Reklama

Reklama

Na řvoucích strojích do Monte Carla

  • Velká Británie Monte Carlo or Bust (více)

Obsahy(1)

Kvůli účasti na mezinárodní soutěži automobilů se jezdci shromažďují v severním Skotsku, ve Stockholmu, Aténách a Lisabonu. Jejich úkolem je dostat se do Monte Carla, kde závod skončí v ulicích města. Mezi účastníky je i sir Ware-Armitage (Terry-Thomas), který se po smrti otce dozvěděl, že zdědí jen polovinu akcií automobilky. Druhou polovinu otec prohrál v kartách s Američanem Schofieldem (Tony Curtis). Aby získal Ware-Armitage zpět prohrané akcie, nabídl Američanovi, že se oba účastní rallye Monte Carlo. Vítěz bere vše. (Snorlax)

(více)

Recenze (23)

Dreadd 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapilo již u Báječných mužů na létajících strojích, jak je možné, že taková ryze britská komedie leží poměrně nepovšimnutá a u jejich pokračování to platí dvojnásob. Přitom tvůrčí tým zůstal naprosto beze změny a znovu se zde objevilo i pár Báječných mužů, například Terry-Thomas si zahrál svého syna. A povedlo se jim skvěle se adaptovat na čtyřkolová vozidla. Zachoval se i komediální ráz a postavy vycházející z národnostních stereotypů, stejně tak i technické zpracování je opět kvalitní, ovšem trochu drhnou některé gagy, pár se jich až příliš opakuje a na některé zase nezbyl čas. Rozhodně bych však kvůli tomu tyhle nádherné stroje nezatracoval. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Chyběla mi tam: skutečná závodní horečka, která by strhla diváka hned od začátku filmu až do konce. Podrazy na úrovni co se děli v Báječných mužích. Humor který trhá bránici, zde je jej poskrovnu. Shrnutí: chvíli dobré, chvíli nudné. Nicméně špičkově obsazené, profesionálně dobře odvedená práce. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Mraky známejch herců se sešly na trase distančně-rychlostního závodu Rallye Monte Carlo. Výsledkem je trochu nepřehledná situace, rozmělněné vtipy až náběh k frašce. Je tu mnoho postav, které mají každá málo prostoru, při tom jejich představitelé by sami utáhli celý film (Bourvil, Cook, Curtis, Sykes, ultra záporák Terry-Thomas). Solidní dabing ČT z roku 1993 (Svoboda, Bruder, Trávníček, Županič a především Skopal). ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Výborné, opět naprosto báječné a skvělé. Ačkoliv mé srdce dává přednost Báječným mužům na létajících strojích, jejich volné pokračovní se jim vyrovná v plné parádě. Úžasná pohodička, která utekla jako voda. Neskutečně boží obsazení (Terry-Thomas opět kraluje), kde má každý herec dostatek prostoru zazářit, a samozřejmě báječná zápletka, která baví od začátku do konce. Honičky, hromada naschválů a podrazů, báječně fungující situační humor, prostě další klenot závodních komedií, ke kterému se budu velice rád pravidelně vracet. 90%. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Ani jsem netušil, že si Ken Annakin natočil pokračování Báječných mužů. Sice jediným společným faktorem je syn záporáka z původního filmu, ale zůstal štáb a zůstal šílený retro závod napříč Evropou, tentokrát v autech. A pro tenhle typ zběsilých grotesek plných honiček mám prostě slabost. Opět tu nechybí pestrá skvadra charakterů - americký milionář, němečtí zloději, italští milovníci, několik dam, stoicky klidný angličtí vynálezci a především úchvatný záporák Terry-Thomas. Sice to občas vázne a je až neskutečně pitomé, ale bohatě to vynahrazují pološílené a nefukční vynálezy či momenty typu auta mezi zimními sporty (curling, sáně, skoky na lyžích). Jen škoda, že tu není trošku hvězdnější obsazení napříč Evropou... kdyby tam hráli třeba de Funés nebo Belmondo za Francii či Spencer/Hill za Itálii byla to bomba. Takhle tu máme jen Bouvila, který nedostane moc prostoru. Každopádně pohodové 4*. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • Pracovní název filmu byl Monte Carlo and All That Jazz. (Dreadd)

Reklama

Reklama