Reklama

Reklama

Obsahy(1)

John Constantine od malička vidí svět takový, jaký opravdu je. Má schopnost rozeznat anděly a démony skryté pod lidským vzezřením. Tím, že se dříve snažil spáchat sebevraždu a nežil zrovna životem světce, si přímo koupil vstupenku do pekla. Když jeho plíce začnou vypovídat službu kvůli neustálému kouření cigaret, dozví se od lékařů, že zemře mlád a bude to brzy. Dá se dohromady s nedůvěřivou policistkou Angelou Dodsonovou, aby společně vyřešili záhadnou sebevraždu jejího dvojčete. Pátrání je přivede do světa andělů a démonů, který existuje těsně pod povrchem Los Angeles. Stanou se zajatci sledu katastrofických událostí z jiného světa a pokusí se najít vlastní klid za jakoukoli cenu. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 281)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Brian Tyler a Klaus Badelt: 1. Destiny [2:00] ,2. The Cross Over [2:42] ,3. Meet John Constantine [2:39] ,4. Confession [2:32] ,5. Deo Et Patri [1:16] ,6. Counterweight [2:47] ,7. Into the Light [2:53] ,8. I Left Her Alone [1:40] ,9. Resurrection [2:04] ,10. Circle of Hell [5:38] ,11. Last Rites [1:55] ,12. Encountering a Twin [1:06] ,13. Flight to Ravenscar [0:52] ,14. Humanity [2:58] ,15. John [1:31] ,16. Someone Was Here [1:44] ,17. Hell Freeway [2:43] ,18. Ether Surfing [1:13] ,19. The Balance [2:26] ,20. Absentee Landlords [1:35] ,21. John's Solitude [1:25] ,22. Lucifer [1:56] ,23. Rooftop [1:18] ,24. End Titles [2:39], ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No mirne zklamani, ale presto slusnej film. Narozdil od jinejch mi prislo, ze tu je trikovejch a akcnich scen malo, ale ty co tu sou, jsou vyborny, jak po trikovy strance, tak co se tyce napaditosti. Skoda, ze Keanu Reevese neprebarvily na blond, mozna by vypadal jeste drsnejc, ale uz takle byl hodne hustej, zvlast s tim hulenim cigaret. Rachel Weisz tentokrat nic moc, prisla mi jak takovy ty hezky holky z hororu, co jen kricej a maj vystrasenej vyraz. Zato Djimon Hounsou jako Midnite, byl skvelej. Jednoznacne nejlepsi byl ale Peter Stormare, opravdu vynikajici, jen mu dat rohy. Sice me nenapada zadnej film, kde by mel tenhle herec hlavni roli, ale jakmile se objevi na scene v jakymkoliv filmu, tak strhne pozornost na sebe. Triky jsou na hodne slusny urovni a peklo je udelany fakt pekne, vypada jak normalni mesto, jen spaleny a i kdyz z tech demonu nejde moc strach, jsou udelany taky skvele. Skoda, ze pribeh je misty zbytecne moc ukecanej a roztahanej, navic hudba se moc nepovedla a proto jsem se misty nudil. Az na tyhle vytky to je nadprumernej komiksovej film a dobrej start pro Francise Lawrence. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Keanu Reeves i Rachel Weisz tvoří téměř dokonale komiksový pár. Doplňuje je mnoho originálních postav od slizského Baltazara až k bezpohlavnímu archandělovi Gabrielovi. Texty dialogů/monologů jsou celkem konvenční, ale neotravující. K povedenějším částem filmu patří rovněž bezproblémový střih, standardní hudba, profi kamera a v neposlední řadě i triky. Například peklo prolezlé hladovými mozkožrouty skutečně nevzbuzuje dojem místa, na kterém byste chtěli strávit letní dovolenou. Constantine je temný film plný dialogů s dobrými hereckými výkony, režii a zvláštní atmosférou. Jenže (!) - ona atmosféra, která by snad měla být největším tahounem celého filmu, není zdaleka tak působivá, jak nejspíš tvůrci zamýšleli. A vlivem toho nefungují ani četné „kecací“ scény nebo scény, ve kterých nikdo nedělá nic podstatného. Což žel Bohu nemůže zachránit několik minut akčních a vizuálně skutečně podmanivých sekvencí. 70% Zajímavé komentáře: kiddo, anais, MIMIC, petero, Amadeo, matthew.d, pjotr76, Barak, prof.horak ()

Fr 

všechny recenze uživatele

John Constantine, odborník na demonismus, okultismus a exorcismus..... /// Mám rád filmy, kde mají navrch cool hlášky. John s nimi nešetří a drží jimi film nad vodou Občas to sice zaskřípe, ale zaplať Pán Bůh, mu to John (ani jinej svatej) nedovolí. Nejen svým sobectvím, ale také díky akčním scénám, ve kterých nám ukazuje důvody, proč si pro něj Ďábel chce přijít osobně. Nemá smysl se víc rozepisovat, protože i když scénář není ničím výjimečnej, je děj zajímavě poskládán a já jsem se bavil. Bohužel už teď je mi jasný, že POUZE HŘÍCHY SYNA, PŘEKONAJÍ HŘÍCHY OTCE, ale přesto se smrti nebojím, protože ďábel dokáže bejt tak vtipnej. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kouří jednu za druhou a vymítá démony. Rentgenové vyšetření plic není nejpozitivnější, takže se hoch musí ohánět, aby se dostal za vymítání do nebe, páč se kdysi pokoušel o sebevraždu. Do toho se objevilo kopí, které kdysi propíchlo Ježíše Krista, Rachel Weisz se navíc zabilo dvojče, Lucifer Petera Stormarea bravurně přehrává, takže hláškující Keanu Reeves má docela dost práce. Hodně ovíněná kamera a zběsilý střih se spolu s působivou vizuální stránkou musejí líbit, celé to má slušnou atmosféru, pestrost a řadu lahůdkových scén. Občasné akční oživení chutná dokonale, možná škoda, že některé komiksové artefakty v příběhu působí lehce násilně. K předloze má ovšem Constantine zdravý respekt, ač se nebojí odkročit stranou. Stylová cesta za spásou. Napodruhé chválím víc. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (72)

  • Constantinova (Keanu Reeves) zmínka o tom, že nechce, aby jej Angela (Rachel Weisz) pronásledovala jako duch, je odkazem na komiks, kde Constantina pronásledují duchové jeho přátel, kteří kvůli němu zemřeli. (HellFire)
  • V skutočnosti môže vykonávať exorcizmus iba poverený kňaz. (Piri)

Související novinky

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

03.12.2023

Já, legenda bylo hitem, zejména na domácí půdě. Postapokalyptický snímek, v němž se Will Smith jako vědec a domnělý poslední člověk na světě snaží vypořádat s následky nákazy, jež zdecimovala lidstvo… (více)

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

18.02.2021

Produkční společnost Bad Robot režiséra a producenta J. J. Abramse (Star Wars: Vzestup Skywalkera, Star Trek) oznámila, že chystá televizní reboot komiksového Constantinea. Oblíbená postava má jedno… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Constantinea?

Jak to vypadá s pokračováním Constantinea?

15.11.2020

Herec Peter Stormare (Armageddon, John Wick 2) na svém Instagramu potvrdil, že dvojka filmového Constantinea s Keanu Reevesem je oficiálně v přípravě. Herec, jenž v prvním filmu ztvárnil Lucifera,… (více)

Reklama

Reklama