Reklama

Reklama

Obsahy(1)

John Constantine od malička vidí svět takový, jaký opravdu je. Má schopnost rozeznat anděly a démony skryté pod lidským vzezřením. Tím, že se dříve snažil spáchat sebevraždu a nežil zrovna životem světce, si přímo koupil vstupenku do pekla. Když jeho plíce začnou vypovídat službu kvůli neustálému kouření cigaret, dozví se od lékařů, že zemře mlád a bude to brzy. Dá se dohromady s nedůvěřivou policistkou Angelou Dodsonovou, aby společně vyřešili záhadnou sebevraždu jejího dvojčete. Pátrání je přivede do světa andělů a démonů, který existuje těsně pod povrchem Los Angeles. Stanou se zajatci sledu katastrofických událostí z jiného světa a pokusí se najít vlastní klid za jakoukoli cenu. (Nova Cinema)

(více)

Recenze (1 278)

golfista 

všechny recenze uživatele

Že je to zfilmovaný comics jsem se dověděl až tady :) ... Ale zpracování se mi líbilo. Keanu Reeves je výborný, triky tak akorát a Satan je opravdu charismatický :) Hodnocení v průběhu dost kolísalo a výsledek - 70% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Constantine je filmom, do ktorého možno celkom nepreniknete na prvý krát, no o to viac vás poteší na ten druhý. Vťahuje nás do vlastného sveta na pomedzí reality a fikcie, spojenej s vážnymi religióznymi otázkami z našeho každodenného života, je osobitý, inteligentný a šikovne, s nadhľadom sa vysporiadúvajúci s pomerne šialenou látkou. Vizuálna atraktívnosť neskĺza do samoúčelnosti, postavy sú prepracované, herci veľmi slušní. Nie úplne pre mainstreamového diváka, skôr pozoruhodná kuriozitka pre labužníkov. Až sa chce povedať "vysokorozpočtový underground". ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Přemíra natěšenosti možná způsobila, že jsem s adrenalinem a radostí z tohoto filmu zůstala někde na půl cesty. Keanu vymítal, až se z něj kouřilo, kamera a trikové parádičky byly opravdu okouzlující - třeba Luciferova plavná chůze poletujícími sklíčky vstříc Gabrielce, ale to všechno mi nenahradí, že jsem nepronikla ani do "mechanismů" ani do atmosféry, asi bych se jako medium nechytla. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Nenápadná pecka mezi filmovými comicsy. Keanu Reeves stvořil dalšího hrdinu, kterému se budete chtít podobat. zbytečně nekecá a nevtírá se, jen potahuje nikotin z cigára a v pravý čas ukáže fakáče. Cool. Stějně jako celý film, jenž ideálně splňuje nároky - pokud něco takového existuje - comicsové řemeslné filmařiny. Moc fajn. A už kvůli nasazení brokovnice, reevesovi a bezchybné gradaci hudbou bych constantinovi poslal kartón camelek na svůj účet. :-) ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Ať požadujete od komiksového filmu cokoliv, Constantine vás překvapí. Vůbec celý Constantinův svět se od obvyklých témat konfrontace mezi lidmi, hrdinou a stvůrami dost liší, protože běžní lidé, kteří o nějakých okolo se pohybujících démonech a skutečném Peklu nemají ani ponětí, se ve filmu objeví snad jen v úvodní exorcistické scéně. Zbytek filmu je příběhem „zasvěcenců“, které personifikované zlo v různých podobách nemůže rozhodit, nebo jej dokonce berou jako běžnou součást svého života. Film přitom boj s monstry a všechno, co s ním souvisí, prezentuje jakoby mimoděk. Žádná akční scéna nijak nenarušuje plynutí děje, prostého překombinovaných zvratů, a žene se kupředu bez odboček tak lehce, že máte na konci pocit, že jste místo dvouhodinového filmu viděli snímek minimálně o třicet minut kratší. Ovšem menší míru akce, trikových scén, komplexnějších vedlejších postav i zkušené režisérské ruky spolehlivě vyrovnává Keanu Reeves. Jeho Constantine je méně obhroublý a přímočaře drsný než v comicsu, ale o to nevypočitatelnější. Reeves do Constantina dostal nejen palčivou sebedestrukci, když cítí, jak mu rakovina spaluje plíce a on nemá co ztratit, ale především z něj udělal sympaticky chytrého chlapíka, který je vždycky o krok napřed nejen před záporáky, ale i před vámi. Film se tak nebojí vyrukovat s nestandardním hrdinou, přímočarým příběhem, vysokou úmrtností postav i velmi neortodoxním závěrem, ba naopak z toho dokáže udělat svou přednost. Popravdě, s každým dnem od zhlédnutí mám ten film raději. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Maxi von Sydowe, někam se ztrať, přicházi ten nejcoolovatější vymítač dáblů, který se kdy objevil na filmovém plátně :o) Ve filmu, kde mně digitální potvory braly ze všeho nejméně (a s tou jejich, jinými zmiňovanou, přemírou to není tak žhavý). Naopak jsem si vychutnával zajímavý děj, přetékající charisma skvělého Reevese, krásu mého sex idolu Rachel Weisz, a několik vizuálně nezapomenutelných scén. A posledních dvacet minut s chytrou a vtipnou pointou a tím nejstylovějším Luciferem za poslední roky (Stormare je fakt ďábel) dělá z Constantina skutečně vynikající podívanou. 4 a půl*. Jo a nekuřte, jinak přijdete do pekla..... ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Začíná to jako malá pocta vymítači ďábla a pokračuje jako dost dobrý akčně hororový nářez... No vlastně nářez není to správné slovo, spíš pěkná stylová triková podívaná se zatraceně cool satanem a charismatickým Constantinem, kterým by Neo, James Bond a Gandalf dohromady mohli závidět... ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Virtuální prostředí filmu je dokonalým hřištěm pro ikonistického Constantina, který sice nemá nic společného s realitou, ale ve svém světě (a tudíž jako filmová postava) je to ultrafuckingcool charakter, který patří k těm nejcharismatičtějším týpkům comicsového filmového plátna (Wolverine má tvrdou konkurenci), což je nemalá zásluha vynikajícího Reevese, který je film od filmu lepší... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Keanu Reeves i Rachel Weisz tvoří téměř dokonale komiksový pár. Doplňuje je mnoho originálních postav od slizského Baltazara až k bezpohlavnímu archandělovi Gabrielovi. Texty dialogů/monologů jsou celkem konvenční, ale neotravující. K povedenějším částem filmu patří rovněž bezproblémový střih, standardní hudba, profi kamera a v neposlední řadě i triky. Například peklo prolezlé hladovými mozkožrouty skutečně nevzbuzuje dojem místa, na kterém byste chtěli strávit letní dovolenou. Constantine je temný film plný dialogů s dobrými hereckými výkony, režii a zvláštní atmosférou. Jenže (!) - ona atmosféra, která by snad měla být největším tahounem celého filmu, není zdaleka tak působivá, jak nejspíš tvůrci zamýšleli. A vlivem toho nefungují ani četné „kecací“ scény nebo scény, ve kterých nikdo nedělá nic podstatného. Což žel Bohu nemůže zachránit několik minut akčních a vizuálně skutečně podmanivých sekvencí. 70% Zajímavé komentáře: kiddo, anais, MIMIC, petero, Amadeo, matthew.d, pjotr76, Barak, prof.horak ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

MINISTR ZDRAVOTNICTVÍ VARUJE - KOUŘENÍ ZPŮSOBUJE RAKOVINU: Katolické fantasy? Tak to tady rozhodně chybělo. Snímek se rozjíždí pomaleji, s více liniemi a postavami a postupně přidává na gradaci, akci, tricích a napětí. Vyzdvihl bych nezbytný humor a herecké obsazení: Taylor Vince, Reeves, Weisz (a jéjej, už jsme zase u těch žen.) Upřímně jsem se bál, v čem bude Keanu po Matrixech hrát, ale zatím to vypadá dobře. ASPOŇ, ŽE VENKU JE HEZKY. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já sice tyhle báchorky o démonech moc nemusím, ale tady mě hned z počátku zaujala hlavní postava Johna Constantina a tak jsem se chytil a příběh odjel a nutno říct, že to byl nejen velmi poutavý příbeh, ale vizuálně a hudebně skvěle zpracovaný film, který bavil svým obsahem i herci v hlavních rolích Keanu je jasnej a pani Bondová je sexy a charismoška téměř vždy a za každých okolností. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Oukej, najlepším filmovým Satanom je stále bez debaty Al Pacino v Diablovom advokátovi. Ale Stormare ako "Lu" mu slušne šliape na päty, a stačí mu na to niekoľkominútový výstup v závere, ktorý patrí k najlepším neakčným filmovým vyvrcholeniam a ťahá celý ten občas "plaziaci sa" film o celú kvalitatívnu triedu vyššie. A Keanu možno nie je blonďák, ale toho Constantina zvládol výborne. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Občas se film podle komiksu podaří, občas ne, občas se podaří víc než by kdy byl člověk vůbec čekal. Takovýmto případem je pro mě Constantin, a ten především. Do doby, než jsem se podíval na tento film, jsem měl dojem, že komiksové postavy, ať už nadpřirozené nebo kreslené nikdy nebudou nikterak úchvatné na samotném filmovém plátně, ale v tomhle je i něco jiného. Nejenom, že komiks už je dost temný sám o sobě, tenhle film si na nic proto nehraje a snaží se o co nejsyrovější zachycení hereckého výkonu Keenu Reevese, který se luxusním způsobem odtrhl od dost možná celoživotní role ve světě Matrixu a dokázal, že má i na ne na víc, ale na další herecké výkony, které nebudou takové jako by plno lidí čekalo, ale dokážou zlidovět a zkultovnět, stejně jako v tomto případě. Příběh je výborný, zpracování úchvatné. Není co by se dalo filmu takovéhoto formátu vytknout. Vyždímal z komiksu to, co vyždímat šlo včetně prachů za tržby a splnil své povinnosti na jedničku. Jsem zvědavý s čím se vyklube druhý díl. --- Johne, jak jsi moh tohle udělat, když jsi věděl, že mi to auto nepatří? - Řekl jsem ti, že máš odjet. - To máš pravdu, Johne, tos mi řek. Ale kdybys mi taky řek, že z okna vyhodíš tunový zrcadlo s nasraným démonem, vodjel bych s tím trochu dál. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $100miliónovTržby USA $75,976,178Tržby Celosvetovo $230,884,728/videl v kine: 75%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Inu, z Constantina může být leccos, ale jen sotva druhý Matrix. Ačkoli, vizuální stylizace i motiv alternativních světů, které se prolínají, by se zdály dobrým základem. Jenže Lawrencův film nemá ani zdaleka obrazivou sílu opusu bratří Wachowských a i nosná idea je sdělována až příliš zajíkavě, přerývaně, jakoby se snažila kamuflovat svojí jednoduchost. Ano, všechny ty religózní řečičky jsou únosné, snesitelné, místy i zajímavé, ale postmoderní přímočaré síle matrixovské metafory se prostě nevyrovnají. Jenže to je tak to jediné, co bych Constantinovi vytkl. Jinak je to po všech stránkách velice zábavný a svou stylizací zajímavý film. Celkem se mi zamlouvá Reevesovo rozervané pojetí, byť té jeho andělské tváři se temná strana věří těžko... Ale hvězdu Constantine potřeboval. Řemeslné balení včetně efektů a vizuální stránky je věru dobré a příjemně koresponduje s příběhem. Závěrečná gradace i náznak twistu nakonec převážily můj dojem zcela a stranu dobra. Čtyřhvězdičková podívaná s nadějně pootevřeným koncem. Jen si nejsem jistý, zda by druhý díl Constantinovi prospěl. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Komiksová předloha Constantina, v které se střídají sprostá slova s vůní cigarety, alkoholu a démonů je temná vize světa. Film Constantine je kvůli nízkému raitingu hodně ochuzen, ale naopak mu to spíše přidává k dobrému. Film se točí okolo postavy Johna Constantina, náhodného sebevraha a vymítače ďábla. John viděl peklo a ví kam směřuje. Má jistotu, že půjde do pekla, ale snaží se to změnit. Bohu nestačí ani pár set démonů a ani zachráněný svět. Bůh chce dobrý skutek... Když se rozehraje hra mezi anděli a démony, která poruší rovnováhu, Johna čekají nepříjemné chvilky... Slogan filmu mluvil o sázce mezi nebem a peklem o to kdo uloví více duší, avšak pravda je trochu jinde. Satanův syn se snaží dostat do našeho světa za pomoci Kopí Osudu, kterým byl zabit(doražen) Kristus. Zabránit tomu nemůže nikdo jiný než náš hrdina. John je charakterizován jako muž se zálibou v cigaretách, křížích, svěcené vodě(ještě česnek a půjdeme na upíry :-D) a v drahých košilích. Zná všechny tajné rituály vymítání včetně dveří do pekla za pomoci kočky. Role Johna Constantina získal Keanu "Neo" Reeves. Zde se dostávám k tomu proč je asi snížený raiting dobrá volba. Představte si scénu, kdy milovaný Neo říká démonovi Táhni do pr...le, hajzle..! a nevybuchněte při této myšlence smíchy. Možná tím podceňuji Reevese, ale ten se v tomto filmu snažil přesvědčit o svých kvalitách a nadání hrát podobné typy rolí jako je John Constantine. Na roli Keanu Reeves stojí celý film a opravdu na něm nepadá. Jeho role je dobře zvládnutá a jako vymítač a tvrďák nepůsobí až tak groteskně. Není to naprostý hrdina jako Neo z matrixu, ale jde spíše o hrdinu na hranici hrdiny a anti hrdiny. Dvojčata v poddání Rachel Wiesz je slušně zahraná. Pro někoho velmi krásná pro druhé minimálně zajímavá. Pomocníky Johna není takový komický blbeček jako v Lovcích pokladu nebo podobných oddechovkách. I on prokáže své znalosti a aspoň nepůsobí jako naprostý ignorant, který vběhl do scény jen kvůli podpisu Keanu Reevese :). Dostávám se k obrovskému překvapení castingu a tím je jednoznačně role Satana(ano, Lucifer, Ten nejtemnější...). V poddání Petera Stormare je Satan neodolatelně temný a zajímavý. Kdo čekal digitální potvoru s rohy, dočká se velkého překvapení stejně jako já. Musím však říct, že velmi milého překvapení. Scéna se Satanem ,po které zjistíme, že peklo nikdy nechce prohrát,je opravdu perfektní a vypointovaná. Někdo může namítat její překombinovanost, ale pravda je, že jde o originální řešení, které v dnešní době nemá konkurenci. Okolo vizuálních efektů se točí velká část filmu a já jsem byl celkem potěšen. Nehledal jsem žádné velké chyby, protože nejde o chyby, ale o celkový dojem a ten byl více než slušný. Některé triky jako netvor z brouků, nehoda na začátku filmu a třeba i videoklipový průlet mrakodrapem známý z traileru, nepůsobí perfektně a tím dotvářejí zvláštní náladu a svět Johna Constantina . Hudba je slušná, i když si z ní pořádně žádnou melodii nepamatuji. Počítačově vytvořené Peklo je opravdu horkým místem pro "ne-život". Film chvílemi "řve" na diváka jakými filmy se inspiroval, ať už upírským cool miláčkem Bladem nebo Vymítačem ďábla. Přesto jde o výbornou filmovou záležitost, která je pro mě velkým překvapením a doufám, že v cestě, kterou Constantine našlápl bude někdo pokračovat. () (méně) (více)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Kevin Brodbin, Frank A. Cappello .. Nijak zvláště originální souboj dobra (Nebe) se zlem (Peklo) na civilním bitevním poli někde mezi těmito světy (Země, LA). Několik scén mě vyloženě nudilo, některé ovšem skutečně nadchly (ztvárnění pekla, cynické výjevy a hlášky Constantina). Ale samotný konec mě jako spoustu ostatních nijak nenadchl a kreace nejvyššího z Pekla (Peter Stormare) mě neoslovila, tudíž o možné pokračování/ždímání dolarů nijak nestojím (žvýk..). Naštěstí je John 'NEO' Constantine poctivě zahraný a výkon Keanu Reevese patří ke stěžejním kladům snímku. K tomu poctivá, když začátečnická režijní práce, která není postavená jen na hloupé akci nebo samoúčelných trikových efektech (které se ovšem povedly). Nejslabším článkem ale i přes dobře napsanou postavu Constantina je scénář. Zejména mnoho slabých dialogů. V mém případě se celkově žádné překvapení nekonalo.. (6)66%. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Keanu Reeves má snad patent na cool hrdiny. Jestli vám nestačili Jack Traven a Thomas Andserson, seznamte se s Johnem Constantinem. Vymýtá démony, trousí sakrakastivké hlášky a vykouří za den víc cigaret než všichni vaši známí dohromady. Režisér Francis Lawrence se zjevil naprosto nečekán a přidal žánru komiksových zpracování jeden z jeho nejlepších kousků. Zároveň prosím všechny, kdo budou potřebovat do filmu satana, ať obsazují Petera Stormarea. Proč? Protože proto! ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Dougu mal si pravdu. Napodruhé to je už minimálne za 3* (možno aj 3,5* :-) ). Dôvod? Myslím, že ho už pravdepodobne poznáš... :-) ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Další komiksová adaptace, tentokrát s trochu religiozním podtextem. Díky trailerům, propagaci a hlavnímu představiteli ovšem všichni čekali druhý Matrix. Ale pravda je (jak už to tak bývá) trochu jinde. Constantine je slušně nadupaný duchařský ,,vymítací" fantaskní thriller, který má několik skvělých momentů (vymítání zrcadlového ducha, cesta do záhrobí...) a slušnou atmosféru. Místy však taky nudil... Religionizita tohohle díla je silná, ale naštěstí funguje jen v populární rovině. Je to zábava, hollywoodská zábava jak má být... ()

Související novinky

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

03.12.2023

Já, legenda bylo hitem, zejména na domácí půdě. Postapokalyptický snímek, v němž se Will Smith jako vědec a domnělý poslední člověk na světě snaží vypořádat s následky nákazy, jež zdecimovala lidstvo… (více)

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

18.02.2021

Produkční společnost Bad Robot režiséra a producenta J. J. Abramse (Star Wars: Vzestup Skywalkera, Star Trek) oznámila, že chystá televizní reboot komiksového Constantinea. Oblíbená postava má jedno… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Constantinea?

Jak to vypadá s pokračováním Constantinea?

15.11.2020

Herec Peter Stormare (Armageddon, John Wick 2) na svém Instagramu potvrdil, že dvojka filmového Constantinea s Keanu Reevesem je oficiálně v přípravě. Herec, jenž v prvním filmu ztvárnil Lucifera,… (více)

Reklama

Reklama