Reklama

Reklama

Na řvoucích strojích do Monte Carla

  • Velká Británie Monte Carlo or Bust (více)

Obsahy(1)

Kvůli účasti na mezinárodní soutěži automobilů se jezdci shromažďují v severním Skotsku, ve Stockholmu, Aténách a Lisabonu. Jejich úkolem je dostat se do Monte Carla, kde závod skončí v ulicích města. Mezi účastníky je i sir Ware-Armitage (Terry-Thomas), který se po smrti otce dozvěděl, že zdědí jen polovinu akcií automobilky. Druhou polovinu otec prohrál v kartách s Američanem Schofieldem (Tony Curtis). Aby získal Ware-Armitage zpět prohrané akcie, nabídl Američanovi, že se oba účastní rallye Monte Carlo. Vítěz bere vše. (Snorlax)

(více)

Recenze (23)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Mraky známejch herců se sešly na trase distančně-rychlostního závodu Rallye Monte Carlo. Výsledkem je trochu nepřehledná situace, rozmělněné vtipy až náběh k frašce. Je tu mnoho postav, které mají každá málo prostoru, při tom jejich představitelé by sami utáhli celý film (Bourvil, Cook, Curtis, Sykes, ultra záporák Terry-Thomas). Solidní dabing ČT z roku 1993 (Svoboda, Bruder, Trávníček, Županič a především Skopal). ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Dosti slabé (nepřímé) pokračování mého oblíbeného filmu s dětských let Báječní muži na létajících strojích. Možná by mě i toto v dětských letech zaujalo, ale zatímco Báječní muži mě baví i dnes, Řvoucí stroje jsou na tom o hodně hůř. Postavy jsou o poznání méně vtipné (Bourvil dokonce až nečekaně trapný) a ani tradiční naschvály, které k závodnickým filmům zkrátka patří, nejsou příliš zábavné a vychytané. Pár lepších momentů se najde, ale celkově jde o slabý film, který se moc nehodí ani na znuděné nedělní odpoledne. ()

Reklama

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně zábavná a vtipná komedie se spoustou různorodých postav a vtipných hlášek. Ať už závodí kdekoliv v Evropě ani na minutu jsem se nenudil. Každý závodník je jiným způsobem vtipný a potkají ho jiné problémy. Jako bonus závodí i velmi pěkné slečny a hvězda Curtis, který se mezi ostatními rozhodně neztratil. Konec je správně evropsky bláznivý: "Přiveďte dalšího vítěze". ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Výborné, opět naprosto báječné a skvělé. Ačkoliv mé srdce dává přednost Báječným mužům na létajících strojích, jejich volné pokračovní se jim vyrovná v plné parádě. Úžasná pohodička, která utekla jako voda. Neskutečně boží obsazení (Terry-Thomas opět kraluje), kde má každý herec dostatek prostoru zazářit, a samozřejmě báječná zápletka, která baví od začátku do konce. Honičky, hromada naschválů a podrazů, báječně fungující situační humor, prostě další klenot závodních komedií, ke kterému se budu velice rád pravidelně vracet. 90%. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Řemeslně velmi dobře zvládnuté, dobrá kamera, dostatečně věrohodné zadní projekce, dobové stroje a kostýmy byly naprosto kouzelné, vynálezy Brita vtipné. V charakterech taky nechybělo nic, od podvodníka, kriminálníka, kasanovy až po krásné medičky. Téměř nemám co vytknout, snad jen ta zábavnost mohla být o stupínek výš. 71% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • Pracovní název filmu byl Monte Carlo and All That Jazz. (Dreadd)

Reklama

Reklama