? Hrozná adaptace komiksu o muži, který žije kvůli pomstě... Promiňte, ale to tu bylo 100krát !! A co je nejhorší?? Tento film nepřinesl nic navíc, ale naopak všechno udělal špatně. Smutné, jak vcelku zajímavý komiks s potenciálem na slušné eRko (s Lundgrenem to nebyla taková trága...) dokáže zůstat nevyužit. To nejhorší na závěr. Punisher theme je prakticky to samé co písnička ze Skály a to mě jako fandu tohoto filmu naštvalo moc. Změnit v jedné části pár tónů a říkat tomu Punisher theme to je MOC!!! ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

3 velké hvězdy za Rebeccu, zřejmě nejnekonečnější komiksovou rvačku všech dob a... samozřejmě ten úžasně guilty nádech. Jane a Patton očividně vůbec netušili, co točí :-) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

"My nejsme jen šťastní, my jsme blažení! " Mno, již chápu proč v jistých kruzích Kat zkultovněl. Geniálně špatný snímek. To již chce pořádnou dávku talentu natočit něco... takového. Po pár minutách stopáže si budete myslet, že to již nemůže být debilnější. A opak je bohužel/naštěstí pravdou. Co slovo to naprostá perla. Punisher je film, na který dlouho nezapomenete a vždy vám rozjasní den. Co na tom, že zcela jinak než tvůrci zamýšleli. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Jako kluk jsem to absolutně miloval. Je to nejvíce jednoduchý a přímočarý příběh o pomstě v komiksovém kabátu Punishera. Skvěle funguje hlavní postava, kde si příběh dá na čas vybudovat jeho život před vyvražděním rodiny a o to více funguje jeho hněv i motivace ve zbytku filmu. Akční scény a vyvražďování je fajn, neurazí to ani nenadchne. Nejvíce vyčnívá střet s rusem, který je opravdu kreativní, napínavý i nápaditý. Většina vedlejších postav je fajn, ale až na přijemný sousedy, moc nezaujmou. Co to táhne dolů je pak záporák v podání znuděného Travolty, který dostává až zbytečně moc prostoru a jeho neschopnost se postarat o Franka Castla, když už ví kde bydlí, je zarážející... Prostě fajn béčko, ke kterému se vždy rád vrátím, ať už z nostalgie nebo skrze skvělé obsazení Thomase Janea. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Sice sem čekal akční nářez (jako v komiksu) toho se tady bohužel nedočkám ale pár zajímavejch killů (když probodne řvoucího chlápka tak že je mu vidět ten nůž v puse) a hlavně za Rusáka kterej je neodolatelnej. Tom Jane vypadá drsně ale škoda že se štáb neutrhnul ze řetězu jinak by tenhle film byl fakt nářezárna prostě slibný téma ze kterýho šlo vymačkat milionkurvakrát víc stejně jako u Daredevila. Je to docela zábava a scény s tim kytarystou a z Rusákem si pouštim furt dokola. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::::::::::::: Tohle je prostě super akčňák ! Ať si říká kdo chce, co chce ! Kvůli debilnímu a nechápavému nízkému hodnocení, musím dát o hvězdičku navíc. Takže 5 ! Tenhle film si totiž zaslouží alespoň o trochu vyšší hodnocení ! :::::::::::::::::::::::::::::::::: ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Carlo Siliotto: 1. The Punisher ,2. Otto Krieg ,3. Unusual Resurrection ,4. Moving ,5. I Can't Believe I'm Home ,6. His Whole Family ,7. The Massacre ,8. Death And Resurrection Of Frank Castle ,9. God's Gonna Sit This One Out ,10. Ice Lolly And Meat ,11. You're Gonna Help Me ,12. Entering The Fort ,13. About Your Family/Setting A Trap ,14. A Bomb For John Saint ,15. Good Memories Can Save Your Life ,16. The Thugs ,17. The Torture ,18. Elevator And Headache ,19. A New Family/Joan's Suffering ,20. Quentin's Glass Home ,21. Killing A Best Friend ,22. You Don't Understand... End Of A Dark Lady ,23. She Took The Train/Punishment ,24. The Arrow ,25. Both Of Them ,26. The Skull ,27. Castle's Lonliness ,28. Call Me 'The Punisher' ,29. Jealous One - J.C. Loader ,30. 'La Donna E' Mobile' - Peter Ovorsky , ()

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Max Payne sa prestrieľal do filmu

Max Payne sa prestrieľal do filmu

27.06.2005

Štúdio Fox vypustilo do sveta správu, že plánujú sfilmovať legendárnu akčnú hru MAX PAYNE, ktorá sa vďaka svojej originalite zapísala nezmazateľným atramentom do dejín svojho žánru. Jej príbeh sa… (více)

Reklama

Reklama