Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý člen zvláštních jednotek armády USA Chris Vaughn (Dwayne "The Rock" Johnson) se vrací do rodného města, aby ve svém životě pokračoval tam, kde ho přerušil pro vojenskou kariéru. Kdysi idylické místo nachází drasticky změněné - v ulicích vládnou násilí a drogy. S roztrpčeným, pomstychtivým Chrisem se do města znovu vrací zákon. Na to, aby dal věci znovu do pořádku, potřebuje partu odhodlaných chlapů i svůj tvrdý vojenský výcvik. Jemu samotnému stačí nástroj tak prostý a pádný, jakým je pořádný kus dřeva... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Sedmdesát minut dlouhý celovečerák jsem teda ještě neviděl. Walking Tall se nikde nezdržuje a po krátké seznamovačce a prvních neshodách se jde rovnou k věci. Tvrdou silou. The Rock jakožto prototyp akčního hrdiny vs. parta zmetků. Dobrá akce, dobré triky, dobrej film. Jen ten "based on a true story" titulek mi tam moc nepasoval. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

You're wrong. This is my town. Párádní akční film, ale moc decentní. Není to ono, ač mám Walking Tall dost rád (mimochodem viva Johnny Knoxville), chci vidět Rockův potenciál využitý naplno. Dejte už konečně Rockovi pořádný zbraně a pořádný důvod zabíjet!!! Než vám z něj vyroste padesátník sakra.... Jestli se to stane budu se mlátit metrovým kusem dřeva do hlavy. Ne každý na to totiž pak má jako Stallone. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo znesiteľný konzervatívny akčňák. Samozrejme že prostoduchý a dejovo klišovitý, no charizma Dwayna Johnsona a režisérov technicky čistý štýl mu dodávajú správny šmrnc. Bitky sú svižné, zvukové ruchy úderov na dnešnú (digitálnu) dobu nezvyčajne realistické. Kevin Bray tu celkovo pred umelou efektnosťou uprednostňuje "natural autenticitu". Najobľúbenejšou zbraňou jeho hrdinu je obyčajný kus dreva. V porovnaní s inými 'konzervatívnymi akčňákmi' ako Half Past Dead alebo Collateral Damage je Walking Tall jasným víťazom. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Když se natočí stovka béček, kdy se jedna korba rozhodne ztřískat každýho mizeru ve městě a nastolit pořádek, v 99 případech to dopadne trapně. Tohle je ale ta druhá strana mince. Rock ač neherec, jako akční hrdina je velmi dobře snesitelný. Film se nebrání klišé, zároveň si ale na nic hlubšího nehraje, takže jako absolutní oddechovka to není vůbec špatný a má svoje kouzlo v rovině čistě akční i tum a tam zábavné. A kdybych se náhodou chvíli nudil, zabaví mě Johnsonovy hnáty. Alternativa: Road House. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Neni to tak uzasny jako Rockovo dalsi film Vitejte v dzungli, ale presto sem se u toho dost bavil. Samozrejme, ze to je becko se vsim vsudy, ale fakt zabavne natoceny. Ma to predvidatelnej dej, celkem jednoduchej scenar, ne moc uzasny herecky vykony, ale proste to je pohodicka. Navic Rock je fakt drtic a dokaze to slusne rozjet. Samozrejme nesmi chybet komicka postavicka, tady zastoupena Johnny Knoxvillem, ale spolu s Rockem jsou slusna dvojka. Prislo mi to jako takovy akcni drama (i kdyz to zni dost divne). Nakejch bitek nebo prestrelek tady moc neni (coz ani moc nevadi, protoze Bray je celkem zrucnej reziser), ale kdyz jsou tak jsou hodne dobry. Vsechny bitky pusobi docela syrove, proste se naserou a dou si rozbit hubu, zadny salta nebo podobny blbosti a poslednich 20 minut je hodne slusnej masakr. Neni to kdovijak uzasnej film, ale fakt sem se dobre bavil a proto ty ty 4* zaslouzi. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (20)

  • Film je (stejně jako jeho předchůdce z roku 1973) inspirovaný skutečným příběhem Buforda Hayse Pussera (1937-1974). Ten se podobně jako The Rock (Chris Vaughn), živil jako wrestler, než se stal šerifem. Jeho „umělecké jméno“ bylo Buford the Bull. Tato verze ale má se skutečností jen pramálo společného, a proto došlo i ke změně jména hlavní postavy z Pussera na Vaughna. Skutečný Pusser byl opravdu tvrdý chlap – během své kariéry šerifa v McNairy v Tennessee ho postřelili osmkrát (přičemž jedna kulka mu zlomila čelist), dočkal se stejného počtu bodných zranění a např. i vyhrál bitku proti šesti gangsterům - tři z nich poslal do nemocnice a zbytek do vězení. Zemřel za záhadných okolností, když sjel autem z pusté cesty a narazil do stromu. (imro)
  • Velikou změnou oproti původnímu snímku je přesun prostředí: z amerického Jihu autoři příběh přenesli do lesy obklopeného městečka v pohoří Washington's Cascade. Natáčelo se však v Kanadě, především v Britské Kolumbii, nedaleko Vancouveru. Scénograf Brent Thomas tam v městečku Squamish vytvořil (podle středozápadních vzorů) přesvědčivý model místního kasina, v němž se odehrává řada důležitých setkání i střetů. Kráčející Skála totiž zůstává především akčním filmem a potřebě akce se musela přizpůsobit zápletka i další prvky vyprávění. (duklak2)

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama