Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do malé anglické vesničky přijíždí filmový štáb, aby zde natočil historický film. Hlavními představitelkami mají být dvě přední herečky, Marina a Lola, které se ovšem navzájem nesnášejí. Situace dojde tak tak daleko, že Marina dostává výhrůžné dopisy a jednoho večera je na party otrávena místní sekretářky koktejlem, který byl původně určen pro Marinu. Všichni si myslí, že Marina měla být obětí, inspektor Craddock a slečna Marplová jsou však jiného názoru... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (115)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Věhlasný režisér, věhlasní herci, a předloha věhlasné autorky. Leštění rodinného stříbra matičky Británie. Uvolněné až zábavné vyprávění o tom, jak Američani přijeli točit na anglický venkov - a přesto v těch nejdůležitějších chvílích zamrazí tak, jako by někdo sestříhal dva filmy dohromady. Mě osobně ty herecké etudy (na čele s Tonym Curtisem alias producentem) bavily, a melodramatický závěr je skutečně hodný velké herečky. No není to fajn, když se sejdou lidi, co rozumí své práci, a ještě se přitom baví? I za kontrast žoviálních dedukcí slečny Marplové s mrazivými obrazy (pohled, polibek, léčba rýmy) dávám pevných 80%. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

S_M_Lomoz má pravdu. Jen bych si dovolil podotknout, že je to snímek velice vtipný. Tato vtipnost ústí z protikladu onoho venkova, na který přijdou natáčet hollywoodští filmaři. DEJTE MI YORK...JAK TO, JAKEJ YORK? ;-) ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Další vydařená adaptace románu Agathy Christie, tentokrát se slavnou slečnou Marpleovou v hlavní detektivní roli. Opět spousta hvězdných jmen, propracovaný scénář i okamžiky napětí, tak jako jsme u filmových adaptací Agátiných románů už zvyklí. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zábavná, nápaditá detektivka, která z detektivky Agathy Christie udělala cynickou a neuvěřitelně vtipnou záležitost, které nechybí tolik hlášek, kolik byste v britské kriminálce z roku 1980 nikdy nečekali. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No atmosferu anglickyho venkova to vykresluje docela slusne a film ma docela pohodovou atmosferu, ale jako detektivka to absolutne nefunguje. Pan vysetrovatel vlastne moc nevysetruje, sem tam se nekoho na neco zepta a vsechno za nej vymysli jeho teticka. Navic zaverecna pointa kdo me napadla nekdy po tretine filmu a pointa proc me sice nenapadla, ale ta je docela stupidni a navic nevysvetli uplne vse. Dalsi problem je, ze se vlastne vetsinu casu nic nedeje, obcas nekdo pokeca a sledujeme par lidi, jak se jen tak ruzne motaj sem tam, pricemz Lansbury tu je jen tak v pozadi a cely to ma obcas nadech komedie. Co se tyce hercu, obsazeni je hodne solidni, ale ja proste tu babu z To je vrazda, napsala, nemam rad, obzvlast, kdyz v 55 vypada jak stoleta. Nerikam, ze jsem se nudil, jen jsem cekal dobre promakanou detektivku a dostal jen slusne natoceny a slusne obsazeny nic. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já jsem režisér a když budu chtít třicet klokanů, co studovali na Harvardu, ty je prostě někde seženeš." Natáčet film je prostě fuška a rozmary producenta, režiséra i hereček byly velmi zábavné. Horší to bylo s mrtvolou, jejíž smrt nikoho příliš nevzrušila a najít toho nejnepravděpodobnějšího vraha nebylo nijak zvlášť těžké. Mě to tedy celkem bavilo, ale nemám v lásce bystré důchodkyně, které určují detektivům kriminalistické verze a směr jejich vyšetřování. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dělat slečna Marpleová v Miami u CSI, zavřou všechny ty zbytečné laboratoře a Horatio jde krmit racky k molu.. Klasicky vystavěný detektivní příběh, kdy všichni jsou podezřelí, všichni mají nějaký motiv a vám je jasné, že vrahem bude ten, od kterého to nejméně čekáte a že k jeho odhalení povede rozklíčování zdánlivě nedůležitých náznaků. Hamilton si k úspěchu pomáhá konverzační lehkostí i královským obsazením. Jen si vezměte, K.Novak jako americká moviestar mdlého rozumu, R.Hudson s trefným srovnáním práce režiséra a producenta či třeba decentně okoralá E.Taylor. Ku prospěchu věci bylo i to, že policejní šakalík E.Fox dostal více prostoru, než obludně zmalovaná Jessica Fletcher. Ta si naštěstí v úvodu zranila nohu a tak mohla doma jen štrikovat, zahradničit či mít vlhké sny o vikáři a pak tam na konci vkráčet s odhalením, že by z něj i Columbo spolkl doutník.. „Zkurvenej Scotland Yard!“ ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Zasvěcení do meziválečných časů s lehkým nádechem pozdní viktoriánské Anglie a výstižným podáním maloatmosféry typického venkovského městečka-vesnice i zachycením atmosféry natáčení, které jako by bylo inspirováno Karlem Čapkem - ovšem s anglickým posunem. Herecký výběr strhující a ve významných detailech až zářící Geraldine Chaplinová a Liz Taylorová. Syntéza nadčasové krásy a umocněného půvabu s dokonalým postižením dobové lehce nostalgicky pojaté atmosféry prvních poválečných let. