Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý člen zvláštních jednotek armády USA Chris Vaughn (Dwayne "The Rock" Johnson) se vrací do rodného města, aby ve svém životě pokračoval tam, kde ho přerušil pro vojenskou kariéru. Kdysi idylické místo nachází drasticky změněné - v ulicích vládnou násilí a drogy. S roztrpčeným, pomstychtivým Chrisem se do města znovu vrací zákon. Na to, aby dal věci znovu do pořádku, potřebuje partu odhodlaných chlapů i svůj tvrdý vojenský výcvik. Jemu samotnému stačí nástroj tak prostý a pádný, jakým je pořádný kus dřeva... (Magic Box)

(více)

Recenze (507)

golfista 

všechny recenze uživatele

Rychlá jednohubka na chuť (film je dlouhý bez úvodních a závěrečných titulků cca 65 minut !). Myslím, že jednohubka je naprosto správné přirovnání. Nejedná se o složitě připravovanou večeři, ani pečlivě naservírovaný oběd, ani s láskou udělanou svačinu. Je to jen tak na chuť. Sice na ni brzy zapomenete, ale svůj účel splní. Tahle byla fakt docela dobrá .... ale o čem to sakra bylo ?! :) ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo znesiteľný konzervatívny akčňák. Samozrejme že prostoduchý a dejovo klišovitý, no charizma Dwayna Johnsona a režisérov technicky čistý štýl mu dodávajú správny šmrnc. Bitky sú svižné, zvukové ruchy úderov na dnešnú (digitálnu) dobu nezvyčajne realistické. Kevin Bray tu celkovo pred umelou efektnosťou uprednostňuje "natural autenticitu". Najobľúbenejšou zbraňou jeho hrdinu je obyčajný kus dreva. V porovnaní s inými 'konzervatívnymi akčňákmi' ako Half Past Dead alebo Collateral Damage je Walking Tall jasným víťazom. ()

kleopatra odpad!

