Reklama

Reklama

Obsahy(1)

John Constantine od malička vidí svět takový, jaký opravdu je. Má schopnost rozeznat anděly a démony skryté pod lidským vzezřením. Tím, že se dříve snažil spáchat sebevraždu a nežil zrovna životem světce, si přímo koupil vstupenku do pekla. Když jeho plíce začnou vypovídat službu kvůli neustálému kouření cigaret, dozví se od lékařů, že zemře mlád a bude to brzy. Dá se dohromady s nedůvěřivou policistkou Angelou Dodsonovou, aby společně vyřešili záhadnou sebevraždu jejího dvojčete. Pátrání je přivede do světa andělů a démonů, který existuje těsně pod povrchem Los Angeles. Stanou se zajatci sledu katastrofických událostí z jiného světa a pokusí se najít vlastní klid za jakoukoli cenu. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 278)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Podvodník, vtipálek, zloděj, mág... No, prostě John Constantine. Angličan z Liverpoolu, modrooký cynický amorální bloňdák se strništěm, který je věčně zahalený v oblaku kouře z cigaret a v tajuplné anglické mlze řeší mysteriózní případy, během nichž sází spíše než na nějaké zbraně na svůj důvtip, kterým přechytračí (nebo podvede chcete-li) à la Hloupý Honza snad každého, od běžných smrtelníků až po mocnosti pekelné. Nic z výše uvedeného ovšem ve filmové adaptaci není ani náznakem. Ať již vizáží či chováním hlavního hrdiny, umístěním děje nebo ostatně i akčností jako takovou. A přesto to neznamená, že by Constantine byl špatným filmem; není, je jen špatnou adaptací. Ovšem čert to vem, když z těch "CGI akčněji laděných comicsáren" patří i po letech k těm vůbec nejlepším. Vše je tu tak, jak má u dobrého popcorňáku být; jen holt nemá nic z toho, co má obsahovat povedená adaptace Constantina. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Nečekaně sympatická podívaná! Docela zajímavá kamera, triky (mně se teda peklo, kde to vypadá vlastně skoro stejně jako tady, jen je rudější a svinsky tam fouká, docela líbilo), rozkošné detaily (zlatej boxer s křížkama, zhášení cigára ve vlastní krvi,...), androgynní sketa Gabriel, laskavý Satánek a konečně postava Constantina - cynickýho, vychcanýho sympaťáka do morku kostí. Tak já nevim - vážně mě ten Keanu tak baví? Nejspíš jo, když by mi do role Constantina asi nikdo neseděl líp a hlavně když z velké části právě díky němu sahám s těžkým pozérským srdíčkem po čtvrté hvězdě. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Kouří jednu za druhou a vymítá démony. Rentgenové vyšetření plic není nejpozitivnější, takže se hoch musí ohánět, aby se dostal za vymítání do nebe, páč se kdysi pokoušel o sebevraždu. Do toho se objevilo kopí, které kdysi propíchlo Ježíše Krista, Rachel Weisz se navíc zabilo dvojče, Lucifer Petera Stormarea bravurně přehrává, takže hláškující Keanu Reeves má docela dost práce. Hodně ovíněná kamera a zběsilý střih se spolu s působivou vizuální stránkou musejí líbit, celé to má slušnou atmosféru, pestrost a řadu lahůdkových scén. Občasné akční oživení chutná dokonale, možná škoda, že některé komiksové artefakty v příběhu působí lehce násilně. K předloze má ovšem Constantine zdravý respekt, ač se nebojí odkročit stranou. Stylová cesta za spásou. Napodruhé chválím víc. ()

dwi 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus až příliš mnoho digitálních triků činí z Constantine přehlídku všelijakých pekelných kreatur s několika nápaditými akčními scénami. Peklo ovšem opět ostrouhalo a zůstalo jen u chabého znázornění lidských martýrií včetně chroptících démonů. Vizuální nedostatky a kostrbatost děje však vynahrazuje charismatický Reeves, který jako cynický spasitel posouvá celkový dojem do kladných pozic. Oddychovka jako vyšitá ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Role jako ušitá přesně pro Keanu Reevese. Jeho tajemný vzhled je jako stvořen k tomu, aby zachránil svět. V této roli si ani nedokážu představit nikoho jiného. Takže se můžeme kochat pohledem na černovlasého spasitele, muže, který spolu s Rachel Weisz bojuje proti silám temnot. Vizuálně je Constantine naprosto dokonalý, takže tím přebíjí i trochu těch slabších míst ve scénáři. Není jich sice mnoho, ale nevadí. Constantine to zachrání:) ()

Galerie (139)

Zajímavosti (72)

  • Souběžně s filmem vyšla pro platformy Playstation 2, Xbox a PC i hra "Constantine: The Videogame". (didas)

Související novinky

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

03.12.2023

Já, legenda bylo hitem, zejména na domácí půdě. Postapokalyptický snímek, v němž se Will Smith jako vědec a domnělý poslední člověk na světě snaží vypořádat s následky nákazy, jež zdecimovala lidstvo… (více)

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

18.02.2021

Produkční společnost Bad Robot režiséra a producenta J. J. Abramse (Star Wars: Vzestup Skywalkera, Star Trek) oznámila, že chystá televizní reboot komiksového Constantinea. Oblíbená postava má jedno… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Constantinea?

Jak to vypadá s pokračováním Constantinea?

15.11.2020

Herec Peter Stormare (Armageddon, John Wick 2) na svém Instagramu potvrdil, že dvojka filmového Constantinea s Keanu Reevesem je oficiálně v přípravě. Herec, jenž v prvním filmu ztvárnil Lucifera,… (více)

Reklama

Reklama