Reklama

Reklama

Obsahy(1)

John Constantine od malička vidí svět takový, jaký opravdu je. Má schopnost rozeznat anděly a démony skryté pod lidským vzezřením. Tím, že se dříve snažil spáchat sebevraždu a nežil zrovna životem světce, si přímo koupil vstupenku do pekla. Když jeho plíce začnou vypovídat službu kvůli neustálému kouření cigaret, dozví se od lékařů, že zemře mlád a bude to brzy. Dá se dohromady s nedůvěřivou policistkou Angelou Dodsonovou, aby společně vyřešili záhadnou sebevraždu jejího dvojčete. Pátrání je přivede do světa andělů a démonů, který existuje těsně pod povrchem Los Angeles. Stanou se zajatci sledu katastrofických událostí z jiného světa a pokusí se najít vlastní klid za jakoukoli cenu. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 281)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Virtuální prostředí filmu je dokonalým hřištěm pro ikonistického Constantina, který sice nemá nic společného s realitou, ale ve svém světě (a tudíž jako filmová postava) je to ultrafuckingcool charakter, který patří k těm nejcharismatičtějším týpkům comicsového filmového plátna (Wolverine má tvrdou konkurenci), což je nemalá zásluha vynikajícího Reevese, který je film od filmu lepší... ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Takhle se mají dělat komiksové adaptace - za zvuku skřípání fanboyovských zubů jít vlastní cestou. Tady tvůrci pochopili, že komiksy, nejen ty mainstreamové, ale také i ty overgroundově alternativní jsou funkční snůška přepálených klišé, pozérství a povrchnosti s nádechem něčeho hlubšího. Ale když se to adekvátně uchopí a rozehraje, může to být ohromně zábavné, a to na celém spektru od camp cringe až po neironickou lásku. Obsazení Keanu Reevse je geniální tah, jak existenciálně zasmušilého hrdinu místo tuctového dark and gritty pajduláka pro kluky proměnit v nejvíc ňufí trpitele v historii blockbusterů. Kdykoli si připálí cigáro, procedí přes rty nějakou tu osudově obtěžkanou hlášku nebo dělá nedostupného, máte sto chutí ho obtulit a hodit do ohrádky se štěňátky. Hodně to podporuje Rachel Weisz coby cool laňka s bouchačkou na mýtince obehnané démony. Jejich společná chemie funguje skvostně a vyprávění to rozkošně šponuje, až si přejete mít moc ďábelsky zastavit čas a napasovat je do toho polibku. K tomu vymazlená kamera, která se opájí těmi skvostnými obličeji v nekonvenčních širokoúhlých kompozicích, a precizní výprava coby součást zábavného world-buildingu, kde je něco směšně doslovné a něco se prostě jen děje. Při prvním Reevesově otevření zippáka se člověku na tváři rozlije takový ten přiblblý úsměv, který přebije až fenomenální nefiltrovaná rozkoš z Tildy Swinton coby nadpozemsky povýšeneckého archanděla Gabriela a Petera Stormareho v roli Tilla Lindemanna. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Chladnokrevný Reeves jako spasitel, který charizmatem možná překonává i Nea, jako hrdina, který se nestydí svoji poslední cigaretu típnout ve vlastní krvi a jako drsňák, který každým svým gestem posílá všechny démony včetně Satana hezky rychle někam. A všechna pekelná nadpřirozenost ve zkoumavém duchu nefalšované detektivky tak, jak to v komiksovém žánru ještě nikdo nezkusil. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Dokáže se Keanu Reeves vymanit ze stínu Vyvoleného? Na to se ptalo posledních několik měsíců spousta nadšených fanoušků a dá se říct, že ANO a nedělá mu to velké problémy. Exorcista, žijící v L.A., hulící jednu cigaretu za druhou, hláškující lépe než Stifler a Hellboy dohromady, tak to je John, John Constantine. Muž, který se v mládí pokusil zabít, jelikož má schopnost vidět démony a anděly na každém kroku a navíc má schopnosti je posílat pěkně šupem kam patří. Postava, která vychází několik let v populárním komiksu Hellblazer se dostala na plátno a tam vypadá naprosto stejně stylově. Příběh nás zavádí do L.A., kde stejně jako všude jinde hrají bůh a ďábel svoji hru s lidmy. John zjišťuje, že díky jeho zálibě, kouřením cigaret, má rakovinu plic a jelikož se pokusil o sebevraždu, moc dobře ví, že do nebe ho nepustí, ani kdyby Sv. Petr usnul na stráži a že peklo ho chce jako nikoho jiného. V této chvíli začne pomáhat policistce Angele v odhalení smrti její sestry, z čehož se vyklube spiknutí přímo pekelné. Stylová podívaná, kterou nabízí režisér Lawrence ve svém působivě zpracovaném snímku až vyráží dech. Ano, efekty někdy trochu skřípou, ale Keanu spolu s Rachel Weisz to v celku snadno vynahradí. Celý příběh plyne jako voda a když se ještě na konci zjeví Peter Stomare v roli Lucifera? No prostě paráda. Otevřený konec by mohl znamenat pokračování a tomu by se asi nikdo nebránil, takže proč ne? A než to přijde, tak se zatím neuškodí podívat na exorcisticky, detektivní podívanou, která tu snad ještě nebyla. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Umělý, po trikové stránce přeplácaný a chaotický film. Rádoby duchaplné zaplétání se do křesťanské mytologie vyjde v hodně trapné podobě. Co funguje v komiksu, zde naprosto propadá. Bohužel, další postbladeovský snímek. Charismatický Keanu Reeves, sexy Rachel Weisz a dobrých posledních 5 minut s tím nic nenadělá. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (72)

  • Podle původního scénáře mělo peklo být jen temnou prázdnotou s olejem na podlaze. (Morien)
  • Když Angela (Rachel Weisz) střílí v bazénku do nálezce Kopí osudu, je vidět, že kulky prochazí také skrz jeho tričko. V dalších záběrech je tričko v pořádku. (pygmalion)

Související novinky

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

03.12.2023

Já, legenda bylo hitem, zejména na domácí půdě. Postapokalyptický snímek, v němž se Will Smith jako vědec a domnělý poslední člověk na světě snaží vypořádat s následky nákazy, jež zdecimovala lidstvo… (více)

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

18.02.2021

Produkční společnost Bad Robot režiséra a producenta J. J. Abramse (Star Wars: Vzestup Skywalkera, Star Trek) oznámila, že chystá televizní reboot komiksového Constantinea. Oblíbená postava má jedno… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Constantinea?

Jak to vypadá s pokračováním Constantinea?

15.11.2020

Herec Peter Stormare (Armageddon, John Wick 2) na svém Instagramu potvrdil, že dvojka filmového Constantinea s Keanu Reevesem je oficiálně v přípravě. Herec, jenž v prvním filmu ztvárnil Lucifera,… (více)

Reklama

Reklama