Reklama

Reklama

Obsahy(1)

John Constantine od malička vidí svět takový, jaký opravdu je. Má schopnost rozeznat anděly a démony skryté pod lidským vzezřením. Tím, že se dříve snažil spáchat sebevraždu a nežil zrovna životem světce, si přímo koupil vstupenku do pekla. Když jeho plíce začnou vypovídat službu kvůli neustálému kouření cigaret, dozví se od lékařů, že zemře mlád a bude to brzy. Dá se dohromady s nedůvěřivou policistkou Angelou Dodsonovou, aby společně vyřešili záhadnou sebevraždu jejího dvojčete. Pátrání je přivede do světa andělů a démonů, který existuje těsně pod povrchem Los Angeles. Stanou se zajatci sledu katastrofických událostí z jiného světa a pokusí se najít vlastní klid za jakoukoli cenu. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 281)

genetique 

všechny recenze uživatele

Výborné spracovanie anjelsko-pekelného thrilleru. Nebyť záveru, dám za päť. Charizma Reevesa je parádna skoro sa mi sem hodil viac ako do celej trilógie 'Matrix'. Skvelá kamera, efekty, akčné scény, réžia tento multižáner tiež zvládla slušne. Dej je však na začiatku trochu hmlistý, no na konci sa všetko rozmotá až do príliš prekvapivého konca. P.S.:Treba vidieť dvakrát! 80%. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Keanu Reeves je Constantine. Nostalgické vzpomínky na Nea a jeho vohoz, brýle a sakra velkou kupu zbraní pod kabátem jsou zadupány do země démonicky zábavnou komiksovou jízdou do pekla a zpět. Postava Constantine, ač se od komiksu v mnoha ohledech lišící, je stále děsivě charismatická, nahláškovaná a stylová a to vše díky Vyvolenému. Keanu si roli očividně užívá, kouří cigaretu za cigaretou, suše reaguje na úplně cokoliv a k tomu vyhazuje zrcadla s démony z několika pater. Weisz a její typická silná poloha, tentokrát okořeněná zážitky s podsvětí, funguje taky, a nakonec, těžko bych si v její roli představil někoho jiného. Jelikož viděno zpožděně, je fajn vidět i Shiu v jeho boční roli taxikáře. U Tildy jsem si vzpomněl na Tři veterány a jejich andělskou mrchu a výkon Stormara, i když tak velmi časově omezený, byl naprosto famózní. Příběh sic ne úplně originální, zaujme parádně díky očividně silnému podkladu v předloze a vytvořeném světě plném polopekelníků a polonebeštanů, v závěru se to pak nehorázně pekelně rozjede a na akční složku si nemůžu stěžovat, i kdybych chtěl. Škoda, že je to už tak dlouho, a druhý díl stále nikde. Tohle mělo a stále má velký potenciál. At se do pekla propadnou, jestli to nakonec zruší úplně ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Chladnokrevný Reeves jako spasitel, který charizmatem možná překonává i Nea, jako hrdina, který se nestydí svoji poslední cigaretu típnout ve vlastní krvi a jako drsňák, který každým svým gestem posílá všechny démony včetně Satana hezky rychle někam. A všechna pekelná nadpřirozenost ve zkoumavém duchu nefalšované detektivky tak, jak to v komiksovém žánru ještě nikdo nezkusil. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Ať požadujete od komiksového filmu cokoliv, Constantine vás překvapí. Vůbec celý Constantinův svět se od obvyklých témat konfrontace mezi lidmi, hrdinou a stvůrami dost liší, protože běžní lidé, kteří o nějakých okolo se pohybujících démonech a skutečném Peklu nemají ani ponětí, se ve filmu objeví snad jen v úvodní exorcistické scéně. Zbytek filmu je příběhem „zasvěcenců“, které personifikované zlo v různých podobách nemůže rozhodit, nebo jej dokonce berou jako běžnou součást svého života. Film přitom boj s monstry a všechno, co s ním souvisí, prezentuje jakoby mimoděk. Žádná akční scéna nijak nenarušuje plynutí děje, prostého překombinovaných zvratů, a žene se kupředu bez odboček tak lehce, že máte na konci pocit, že jste místo dvouhodinového filmu viděli snímek minimálně o třicet minut kratší. Ovšem menší míru akce, trikových scén, komplexnějších vedlejších postav i zkušené režisérské ruky spolehlivě vyrovnává Keanu Reeves. Jeho Constantine je méně obhroublý a přímočaře drsný než v comicsu, ale o to nevypočitatelnější. Reeves do Constantina dostal nejen palčivou sebedestrukci, když cítí, jak mu rakovina spaluje plíce a on nemá co ztratit, ale především z něj udělal sympaticky chytrého chlapíka, který je vždycky o krok napřed nejen před záporáky, ale i před vámi. Film se tak nebojí vyrukovat s nestandardním hrdinou, přímočarým příběhem, vysokou úmrtností postav i velmi neortodoxním závěrem, ba naopak z toho dokáže udělat svou přednost. Popravdě, s každým dnem od zhlédnutí mám ten film raději. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Škoda že tenhle film je tak nevyrovnaný, chvilku jsou tam silný scény a skvělá akce a za chvilku to zvolní a pomalu se dostavuje nuda. Triky se taky daly udělat líp. Keanu Reeves je dobrej a tahle role v obleku mu zase sedne, Rachel Weisz si odehrála svůj standart, ale v paměti moc neuvízne, je tam spíš dopočtu, ale nějakou ženskou to ke Keanovi chtělo, Peter Stromare krutej jako vždycky a Hounsou jako Papa Midnite neměl chybu. Děj sice nic moc,tak trochu už ohranej, ale konečná pointa to nakonec vylepší a závěrečná scén se satanem je skvělá. Samozřejmě, že jsem od toho čekal víc a něco trošku originálnějšího než zachraňovaní světa, ale jako komiksovej film dobrý ()

