Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Počítačovému programátorovi Simonovi se doma objevují podivné balíčky. Každý den jeden. Všechny prázdné. Začíná si z bytu budovat pevnost a podezírat všechny sousedy: správce domu, starého vynálezce, osamělou sestřičku i neurvalce se psem. Jeho strach přerůstá v paranoiu, která mu znemožňuje věnovat se práci. A balíčky přicházejí a přicházejí. Jenže prázdné se jen zdají. Ve skutečnosti jsou plné viru 1.0. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

novoten 

všechny recenze uživatele

Tenhle virus vodí za nos a vůbec se tím netají. Ba co víc, na konci všeho nepodá sebemenší smysluplné rozuzlení. Z filmu je tak ve výsledku nestravitelná podivnost, která má sice slibný námět, pár neotřelých nápadů (kurýr, pornočipy, mikrobrouci), ale jako celek se nevyvedla. Dal bych ruku do ohně za to, že scénář vznikl z nějaké amatérské sci-fi povídky, protože na papíře by evidentně fungoval parádně. Z filmu se ale stal protivný paskvil. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Virus mi hodně připomíná Cronenberga, který se taky spíš než o vývoj příběhu zajímá o změny psychiky hlavních postav. Vizuální stránka je výtečná, ještě lepší je snaha tvůrců přenést na diváka pocity hlavního hrdiny - paranoia, deprese, klaustrofobie, špatný fyzický stav - nic pro slabé nátury. P.S. Srovnávání s Lynchem jsou mimo mísu... ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Těžko uchopitelná lahůdka, jako stvořená pro milovníky bizarních depresivních fikcí, kde nepotřebujete špetku vědy pro uvědomění, že v tomhle světě měli byste se mít na pozoru před čerstvými přáteli, čerstvým mlékem z firmy Farmy - a přitom zcela opominuli zásadní dopady toho, jaký vliv na vaši bytostnou schránu může mít taková COLA500... ;-) I když nakonec je to stejně zase všechno jinak a jinak to ani nemohlo být... Skvělý vizuální styl filmu umocňují chladné (ne)herecké výkony a hudební plochy a zvuky dokreslující atmosféru fatální marnosti, osamocení a úzkosti, před kterými není úniku... Tenhle film není na jedno shlédnutí, tenhle film není na popcornové odzívnutí, tenhle film je na dlouhou temnou noc v horečkách, bolesti a strachu ze slzavého rána, které přinese konec a vysvobození, na které už není potřeba žádný lék... ()

petero 

všechny recenze uživatele

Áno. Pre počítačových bláznov a paranoikov, čo vyjdú z bytu iba keď už majú umrieť od hladu, to musí byť celkom slušný nárez. Pre mňa je to len ďalší nedotiahnutý príbeh (možno v tom je jeho čaro), ktorý len približne nahliadne (ako hlavná postava) do príbytkov svojich čudných susedov. Všetci sú tu nejakým spôsobom divný (čomu zodpovedá obsadenie hercov), absolútne nič sa nevysvetlí a príbeh skončí keď to najmenej očakávate. Trošku nudne podané. Atmosférou mi to pripomínalo Pí alebo Cube Zero (príbeh sa odohráva v jednom dome), ktoré sú o dosť zaujímavejšie. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Přítulné psychedelické scifi, kterému sice chybí velký rozpočet, nebo divácká přístupnost, ale za to má pár opravdu zajímavých nápadů (ačkoli některé by zcela jistě fungovali víc na papíře, jak již zde bylo řečeno) a taky Ježíše, ehm, teda Jeremyho Sista (v Biblických příbězích je jeho Ježíš Božs..éé, skvělý). Vrněl jsem blahem při pozorování temnočisté atmosféry a pronikání mezi psychotické figurky obyvatel domu (krom toho je onen dům i vizuálně dosti zajímavý a s dobrým hudebnězvukovým podkresem), snad jen škoda, že v některých pasážích není děj více doslovný a tvůrci se nevyvarovali chyb, nebo některé děje více nedotáhly. Největší chyba však je, že jsem evidentně jeden z mála, kterým se to líbilo, takže existuje dost reálná šance, že se vám bude Virus 1.0 líbit asi jako plastická operace nosní přepážky bez narkózy, pomocí plastové vidličky s jedním ulomeným hrotem, Takže.... Proč sakra vůbec něco píšu? ♪♫ " Haleluja, to je lůza.. " ♪♫ ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Já tě nemiluju." ,,Já tebe taky ne." ,,Poď dovnitř." A já miluju bizarní filmy. Hnědé filtry, tajemný činžovní dům plný zvuků a kamer, výborná hudba (Terry Huud) od melancholie až k industriálu s nádavkem skvělých Sigur Ros (Hun Jord), přeludy, sny, fetišistický klub, lehké s/m, počítače a viry. Během filmu se mi vybavovala celá řada snímků, nejvíce asi eXistenZ od D.Cronenberga, ale jako celek to bylo originální. Velmi potěšili - U.Kier, L.Henriksen, ale i J.Sisto zahrál svoji tragickou postavu velmi dobře. Deborah Kara Ungerová mi v určitých momentech připomínala elfku...Výborný film, skvělé zakončení, ale kdo dává přednost příběhu, bude nejspíš velmi zklamán. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku temne psychedelické, diváka všemožne odradzujúce nepríjemné audiovizuálne peklo, ktoré s pribúdajúcimi minútami stráca na tejto atraktívnej pekelnosti. Posledná tretina odviala zvyšok toho dobrého, keď sa dvojica Renfroe - Thorsson vytasila s násilnou vysvetľovačkou (čo je filmový prvok, ktorým vzhľadom na úroveň prevedenia opovrhujem a necháva ma chladným podobne, ako hrdinov úžasné plány výstredných zlosynov, ktorý trpia obsedantne-kompulzívnou poruchou čo do nutkania im všetko do detailu objasniť) a ja len bezmocne zalamujem rukami a pýtam sa: prečo?! Výborne našliapnuté, ale zle dohrané. Sista príliš nemusím, ale pár sympatií si uchmatol a Udo Kier je parádny. Postavu Lancea Henriksena, votrelec-nevotrelec, vytrvalo ignorujem. Táto hra na cronenbergovské čosi nevyšla. 30% ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

