Reklama

Reklama

Obsahy(1)

John Constantine od malička vidí svět takový, jaký opravdu je. Má schopnost rozeznat anděly a démony skryté pod lidským vzezřením. Tím, že se dříve snažil spáchat sebevraždu a nežil zrovna životem světce, si přímo koupil vstupenku do pekla. Když jeho plíce začnou vypovídat službu kvůli neustálému kouření cigaret, dozví se od lékařů, že zemře mlád a bude to brzy. Dá se dohromady s nedůvěřivou policistkou Angelou Dodsonovou, aby společně vyřešili záhadnou sebevraždu jejího dvojčete. Pátrání je přivede do světa andělů a démonů, který existuje těsně pod povrchem Los Angeles. Stanou se zajatci sledu katastrofických událostí z jiného světa a pokusí se najít vlastní klid za jakoukoli cenu. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 281)

dwi 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus až příliš mnoho digitálních triků činí z Constantine přehlídku všelijakých pekelných kreatur s několika nápaditými akčními scénami. Peklo ovšem opět ostrouhalo a zůstalo jen u chabého znázornění lidských martýrií včetně chroptících démonů. Vizuální nedostatky a kostrbatost děje však vynahrazuje charismatický Reeves, který jako cynický spasitel posouvá celkový dojem do kladných pozic. Oddychovka jako vyšitá ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kouří jednu za druhou a vymítá démony. Rentgenové vyšetření plic není nejpozitivnější, takže se hoch musí ohánět, aby se dostal za vymítání do nebe, páč se kdysi pokoušel o sebevraždu. Do toho se objevilo kopí, které kdysi propíchlo Ježíše Krista, Rachel Weisz se navíc zabilo dvojče, Lucifer Petera Stormarea bravurně přehrává, takže hláškující Keanu Reeves má docela dost práce. Hodně ovíněná kamera a zběsilý střih se spolu s působivou vizuální stránkou musejí líbit, celé to má slušnou atmosféru, pestrost a řadu lahůdkových scén. Občasné akční oživení chutná dokonale, možná škoda, že některé komiksové artefakty v příběhu působí lehce násilně. K předloze má ovšem Constantine zdravý respekt, ač se nebojí odkročit stranou. Stylová cesta za spásou. Napodruhé chválím víc. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Dokáže se Keanu Reeves vymanit ze stínu Vyvoleného? Na to se ptalo posledních několik měsíců spousta nadšených fanoušků a dá se říct, že ANO a nedělá mu to velké problémy. Exorcista, žijící v L.A., hulící jednu cigaretu za druhou, hláškující lépe než Stifler a Hellboy dohromady, tak to je John, John Constantine. Muž, který se v mládí pokusil zabít, jelikož má schopnost vidět démony a anděly na každém kroku a navíc má schopnosti je posílat pěkně šupem kam patří. Postava, která vychází několik let v populárním komiksu Hellblazer se dostala na plátno a tam vypadá naprosto stejně stylově. Příběh nás zavádí do L.A., kde stejně jako všude jinde hrají bůh a ďábel svoji hru s lidmy. John zjišťuje, že díky jeho zálibě, kouřením cigaret, má rakovinu plic a jelikož se pokusil o sebevraždu, moc dobře ví, že do nebe ho nepustí, ani kdyby Sv. Petr usnul na stráži a že peklo ho chce jako nikoho jiného. V této chvíli začne pomáhat policistce Angele v odhalení smrti její sestry, z čehož se vyklube spiknutí přímo pekelné. Stylová podívaná, kterou nabízí režisér Lawrence ve svém působivě zpracovaném snímku až vyráží dech. Ano, efekty někdy trochu skřípou, ale Keanu spolu s Rachel Weisz to v celku snadno vynahradí. Celý příběh plyne jako voda a když se ještě na konci zjeví Peter Stomare v roli Lucifera? No prostě paráda. Otevřený konec by mohl znamenat pokračování a tomu by se asi nikdo nebránil, takže proč ne? A než to přijde, tak se zatím neuškodí podívat na exorcisticky, detektivní podívanou, která tu snad ještě nebyla. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No mirne zklamani, ale presto slusnej film. Narozdil od jinejch mi prislo, ze tu je trikovejch a akcnich scen malo, ale ty co tu sou, jsou vyborny, jak po trikovy strance, tak co se tyce napaditosti. Skoda, ze Keanu Reevese neprebarvily na blond, mozna by vypadal jeste drsnejc, ale uz takle byl hodne hustej, zvlast s tim hulenim cigaret. Rachel Weisz tentokrat nic moc, prisla mi jak takovy ty hezky holky z hororu, co jen kricej a maj vystrasenej vyraz. Zato Djimon Hounsou jako Midnite, byl skvelej. Jednoznacne nejlepsi byl ale Peter Stormare, opravdu vynikajici, jen mu dat rohy. Sice me nenapada zadnej film, kde by mel tenhle herec hlavni roli, ale jakmile se objevi na scene v jakymkoliv filmu, tak strhne pozornost na sebe. Triky jsou na hodne slusny urovni a peklo je udelany fakt pekne, vypada jak normalni mesto, jen spaleny a i kdyz z tech demonu nejde moc strach, jsou udelany taky skvele. Skoda, ze pribeh je misty zbytecne moc ukecanej a roztahanej, navic hudba se moc nepovedla a proto jsem se misty nudil. Az na tyhle vytky to je nadprumernej komiksovej film a dobrej start pro Francise Lawrence. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Když je hlavní hrdina charismatickej a na pohled příjemnej až na půdu, trpí přímo akutní hláškovitostí a ještě k tomu je vyjímečnej i ve svým ne zrovna obvyklým povolání, měl by to být skvělej film. Jenže on je to jen dobrý film. Lepší, než většina dalších z roku 2005, ale přesto jen průměrný. Ve skutečnosti mi bylo celkem jedno, jak to dopadne a vlastně jsem ani nechápal, co je tak strašlivýho na tom, že by ten synek prošel skrz. Občasný akční scény jsou opravdu hezký, i ty scény, kde akce není se mi líbily, protože co si budeme povídat, je to po čertech kvalitní dílko (formou). Jenomže ten obsah, ten obsah je příliš plytkej i na akční film budoucího prezidenta USA Arnolda. Ne, že by byl hloupej, jenže tam vlastně o nic nejde. Já osobně preferuji možnost, že peklo není místo, kde by byly duše lidí neustále mučeny (a upřímně, rozeznáte bolest z žáru tisíce a nebo sto stupňů? já tedy ne), ale spíše oproti nebi je to místo, kde je aspoň nějaká sranda. Kde nejsou všichni tak nechutně hodní, milí a zbožní a kde jsou i lidé normální chovající se jako my všichni. Podle Bible bych už za tohle prohlášení šel do pekla. No, fakt je, že mi tam něco neštymovalo, a těžko jde určit co. Snad nedostatek ponurosti nebo možná, že nejtemnějším Luciferem je pro mě navždycky Gabriel Byrne z Konce světa. A že finále není vyvrcholením filmu, protože tím je paradoxně začátek. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (72)

  • Když v úvodu filmu leze posedlá dívka po stěně, říká: "Papatayin natin sila!". Ve filipínském jazyku Tagalog to znamená: "Zabiju je všechny!" (imro)
  • Pojem Kopija osudu a jeho výklad je vo filme fiktívny. Stotník, ktorý "v skutočnosti" kopijou prebodol bok Kristovi, mu nespôsobil smrť. Kristus už bol mŕtvy. (Piri)

Související novinky

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

03.12.2023

Já, legenda bylo hitem, zejména na domácí půdě. Postapokalyptický snímek, v němž se Will Smith jako vědec a domnělý poslední člověk na světě snaží vypořádat s následky nákazy, jež zdecimovala lidstvo… (více)

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

18.02.2021

Produkční společnost Bad Robot režiséra a producenta J. J. Abramse (Star Wars: Vzestup Skywalkera, Star Trek) oznámila, že chystá televizní reboot komiksového Constantinea. Oblíbená postava má jedno… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Constantinea?

Jak to vypadá s pokračováním Constantinea?

15.11.2020

Herec Peter Stormare (Armageddon, John Wick 2) na svém Instagramu potvrdil, že dvojka filmového Constantinea s Keanu Reevesem je oficiálně v přípravě. Herec, jenž v prvním filmu ztvárnil Lucifera,… (více)

Reklama

Reklama