Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Počítačovému programátorovi Simonovi se doma objevují podivné balíčky. Každý den jeden. Všechny prázdné. Začíná si z bytu budovat pevnost a podezírat všechny sousedy: správce domu, starého vynálezce, osamělou sestřičku i neurvalce se psem. Jeho strach přerůstá v paranoiu, která mu znemožňuje věnovat se práci. A balíčky přicházejí a přicházejí. Jenže prázdné se jen zdají. Ve skutečnosti jsou plné viru 1.0. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

kombajn 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi divné ...přírodní čerstvé mléko... já to neřekl.. Pokud máte rádi velmi divé filmy (například Crash s D. Unger je proti tomu poměrně slabý čaj), budete spokojeni. Problém je, že mi není tak úplně jasné co tím chtěli autoři říct. Ve filmu hraje plno velmi známých herců, od krále nejhorších béček Payna, přes Henriksena (který zestárl a je si trochu nepodobný), přes jako vždy značně znepokojivého Udo Kiera. Problém filmu není v jeho nejednoznačnosti nebo opravdové podivnosti. Problém je v tom, že to o čem vypráví se přenese na vás. Paranoia. A spousta přírodního čerstvého mléka. POZOR - Pro fajnšmekry, kteří mají rádi Lynche a Cronenberga 4 a 1/2 *, pro běžného diváka naprosto nestravitelný odpad! ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku temne psychedelické, diváka všemožne odradzujúce nepríjemné audiovizuálne peklo, ktoré s pribúdajúcimi minútami stráca na tejto atraktívnej pekelnosti. Posledná tretina odviala zvyšok toho dobrého, keď sa dvojica Renfroe - Thorsson vytasila s násilnou vysvetľovačkou (čo je filmový prvok, ktorým vzhľadom na úroveň prevedenia opovrhujem a necháva ma chladným podobne, ako hrdinov úžasné plány výstredných zlosynov, ktorý trpia obsedantne-kompulzívnou poruchou čo do nutkania im všetko do detailu objasniť) a ja len bezmocne zalamujem rukami a pýtam sa: prečo?! Výborne našliapnuté, ale zle dohrané. Sista príliš nemusím, ale pár sympatií si uchmatol a Udo Kier je parádny. Postavu Lancea Henriksena, votrelec-nevotrelec, vytrvalo ignorujem. Táto hra na cronenbergovské čosi nevyšla. 30% ()

Reklama

gusman 

všechny recenze uživatele

V životě jsem nepochopil jenom dva filmy. Donnie Darko a tohle dílko. Hustá atmosféra jako přírodní čerstvé mléko, svět kostky smíchaný s matrixem a prostě naprosto originální styl filmu (produkce Rumunsko / Island hodně napovída:-). Absolutně jsem ten film nestihl a nejhorší je, že mám dojem, že pokud si to pustím podruhé, nic se nevysvětlí. I kvůli tomu hodnotím 4. hvězdičkami. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

No nebylo to špatné, ale stále jsme věřil, že se dočkám něčeho navíc. Ono nápad, že umělý vir nutí lidi kupovat určitou značku výrobků a čím dál tím častěji je nutit tyto výrobky kupovat je sice zajímavý, ale zde mne to zpracování nějak moc nebavilo... Nebylo to zlé to postupné podléhání viru v kombinaci s poslíčkem (dobrý nebo zlý?) a pár ,,úlety,, jako barová párty, návštěva souseda do toho údržbář z domu... Jak říkám nebylo to zlé, ale čekal jsme víc 3z5 ač chápu ty co daly za 4 a vcelku i ty co za 2 není to snadné hodnocení... ()

NICOX 

všechny recenze uživatele

Hodně divná a tajemná podívaná, která mě ale moc nebrala. S očekáváním nějakého monstrózního finále, které by film vyneslo aspoň do průměru, jsem to nevypla. Jenže monstrózní finále nikde. Vlastně sem se nedočkala žádného finále a především žádných odpovědí, které by mi umožnily těch 92 minut pochopit. Tak co sem si z toho filmu jako měla odnést? 20 % ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Adam, hlava robota, byl dabován dvěma herci, Udo Kierem a Jeremy Sistem. (Cheeker)
  • Na filmovém festivalu Sundance získal snímek Velkou cenu poroty v kategorii nejlepší drama. (Terva)
  • Jeff Renfore a Martein Thorsson si v kategorii nejlepší scénář odnesli cenu AQCC, kterou jim udělil filmový festival Fant-Asia v Kanadě. (Terva)

Reklama

Reklama