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Vynikající detektivka a to i přesto, že moc nemusím ani Agathu Christie, ani detektivy v sukních. Zkoušel jsem několikrát ve čtvrtek na ČT sledovat "Slečnu Marplovou", ale pokaždé jsem usnul. V případě "Rozbité zrcadla" však tvůrci uchopili látku zcela jinak, ale tak, jak jí to nejvíce sluší - jako černou komedii. Slečna Marplová zde není vlezlá stařenka, která všechno ví a všechno zná, ale docela sympatická babča, která se v důchodu nudí a čas si krátí pozorováním okolí a o každém kolemjdoucím uvažuje kam asi jde a proč. Celý film se nese v lehce komediálním duchu, postupem času však atmosféra houstne a na závěr přichází drama antických rozměrů. Guy Hamilton rovněž není prachsprostý rutinnér a zrežíroval snímek velmi invenčně (prolog v kině, závěrečná scéna, evokující závěrečnou scénu téže herečky z jiného jejího filmu - no, vyvarovat se spoilerů je někdy dost fuška :-)). Do posledního štěku hvězdné obsazení rovněž nedokáže nic jiného, než potěšit. Krom bezchybné Angely Lansburyové Marplové, Edwarda Foxe ze Scotland Yardu a nerozhodného režiséra Rocka Hudsona stojí za pozornost vychytralá nymfomanka Geraldina Chaplin, slizký producent Tony Curtis, uřvaná fiflena Kim Novak či Elizabeth Taylor, dokazující že dámu nemusela hrát, ale skutečně jí byla. 95%. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Znáte ten pocit, když se díváte na detektivku a myslíte si, že jste o pár kroků před samotným autorem a že naprosto přesně víte, kdo je vrah? Tak tohle se stalo mně u tohohle snímku. Pořád jsem si myslel, že ten příběh je tak prosťoučký, tak průhledný… no zkrátka ještě deset minut před koncem jsem byl ochoten vsadit boty na to, že vím, kdo je vrah. Ale pak stačí pět minut a mně došlo, že bych neměl jak jít zítra do školy… :-) Agatha Cristie byla opravdu mazaná dáma. A takový je i tenhle film - mazaný a dokonale obsazený. Elizabeth Taylor zkrátka byla pravá hollywoodská ikona, Kim Novak jí byla skvělou oponentkou a Angele Lansbury prostě sedí role dam v letech, kterým to pálí. K tomu si připočtěte excelentní český dabing a dostanete opravdu povedenou detektivku. 90 %. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Anglická spisovateľka Agatha Christie napísala v roku 1962 detektívny román "Rozbité zrkadlo" (The Mirror Crack´d from Side to Side). Nedávno som si ho prečítal. Je to jeden z príbehov, v ktorých sa do objasnenia zločinu aktívne zapojí slečna Marpleová. Do obce St. Mary Mead sa prisťahuje slávna americká herečka Marina Greggová so svojim manželom Jasonom Ruddom. Zdá sa, že sa ju niekto pokúša zabiť. V jej okolí sú zavraždení dvaja ľudia. Slečna Marpleová sa pokúsi vyriešiť tento prípad. Táto literárna predloha sa dočkala viacerých filmových spracovaní. Ako prvú som si pozrel adaptáciu z roku 1980, ktorú natočil režisér Guy Hamilton. Postavu slečny Marpleovej stvárnila herečka Angela Lansbury, ktorú si väčšina divákov pamätá predovšetkým ako Jessicu Fletcherovú z televízneho seriálu "To je vražda, napísala". Mne však hodne zapasovala aj ako slečna Jane Marpleová. **** ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Po delší době jsem se s chutí podíval na příběh, který dobře znám. Malebný anglický venkov, na povrchu krásně upravený, až pohádkový, uvnitř však plný klepů a závisti... Úžasná hudba mi připomněla staré bondovky a hned jsem věděl, že stará dobrá Anglie neztratila nic ze svého poetického kouzla. A pak britský humor, který má snad ekvivalent jen v českém. Na vtipné postřehy Oscara Wildeho jsem si vzpomněl při průpovídkách typu: ,, Propadla zálibě v mužském údu." Jak skvostný eufemismus pro nevěstku! Souboj dvou stárnoucích hereček připomínal střety dračic, které zdaleka nejsou ve výslužbě. Herecké obsazení je vůbec skvostné, jen při čtení titulků jsem se musel ujistit, že v roli filmového herce se opravdu mihl P.Brosnan. Film o pomstě, která nemá hranice... ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Díla Agathy Christie se musí krásně zpracovávat. A pokud je režisér alespoň trochu zručný, nemůže to nikdy skončit propadákem. Rozbité zrcadlo má tradičně dobrou zápletku a výborné herce. Dojem sice nepřevyšuje 3*, ale času stráveného u tohoto snímku rozhodně nelituji. P.S. Pierce Brosnana jsem nějak přehlédl. :) ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Agatha Christie je vděčný dodavatel předloh pro filmy, které se vydaří, pokud se nějak mimořádně smolně nepokazí. Rozbité zrcadlo je jedno z těch povedených. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Pravě to po hodině a třičtvrtě skončilo na čt2 a já jsem musel aplikovat sirky mezi oční víčka, abych nevytuhl. Slečna Marplová, pardon Jessica Fletcherová je v žánru detektivka totálně pod průměrem. 76% je úplně mimo.Možná až mně bude mezi 70 a 100 lety, tak to přehodnotím. 35% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Agatha Christie sa opäť raz nezaprela a napísala detektívny príbeh so zápletkou, ktorej rozuzlenie veru mnohých prekvapí. Na druhú stranu sa mi to už zdalo až moc za uši pritiahnuté. Dobová atmosféra mohla byť tiež zvládnutá lepšie. Holt, chýbal tu Poirot, slečna Marplová sa čo do zaujímavosti postavy na neho ani zďaleka nechytá. 65/100 ()

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Reklama

Reklama