Reklama

Reklama

The Reef: Stalked

Trailer

Po vraždě své sestry hledá Nic (Teressa Liane), její mladší sestra, a dvě kamarádky rozptýlení při dobrodružné plavbě na kajaku po tichomořském ostrově. Po několika hodinách výletu jsou ženy pronásledovány žralokem a musí se spojit, čelit svému strachu a zachránit jedna druhou. (mac000)

Videa (1)

Trailer

Recenze (38)

Psychor 

všechny recenze uživatele

Trauckého civilně pojatý žraločí survival z roku 2010 patří k tomu nejlepšímu, co bylo v rámci daného subžánru natočeno, a proto zamrzí, že The Reef: Stalked jeho kvalit ani zdaleka nedosahuje. Vzhledem k absenci napětí je výsledný produkt bohužel naprosto mdlý a nevýrazný. Závažné nedostatky spatřuji rovněž v nakládání s kontinuitou prostoru a času, které snímku ubírají na uvěřitelnosti. V jedné scéně kupříkladu postava Jodie pádluje k dřevěnému voru, aby varovala děti před výskytem žraloka. Jenže uplynou tři minuty, po kterých následuje záběr z protipohledu na horizont oceánu a po kajakářce ani stopy. Hned vzápětí navíc sledujeme záběr přes její rameno, kdy má ke břehu stále stejně daleko jako před třemi minutami. Běžný divák si podobných přehmatů asi vůbec nepovšimne, ale zkušené oko hororového experta tato pochybení okamžitě registruje, což se pochopitelně promítá do celkového hodnocení. Chápu, že natáčení probíhalo v obtížných podmínkách a kamera zápolí s nedostatkem manévrovacího prostoru, ale tohle si zkrátka schopný režisér musí pohlídat. Snímek The Reef: Stalked tak nemohu doporučit k projekci a uděluji mu pouze jednu silnější hvězdu. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Absolútne netuším, akú ma toto naviazanosť na prvý film, ktorý bol mimochodom od toho istého režiséra celkom fajn. Oceňujem na tejto žraločej záležitosti, že sa režisér snažil ukázať žraloka celkom reálne, pretože hrozné žraločie CGI by ma asi zabilo. Tu dostaneme zábery celkom prirodzene, žralok vyzerá super (až na jeho ultra zrýchlenie v jednej scéne). Je to viac menej komorná záležitosť, otvorený krvák nečakajte, žralok viac menej drží diváka a aj plavkyne v šachu celý čas. Škoda, že hlavným postavám prajete smrť lebo vás moc nebavia. Nebolo to zlé, dobré natočený žralok v akcii vždy poteší, bohužiaľ, ten zvyšok už moc nepotešil. 50% - 2* ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Štyri kamarátky sa vydajú na výlet spojený s potápaním. Vo vode na nich ale číha obrovský žralok, ktorý sleduje každý ich krok. - Andrew Traucki je sympatický režisér, ktorý aj napriek nedostatku financií dokáže tvoriť zaujímavé Monster horory. Jeho taktika ukazovať monštrum čo najmenej a tvoriť atmosféru hlavne pomocou strachu z nebezpečného tvora skrývajúceho sa vo vode nebude fungovať na každého, ale mne sa to rovnako ako pri jeho minulom projekte páčilo. Naviac sú tu atraktívne herečky, osviežujúce prostredie, ktoré v týchto horúčavách padne velmi vhod, a celkom nápaditá práca s PTSD hlavnej postavy. Na letný večer ideálny horor, aj keď lahko zamenitelný so všetkými Shallowami, Open Waterami, 47 Meters Downami a Reefami. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

To sú, ale p..e pomyslel som si, po prvom žraločom útoku. Jedna ako mechom udretá, ďalšie totálne nevšímavé kravky, ale to bolo nič k tomu, čo dokazovali potom. Tieto štyri, potom už len tri blbky ma iritovali celu dobu filmu a pri jednej scéne cca v polke filmu, som už aj rozmýšľal, že film vypnem. Ale toto nezvyknem robiť a tak napokon som ho bez ujmy na zdravý dopozeral. Neboli bohvieako sympatické, ale múdre neboli určite. Ale aspoň jeb...ost postav si film vynahradzuje skvelými žraločími útokmi, tie sú nasnímane bravúrne a žralok je naozaj vydarený. Takže po technickej stránke je všetko v poriadku, ale po dejovej stránke, nie je v poriadku nič. Takže len slabé 2*. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Parta fuchtlí mi byla nesympatická snad od prvního záběru a postupem času se to nijak nelepšilo. Navíc žralok na sebe nechal dost dlouho čekat. Pak přišlo první obstojné ham a já se začal docela těšit, co bude dál. Jenže nebylo skoro nic. Holky jezdily na kajaku, sem tam se kolem mihla ploutev, došlo na nějaké to klišé, kdy tu jednu v krizový situaci náhle zamrzelo, že nepřišla na nějakej pohřeb a totálně to zazdil stupidní konec. Podobně jako v jedničce i tady zůstalo u toho, že žralok se chová tak nějak jako klasický dravec, ale v tomhle případě by mi ani nevadilo, kdyby měl vysunovací nožičky a honil tu slepičí partu po pláži. 10% ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama