Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý člen zvláštních jednotek armády USA Chris Vaughn (Dwayne "The Rock" Johnson) se vrací do rodného města, aby ve svém životě pokračoval tam, kde ho přerušil pro vojenskou kariéru. Kdysi idylické místo nachází drasticky změněné - v ulicích vládnou násilí a drogy. S roztrpčeným, pomstychtivým Chrisem se do města znovu vrací zákon. Na to, aby dal věci znovu do pořádku, potřebuje partu odhodlaných chlapů i svůj tvrdý vojenský výcvik. Jemu samotnému stačí nástroj tak prostý a pádný, jakým je pořádný kus dřeva... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

Torision 

všechny recenze uživatele

Film byl krátkej ,místy dost přehnanej, ale já se prostě bavil. The Rock je tu fakt hustej a obecně v tomhle kousku si nebere ohledy s nikým a ničím a hlavně díky tomu neuvidíme (narozdíl od Kráčející skály2) desítky minut nudnejch dialogů o hovnech, nýbrž jen spoustu přestřelek a bitkek v casinu. Asi jsem dost nenáročnej divák, ale pro mě tenle film fakt ůčel splnil. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Nabušený zelený mozek Chris Vaughn (který už zeleným mozkem není) se vrací zpět do rodného města. To se ale za těch pár let změnilo k nepoznání a místo pily, která kdysi bývala hlavním příjmem města, se teď o ekonomiku stará kasino. Kromě hazardu se v něm dá sehnat alkohol, drogy a prevíti všeho druhu, z čehož má hlavní hrdina samozřejmě radost. A aby toho na chudáka Chrise nebylo málo, jedna z polonahých tanečnic je jeho bývalá kamarádka, která se - jak jistě tušíte - brzy stane jeho přítelkyní. Ale jedeme dál... Místní šerif je zkorumpovanej hajzl, takže se zelený mozek rozhodna kandidovat na jeho místo a (počkejte si) vyhraje. Překvapení? To si pište, obzvlášť, když ohlasí kandidaturu ještě v soudní síni, kde ho právě soudili za roztřískání kasina a fyzické napadení několika členů ochranky. Ale jak jsem řekla, vyhraje, a spolu se svým kladným kolegou, napravenou přítelkyní a zdrženlivou rodinou (nikdo další s ním není, všechny policisty totiž vyházel se starým šerifem) bojuje proti zloduchům z kasina a město mu postupně začíná fandit. Co na tom, že vypadá jako uprchlý trestanec? Co na tom, že jsou jeho vyšetřovací metody na míle vzdálené zákonu, kterým se pořád tak roztomile ohání? Člověk nepřestává žasnout, co všechno je v té Americe "možné".;-) ()

Reklama

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Nic moc akční snímek s nic moc hercem Dwaynem Johnsnem. Je pravda že, vypadá docela nabušeně a že možná kdyby si dal záležet tak by z něj byl obstojný herec, no zatím sice plive jednu hlášku za druhou ála Arnie, ale z jeho charismatu pobral hodně málo. Ovšem může se zlepšit, a třeba mě překvapí a hned v příštím filmu jeho herecký styl nebudu poznávat. Zatím za jeho herecký vrchol považuji asi Krále Škorpiona nebo Doom, no i když oba tyhle filmy jsou....no nejsou špatné, ale jde v nich o něco jiného než o herecký talent. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Neřekl bych, že je film špatný rozhodně já jsem se u něj bavil. Po akční stránce je velice slušný a nápaditý. The Rock a jeho pověstný trám dokáže dělat divy a je jen otázka času kdo se mu dostane pod nohy a skončí s trámem v břichu. Johnny Knoxville je jak jinak blázen, který je Rockovým velkým kamarádem a tak mu pomůže a vlastně jen díky němu je film příjemné uvolnění při neakčních scénách i když jeho by zbila i malá holka. Zhodnotíme-li film zjistíme, že to je příjemný 'akčňák', který i chvilemi pobaví a já jsem se u něj rozhodně nenudil i když pár scén se k tomu nabízelo. --- Už tě nebavilo hrát si na chlapa? – Ne, já už jsem chlap ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Hodně slušný film. Nejvíc mě zaujal příběh, akce tu je taky, především je vydařená na konci filmu, kde se The Rock opravdu bije. Ale takový příběh se jen tak nevidí. Film nemůže ani chvíli nudit, délka filmu je krátká a tempo dost vysoké. Takže u mě spokojenost a film hodnotím na slušných 84% = **** ()

Galerie (59)

Zajímavosti (20)

  • Protože ve filmu hrají klíčovou roli fyzické střety hlavního hrdiny s jeho osudovým protivníkem Jayem Hamiltonem, bylo důležité obsadit do této role herce, odpovídajícího silou a schopnostmi Dwayneu Johnsonovi (Chris Vaughn). Ideální volbou se ukázal být Neal McDonough, který si v mládí vytrénoval fyzičku coby hvězda baseballového týmu Syracuse University. (duklak2)
  • Dwayne Johnson (Chris Vaughn) túto úlohu prijal, pretože cítil, že je to „správna vec“. (Zeker)
  • Remake filmu z roku 1973 stál 56 milionů amerických dolarů a z amerických kin si během premiérového víkendu (2.-4. 4. 2004) odnesl 15,5 milionu. Celkem v tamních kinech utržil necelých 46 milionů. (imro)

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama