Reklama

Reklama

Obsahy(1)

John Constantine od malička vidí svět takový, jaký opravdu je. Má schopnost rozeznat anděly a démony skryté pod lidským vzezřením. Tím, že se dříve snažil spáchat sebevraždu a nežil zrovna životem světce, si přímo koupil vstupenku do pekla. Když jeho plíce začnou vypovídat službu kvůli neustálému kouření cigaret, dozví se od lékařů, že zemře mlád a bude to brzy. Dá se dohromady s nedůvěřivou policistkou Angelou Dodsonovou, aby společně vyřešili záhadnou sebevraždu jejího dvojčete. Pátrání je přivede do světa andělů a démonů, který existuje těsně pod povrchem Los Angeles. Stanou se zajatci sledu katastrofických událostí z jiného světa a pokusí se najít vlastní klid za jakoukoli cenu. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 281)

tombac 

všechny recenze uživatele

Constantine není ryzí horrorový akční film jako byli kupříkladu Blade či Hellboy. Horrorových momentů je v něm pomálu a trikové scény jsou v něm použity v rozumném množství, nepůsobí vcelku dojmem přeplácanosti jako je tomu u žánrově příbuzných titulů (pamatujete si na finální potvoru v Hellboyovi?). Akce není též moc, zato je stylově vybroušená. Film má krásně ponurou atmosféru, podobnou klasickým noir detektivkám a horrorům z 60. a 70. let. Hlavní postava Constantina je v podstatě archetyp hrdiny známý z těchto dob: cedí ironické hlášky a nejraději by se na všechno a všechny vykašlal. Jedině strach před Peklem ho drží naživu. Režisér Francis Lawrence byl před natočením Constantina znám jako přední tvůrce videoklipů. Proto překvapí, že z filmu neudělal zběsilou adrenalinovou jízdu plnou rychlých střihů a efektů. Naopak, natočil inteligentní a svěží příběh s kompaktním a zajímavým světem, plným sympatických hrdinů. Keanu Reeves je jako moderní vymítač skvělý. Za zmínku stojí ještě výborná Tilda Swinton v roli androgynního archanděla Gabriela. A to nejlepší nakonec.. Peter Stormare jako Lucifer je vysloveně fantastický! Roli Pokušitele se doslova vychutnává. Silné 4 hvězdy. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Nečekaně sympatická podívaná! Docela zajímavá kamera, triky (mně se teda peklo, kde to vypadá vlastně skoro stejně jako tady, jen je rudější a svinsky tam fouká, docela líbilo), rozkošné detaily (zlatej boxer s křížkama, zhášení cigára ve vlastní krvi,...), androgynní sketa Gabriel, laskavý Satánek a konečně postava Constantina - cynickýho, vychcanýho sympaťáka do morku kostí. Tak já nevim - vážně mě ten Keanu tak baví? Nejspíš jo, když by mi do role Constantina asi nikdo neseděl líp a hlavně když z velké části právě díky němu sahám s těžkým pozérským srdíčkem po čtvrté hvězdě. ()

Reklama

Cival 

všechny recenze uživatele

Nenápadná pecka mezi filmovými comicsy. Keanu Reeves stvořil dalšího hrdinu, kterému se budete chtít podobat. zbytečně nekecá a nevtírá se, jen potahuje nikotin z cigára a v pravý čas ukáže fakáče. Cool. Stějně jako celý film, jenž ideálně splňuje nároky - pokud něco takového existuje - comicsové řemeslné filmařiny. Moc fajn. A už kvůli nasazení brokovnice, reevesovi a bezchybné gradaci hudbou bych constantinovi poslal kartón camelek na svůj účet. :-) ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Keanu Reeves má snad patent na cool hrdiny. Jestli vám nestačili Jack Traven a Thomas Andserson, seznamte se s Johnem Constantinem. Vymýtá démony, trousí sakrakastivké hlášky a vykouří za den víc cigaret než všichni vaši známí dohromady. Režisér Francis Lawrence se zjevil naprosto nečekán a přidal žánru komiksových zpracování jeden z jeho nejlepších kousků. Zároveň prosím všechny, kdo budou potřebovat do filmu satana, ať obsazují Petera Stormarea. Proč? Protože proto! ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Naprostá bomba, která se ale musí vidět víckrát. (Já to zatím viděl 13x) Do nejmenších detailů promakaný film, vizuálně strhující, zahraný na výbornou, se zajímavým scénářem... Film se nedá pochopit na poprvé, mě třeba ještě na popáte docházely nové souvislosti, i důvod, proč udělal todle či támhlento... Keanu reeves je svým strohým projevem dokonalý antihrdina, maximálně životná a přesvědčivá postava, ale ani další nezaostávají (skvostná Rachel Weiszová), obsahuje mnoho skutečně famozních scén, které člověku zůstanou v hlavě... Je velice obtížné natočit film o hrdinovi, který bojuje s démony, aby film nebyl akční, a nebyl postaven převážně na tricích ale na atmosféře, a hercích, film, kterej přesto nenudí, a i úplné negramoty srozumitelně seznámí s problematikou okultismu, křesťánství a satanismu, jeho mytologií...Constantinovi se to povedlo, Francis Lawrence předvedl, že je více než zručný režisér a my všichni jsme si odnesli z kina přinejmením jedno důležité ponaučení... Kouření opravdu škodí vašemu zdraví.. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (72)

  • Gabriela (Tilda Swinton) řekne Constantinovi (Keanu Reeves), že nemůže jít do nebe kvůli motivům proč zbavoval svět démonů. Dělení skutků na dobré a zlé na základě motivů ovšem není myšlenkou křesťanství, ale islámu. Proto mnoho radikálů dokáže obhájit své činy v očích Alláha. (Sharky95)
  • Constantinovu milenku Ellie, ktorú mala hrať Michelle Monaghan, vystrihli z filmu najmä z toho dôvodu, aby bola postava Keana Reevesa viac osamelá. Vo filme sa ale predsa len objaví, a to v čase 1:28:10-1:28:20 ako jedna z démonov v nemocnici po tom, čo Constantine pustí svätenú vodu z požiarneho zariadenia. (Greenpeacak)
  • Scénář vznikl dle komiksu "Hellblazer", který vytvořili Bryan Talbot s Jamiem Delanem. (Čiban)

Související novinky

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

03.12.2023

Já, legenda bylo hitem, zejména na domácí půdě. Postapokalyptický snímek, v němž se Will Smith jako vědec a domnělý poslední člověk na světě snaží vypořádat s následky nákazy, jež zdecimovala lidstvo… (více)

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

18.02.2021

Produkční společnost Bad Robot režiséra a producenta J. J. Abramse (Star Wars: Vzestup Skywalkera, Star Trek) oznámila, že chystá televizní reboot komiksového Constantinea. Oblíbená postava má jedno… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Constantinea?

Jak to vypadá s pokračováním Constantinea?

15.11.2020

Herec Peter Stormare (Armageddon, John Wick 2) na svém Instagramu potvrdil, že dvojka filmového Constantinea s Keanu Reevesem je oficiálně v přípravě. Herec, jenž v prvním filmu ztvárnil Lucifera,… (více)

Reklama

Reklama