Galerie (139)

Zajímavosti (72)

  • Kopija osudu o ktorej film rozpráva má v skutočnosti najmenej šesť exemplárov, ktoré nálezcovia považujú za autentické. Posledným držiteľom kopije mal byť Adolf Hitler, ktorý ju mal v roku 1933 previesť z Viedne do Norimbergu. Po rokoch sa vrátila späť do Rakúska. Mnohí historici sú presvedčení, že sa do krajiny nevrátil originál, ale jej napodobenina. Jedni sú presvedčení, že je ukrytá v americkom Pentagone, iní, že je uložená v trezore pod Vatikánom. (Raccoon.city)
  • Constantineovi, který byl v komiksu blonďatý Angličan (inspirací byl zpěvák Sting) z Liverpoolu, byla změněna barva vlasů i národnost, aby jej mohl hrát Keanu Reeves. Druhá verze říká, že až změna hlavní postavy na Američana získala dostatečnou pozornost případných producentů, o scénář s Angličanem v hlavní roli nebyl zájem. (don corleone)
  • Podle původního scénáře mělo peklo být jen temnou prázdnotou s olejem na podlaze. (Morien)

Související novinky

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

03.12.2023

Já, legenda bylo hitem, zejména na domácí půdě. Postapokalyptický snímek, v němž se Will Smith jako vědec a domnělý poslední člověk na světě snaží vypořádat s následky nákazy, jež zdecimovala lidstvo… (více)

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

18.02.2021

Produkční společnost Bad Robot režiséra a producenta J. J. Abramse (Star Wars: Vzestup Skywalkera, Star Trek) oznámila, že chystá televizní reboot komiksového Constantinea. Oblíbená postava má jedno… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Constantinea?

Jak to vypadá s pokračováním Constantinea?

15.11.2020

Herec Peter Stormare (Armageddon, John Wick 2) na svém Instagramu potvrdil, že dvojka filmového Constantinea s Keanu Reevesem je oficiálně v přípravě. Herec, jenž v prvním filmu ztvárnil Lucifera,… (více)

Reklama

Reklama