přišlo mi to jako nejdepresivnější a bohužel nepovedená syntéza Mechanika a Pi, jen pořádně nevím, co z toho nakonec vzešlo... prostě temný koktejl ničeho, zřejmě určený pro intelektuálněji vybavenější jedince... tenhle balíček já teda nemusím. 30% ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

teda . . . po vizuálnej stránke naozaj dokonalé, po stránke atmosférickej mrazivo dokonalé a po stránke obsahovej - príšerne dokonalé . . . o hlbšie vysvetlenie sa tu radšej nepokúšam, najprv si to musím utriediť sám v sebe, ale každopádne tak zhustenú atmosféru v tak vizuálne strhujúcom a pesimistickom filme som jakživ nevidel ()

iamek odpad!

všechny recenze uživatele

Nudný film bez atmosféry. Tvůrci se asi snažili o kombinaci Mechanika a Pi, ale nepovedlo se. Na Virus 1.0 nemůžu doporučit vůbec nic. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Tento film je nudný! Kdo chce vědět proč, ať čte dál. (následují spoilery) Kritika moderního konzumního života („nakupování nic nevyřeší“), ale i varování před chytrou strategií potravinových firem, které se nám snaží prodat své výrobky velice promyšlenými způsoby. Jedná o vir, který vás infikuje nakupovací horečkou třeba po mléku. V upgradované verzi už toho nakupujete víc. Nad ničím nepřemýšlíte, jen kupujete. Ten vir je nanotechnologického původu. Pohybujeme se tedy v žánru nanopunku. Ač se tvůrci snaží sebevíc (originální myšlenka, zajímavé vizuální zpracování), film neuvěřitelně vázne. Všechno to působí ochotnicky (a herci jsou nevýrazní), čemuž přihrává ještě fakt, že jsem jednou zahlédl klesající mikrofon u horního okraje obrazu... One point 0 je promarněná šance na originální film. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

A ono to nakonec někde hluboko uvnitř přece jen nějaký smysl mít bude, jenže celý film mě nedokázal dokopat k tomu, abych se po něm začal pídit. Jakési letmé vysvětlení by tu bylo, jenže aby to něco řeklo divákovi, na to je to podle mě celé moc komplikované, zmatené, depresivní, dost silně paranoidní a zbytečně moc bezútěšné a bezvýchodné. Ostatně, stejně špatné a nepříjemné jako samotná paranoia mi přijde celý film, který má ještě tu smůlu, že jej, na rozdíl od paranoie, podstoupíte zcela dobrovolně. Zaujme tak možná docela pěkná řádka známějších herců a hereček, jenže ani ta to nezachrání. Na podobný styl filmů je prostě můj intelekt zkrátka moc línej. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

WTF?! Tento film je prostě nudný a úplně mimo. Žádná atmosféra, žádné uchopitelné postavy, být "jiný" prostě někdy nestačí. P.S. Všechna srovnání jsou mímo mísu... ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Bacha nekoukat= Ten film je celý zavirovaný biologickocybernetickou formou paranoidního trojského koně(nebo spíše brouka) ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pochmurná postapokalyptická společnost aneb Oslava paranoie. 1) Atmosféru to má, ale jinak..._____ 2) Zaujal mě 30letý Jeremy Sisto (programátor Simon). ()

kombajn 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi divné ...přírodní čerstvé mléko... já to neřekl.. Pokud máte rádi velmi divé filmy (například Crash s D. Unger je proti tomu poměrně slabý čaj), budete spokojeni. Problém je, že mi není tak úplně jasné co tím chtěli autoři říct. Ve filmu hraje plno velmi známých herců, od krále nejhorších béček Payna, přes Henriksena (který zestárl a je si trochu nepodobný), přes jako vždy značně znepokojivého Udo Kiera. Problém filmu není v jeho nejednoznačnosti nebo opravdové podivnosti. Problém je v tom, že to o čem vypráví se přenese na vás. Paranoia. A spousta přírodního čerstvého mléka. POZOR - Pro fajnšmekry, kteří mají rádi Lynche a Cronenberga 4 a 1/2 *, pro běžného diváka naprosto nestravitelný odpad! ()

Reklama

Reklama