Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do malé anglické vesničky přijíždí filmový štáb, aby zde natočil historický film. Hlavními představitelkami mají být dvě přední herečky, Marina a Lola, které se ovšem navzájem nesnášejí. Situace dojde tak tak daleko, že Marina dostává výhrůžné dopisy a jednoho večera je na party otrávena místní sekretářky koktejlem, který byl původně určen pro Marinu. Všichni si myslí, že Marina měla být obětí, inspektor Craddock a slečna Marplová jsou však jiného názoru... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

andrii 

všechny recenze uživatele

Povznášející sentiment, polétavý zlatavý prach i nalezený klid. Poklona zlaté éře Hollywoodu. Ještě není odzvoněno starým dobrým časům. Hvězdné seskupení v čele s "gigantickými manželi," „hérečkou s móresy, sarkasticky protřelým, horkokrevně lišáckým producentem s "kartelem." Báječná stará dáma s neúnavným pozorovacím talentem, slečna Marplová, sbírá střípky kolem, v zastoupení, prostřednictvím svého synovce – t. č. zasvěceného znalce třpytivého světa filmové iluze, detektiva E. Foxe. K rozluštění schází poslední, ten nejdůležitější, v němž se odráží motiv, který osvětluje historka, prve tak nezáživná, banální. ()

Ještěřák 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem někde slyšel, že ženská v deseti sekundách ví, jestli chce chlapa píchat, vzít si ho, nebo zabít. Kdybych byl ženskou a THE MIRROR CRACK'D chlapem, chtěl bych po deseti sekundách bez diskuze to první. Nepřiblble řečeno, film skvěle navnadí; předpokládám, že dané vtipné intermezzo se objevilo již v knize, protože někdo jako Guy Hamilton by na něj určitě sám nepřišel. Ale zbytek? Pcheche. Asi největším důkazem, jak je tento příběh mezi ostatníma kleontama Agathy Christie průměrný a konvenční, je, že jsem snad poprvé uhád zápletku. A slečna Marplová je přesně jako moje babča (thumbs up). ()

Reklama

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Musím přimhouřit obě oči abych dal alespoň průměrné hodnocení, moc to neubíhá a zápletka se odhaluje velmi pomalu. Zajímavé je, že herecké obsazení vedlejších rolí (Hudson, Taylor, Curtis, Novak) by producenti v 60. letech snad ani nezaplatili a teď se tito herci sešli v britském filmu, kde hrají až sekundární role. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Vynikající detektivka a to i přesto, že moc nemusím ani Agathu Christie, ani detektivy v sukních. Zkoušel jsem několikrát ve čtvrtek na ČT sledovat "Slečnu Marplovou", ale pokaždé jsem usnul. V případě "Rozbité zrcadla" však tvůrci uchopili látku zcela jinak, ale tak, jak jí to nejvíce sluší - jako černou komedii. Slečna Marplová zde není vlezlá stařenka, která všechno ví a všechno zná, ale docela sympatická babča, která se v důchodu nudí a čas si krátí pozorováním okolí a o každém kolemjdoucím uvažuje kam asi jde a proč. Celý film se nese v lehce komediálním duchu, postupem času však atmosféra houstne a na závěr přichází drama antických rozměrů. Guy Hamilton rovněž není prachsprostý rutinnér a zrežíroval snímek velmi invenčně (prolog v kině, závěrečná scéna, evokující závěrečnou scénu téže herečky z jiného jejího filmu - no, vyvarovat se spoilerů je někdy dost fuška :-)). Do posledního štěku hvězdné obsazení rovněž nedokáže nic jiného, než potěšit. Krom bezchybné Angely Lansburyové Marplové, Edwarda Foxe ze Scotland Yardu a nerozhodného režiséra Rocka Hudsona stojí za pozornost vychytralá nymfomanka Geraldina Chaplin, slizký producent Tony Curtis, uřvaná fiflena Kim Novak či Elizabeth Taylor, dokazující že dámu nemusela hrát, ale skutečně jí byla. 95%. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Agatha Christie sa opäť raz nezaprela a napísala detektívny príbeh so zápletkou, ktorej rozuzlenie veru mnohých prekvapí. Na druhú stranu sa mi to už zdalo až moc za uši pritiahnuté. Dobová atmosféra mohla byť tiež zvládnutá lepšie. Holt, chýbal tu Poirot, slečna Marplová sa čo do zaujímavosti postavy na neho ani zďaleka nechytá. 65/100 ()

Galerie (53)

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen podle knihy „The Mirror Crack'd from Side to Side“, kterou napsala Agatha Christie. Kniha vyšla v roce 1962. (SONY_)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Reklama

Reklama