všechny recenze uživatele

" .... A budu kandidovat na starostu a slibuju vám, že svoje město vyčistím......". A vyčistil. Důkladně. A já se ptám, co jsem komu udělala?! ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Podprůměrný závan 80.let. ROCK se mi od THE RUNDOWN jako prototyp akčního hrdiny zamlouvá čím dál víc, ale měl by pečlivě vážit role, nebo vyměnit svýho agenta. U filmu tohoto typu se člověk musí divit, co vlastně pohledává v kině a není to jen směšně krátkou stopáží (hoďka a pár minut navrch),ale hlavně naprosto primitivním jednoduchoučkým klišoidním příběhem, který jako by vypadl ze všech těch céčkových akčńáků v pozdně večerní TV Prima. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Další z řady akčních filmů "na motivy skutečné události" plný spousty nečekaného a dobře zahraného. Jenže co naplat, když vás Rockovo osobní kouzlo a pár pěkných děvčat dovedou přesvědčit, že vlastně o nic nejde, my si na nic nehrajeme, jenom seďte a moc nepřemýšlejte. Drobné plus za povedenou krysu, šerifa Michaela Bowena a je to slušných 60%, nic víc, nic míň. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Dvacet minut se nic neděje, pak ho zřežou. Za dalších pět minut se dá do kupy a jde jim nakopat zadky. Je obviněn, ukáže porotě svou zjizvenou muskulaturu, vyhraje, stane se šerifem a znovu nastolí klid a mír ve zdejší krajině. Ne, to není vyzrazení pointy, to je vyzrazení něčeho mnohem závažnějšího – míry debility tohoto filmu. A ano, i takhle krátký film může nudit (90 minut i s dvěmi reklamami). Díky Knoxvillovi to místy navíc připomíná Jackass, což je vlastně jediná pozitivní stránka věci. Takže takhle ne Rocku, takhle ne. Mohl by ses brzo dostat tam, kde skončil Seagal a jiní „akční hrdinové“. 40% Zajímavé komentáře: kleopatra, Jeržik ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Neřekl bych, že je film špatný rozhodně já jsem se u něj bavil. Po akční stránce je velice slušný a nápaditý. The Rock a jeho pověstný trám dokáže dělat divy a je jen otázka času kdo se mu dostane pod nohy a skončí s trámem v břichu. Johnny Knoxville je jak jinak blázen, který je Rockovým velkým kamarádem a tak mu pomůže a vlastně jen díky němu je film příjemné uvolnění při neakčních scénách i když jeho by zbila i malá holka. Zhodnotíme-li film zjistíme, že to je příjemný 'akčňák', který i chvilemi pobaví a já jsem se u něj rozhodně nenudil i když pár scén se k tomu nabízelo. --- Už tě nebavilo hrát si na chlapa? – Ne, já už jsem chlap ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $46miliónovTržby USA $46,437,717Tržby Celosvetovo $57,223,890║ Dwayne Johnson a je mu na mieru ušitý akčný film. /65%/ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Krátká, nenáročná, oddychová podívaná ve stylu akčně béčkových filmů konce osmdesátých let. Nic co by stálo za zapamatování, ale na zaplácnutí 72 minut takřka ideální. Dwayne jako vždy skvělý, ale už by potřeboval nějakou průlomovou roli, takhle po něm za chvíli neštěkne ani ta čivava. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Mám rád Rocka takže mě tenhle film fajn pobavil. Když hajzlům rozmlacuje držku prknem tak je to fakt cool. Nic pro intelektuály, ale na ty serem, protože tohle je film na relax. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Graeme Revell: 1. Midnight Rider 2. Tie a Yellow Ribbon 'Round the Ole Oak Tree 3. Higher Ground 4. Crashin' a Party 5. Tell Me 6. Fire 7. She Loves Animals 8. Set It Off 9. CirclesThe Ant & The Ardvaark 10. Five Feet High and Rising 11. Right Place, Wrong Time ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Špeciálne jednotky, špeciálne zaobchádzanie.“ Námet skvelý, ale scenáristické spracovanie banálne. Ani po  10. reprízach netuším, čo mal znamenať ten úžasný skok v čase, kedy sa hrdina nachádza pred súdom a o sekundu je z neho šerif. OK, jasné, 20 minút vyčerpávajúco sledovať, ako na tento post kandiduje a hádžu mu v noci do okien zápalné fľaše, by som tiež nechcel. Ale je to každopádne čudné. I vďaka tomuto strihu však  Kráčajúca skala disponuje fakt krátkou stopážou. V akcii je úderná a skvelá. Mimo nej vás čakajú bohužiaľ klišé postavy stvárajúce klišé veci. Našťastie, aj to je natočené ľahkou, sviežou rukou, Dwayne je sympaťák, McDonough vydarený ústredný pošuk a ani obsadenie vedľajších postáv nie je od veci (Knoxville a spol.). Atmosféra malého, zaspatého mesta ovládaného bandou prachatých arogantných zmrdov sa taktiež vydarila. Mnohí snímku považujú za definitívne potvrdenie Rockovho statusu novej akčnej hviezdy, ale faktom je, že naopak paradoxne sa práve ona mohla postarať o to, aby sa ňou nestal, keďže pri rozpočte 56 miliónov ich celosvetevo zarobila len smiešnych 57. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Neni to tak uzasny jako Rockovo dalsi film Vitejte v dzungli, ale presto sem se u toho dost bavil. Samozrejme, ze to je becko se vsim vsudy, ale fakt zabavne natoceny. Ma to predvidatelnej dej, celkem jednoduchej scenar, ne moc uzasny herecky vykony, ale proste to je pohodicka. Navic Rock je fakt drtic a dokaze to slusne rozjet. Samozrejme nesmi chybet komicka postavicka, tady zastoupena Johnny Knoxvillem, ale spolu s Rockem jsou slusna dvojka. Prislo mi to jako takovy akcni drama (i kdyz to zni dost divne). Nakejch bitek nebo prestrelek tady moc neni (coz ani moc nevadi, protoze Bray je celkem zrucnej reziser), ale kdyz jsou tak jsou hodne dobry. Vsechny bitky pusobi docela syrove, proste se naserou a dou si rozbit hubu, zadny salta nebo podobny blbosti a poslednich 20 minut je hodne slusnej masakr. Neni to kdovijak uzasnej film, ale fakt sem se dobre bavil a proto ty ty 4* zaslouzi. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

You're wrong. This is my town. Párádní akční film, ale moc decentní. Není to ono, ač mám Walking Tall dost rád (mimochodem viva Johnny Knoxville), chci vidět Rockův potenciál využitý naplno. Dejte už konečně Rockovi pořádný zbraně a pořádný důvod zabíjet!!! Než vám z něj vyroste padesátník sakra.... Jestli se to stane budu se mlátit metrovým kusem dřeva do hlavy. Ne každý na to totiž pak má jako Stallone. ()

monolog odpad!

všechny recenze uživatele

Téhle nezáživné napodobenině Ramba 1 (tedy prvních deset minut) nedám víc, ani kdyby Dwaynea Johnsona shodili ze skály svázaného do kozelce a předtím ho ještě umlátili tou dřevěnou pálkou. Stupidita největšího rázu. Herecky šutr, dějově sračka, co je víc? Skála. Jestli tenhle chlápek má nahradit Arnolda, tak potěž pámbu. I když má třeba mohutný svaly, tak není ani zpola tak vypracovanej, nemá ani zpola tak opičácky sympatickej ksicht a jeho charisma je oproti Arnieho doslova na nule. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Slušná béčková akční jízda s nástupcem Arnolda wrestlerem The Rockem. Nejhorší na těhle filmech je někdy až zbytečná přehnanost (The Rock příde do casina a s kladou v ruce vymlátí všechny co tam jsou :-))..... ale jinak jsem se bavil dobře. ()

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama