Reklama

Reklama

Obsahy(1)

John Constantine od malička vidí svět takový, jaký opravdu je. Má schopnost rozeznat anděly a démony skryté pod lidským vzezřením. Tím, že se dříve snažil spáchat sebevraždu a nežil zrovna životem světce, si přímo koupil vstupenku do pekla. Když jeho plíce začnou vypovídat službu kvůli neustálému kouření cigaret, dozví se od lékařů, že zemře mlád a bude to brzy. Dá se dohromady s nedůvěřivou policistkou Angelou Dodsonovou, aby společně vyřešili záhadnou sebevraždu jejího dvojčete. Pátrání je přivede do světa andělů a démonů, který existuje těsně pod povrchem Los Angeles. Stanou se zajatci sledu katastrofických událostí z jiného světa a pokusí se najít vlastní klid za jakoukoli cenu. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 281)

tron 

všechny recenze uživatele

"Ja v diabla neverím.“ - „To by ste mali, pretože on verí vo vás.“ Režisér solídne spracoval originálnu látku, ktorá nie je originálna čertovsky, ale aspoň takmer čertovsky. K tomu pôsobivá vizuálna stránka (peklo konečne vyzerá ako peklo), zaujímavé herecké obsadenie (diabolský Peter Stormare, z ktorého doslova kvapká smola a Tilda Swinton ako bisexuálny padlý anjel Gabriel), skvelé akčné scény, vtipný humor (áno, existuje aj nevtipný), rozumná absencia otravnej romantickej línie a nepredvídateľná zápletka. Vrátane mačiek, ktoré vás vezmú do iného sveta. Ale to sme o nich tak nejako už dávno tušili aj bez toho, aby nám to potvrdil Constantine. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Občas se film podle komiksu podaří, občas ne, občas se podaří víc než by kdy byl člověk vůbec čekal. Takovýmto případem je pro mě Constantin, a ten především. Do doby, než jsem se podíval na tento film, jsem měl dojem, že komiksové postavy, ať už nadpřirozené nebo kreslené nikdy nebudou nikterak úchvatné na samotném filmovém plátně, ale v tomhle je i něco jiného. Nejenom, že komiks už je dost temný sám o sobě, tenhle film si na nic proto nehraje a snaží se o co nejsyrovější zachycení hereckého výkonu Keenu Reevese, který se luxusním způsobem odtrhl od dost možná celoživotní role ve světě Matrixu a dokázal, že má i na ne na víc, ale na další herecké výkony, které nebudou takové jako by plno lidí čekalo, ale dokážou zlidovět a zkultovnět, stejně jako v tomto případě. Příběh je výborný, zpracování úchvatné. Není co by se dalo filmu takovéhoto formátu vytknout. Vyždímal z komiksu to, co vyždímat šlo včetně prachů za tržby a splnil své povinnosti na jedničku. Jsem zvědavý s čím se vyklube druhý díl. --- Johne, jak jsi moh tohle udělat, když jsi věděl, že mi to auto nepatří? - Řekl jsem ti, že máš odjet. - To máš pravdu, Johne, tos mi řek. Ale kdybys mi taky řek, že z okna vyhodíš tunový zrcadlo s nasraným démonem, vodjel bych s tím trochu dál. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Kevin Brodbin, Frank A. Cappello .. Nijak zvláště originální souboj dobra (Nebe) se zlem (Peklo) na civilním bitevním poli někde mezi těmito světy (Země, LA). Několik scén mě vyloženě nudilo, některé ovšem skutečně nadchly (ztvárnění pekla, cynické výjevy a hlášky Constantina). Ale samotný konec mě jako spoustu ostatních nijak nenadchl a kreace nejvyššího z Pekla (Peter Stormare) mě neoslovila, tudíž o možné pokračování/ždímání dolarů nijak nestojím (žvýk..). Naštěstí je John 'NEO' Constantine poctivě zahraný a výkon Keanu Reevese patří ke stěžejním kladům snímku. K tomu poctivá, když začátečnická režijní práce, která není postavená jen na hloupé akci nebo samoúčelných trikových efektech (které se ovšem povedly). Nejslabším článkem ale i přes dobře napsanou postavu Constantina je scénář. Zejména mnoho slabých dialogů. V mém případě se celkově žádné překvapení nekonalo.. (6)66%. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Keanu Reevsovi tahle role drsňáka, co si poradí s každou obludou, neuvěřitelně sedne a navíc ty potvory byly velmi pěkně udělané. Rachel Weisz v dvojroli dvojčat podala velmi slušný a přesvědčivý výkon. Myšlenka, že na zemi žijí hybridi andělů nebo ďáblů a proto je potřeba udržovat rovnováhu, se mi moc líbila. Gabriel byl naprosto úžasný, nejzajímavější a nekontroverznější postava filmu a satan mu zdatně sekundoval. Závěr byl napínavý, překvapující a velmi mě pobavil. Musím pochválit i dobře zvládnutou milostnou linii. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Keanu Reeves je Constantine. Nostalgické vzpomínky na Nea a jeho vohoz, brýle a sakra velkou kupu zbraní pod kabátem jsou zadupány do země démonicky zábavnou komiksovou jízdou do pekla a zpět. Postava Constantine, ač se od komiksu v mnoha ohledech lišící, je stále děsivě charismatická, nahláškovaná a stylová a to vše díky Vyvolenému. Keanu si roli očividně užívá, kouří cigaretu za cigaretou, suše reaguje na úplně cokoliv a k tomu vyhazuje zrcadla s démony z několika pater. Weisz a její typická silná poloha, tentokrát okořeněná zážitky s podsvětí, funguje taky, a nakonec, těžko bych si v její roli představil někoho jiného. Jelikož viděno zpožděně, je fajn vidět i Shiu v jeho boční roli taxikáře. U Tildy jsem si vzpomněl na Tři veterány a jejich andělskou mrchu a výkon Stormara, i když tak velmi časově omezený, byl naprosto famózní. Příběh sic ne úplně originální, zaujme parádně díky očividně silnému podkladu v předloze a vytvořeném světě plném polopekelníků a polonebeštanů, v závěru se to pak nehorázně pekelně rozjede a na akční složku si nemůžu stěžovat, i kdybych chtěl. Škoda, že je to už tak dlouho, a druhý díl stále nikde. Tohle mělo a stále má velký potenciál. At se do pekla propadnou, jestli to nakonec zruší úplně ()

Galerie (139)

Zajímavosti (72)

  • Když Angela (Rachel Weisz) identifikuje svoji mrtvou sestru v nemocnici, na jejích náramkových hodinkách je tři čtvrtě na čtyři. Když pak odchází do výtahu, vedle výtahu na nástěnných hodinách je čtvrt na deset. (MrAldridge)
  • Scénář vznikl dle komiksu "Hellblazer", který vytvořili Bryan Talbot s Jamiem Delanem. (Čiban)
  • Brokovnice, se kterou zde zachází John Constantine (Keanu Reeves), se na aukci vydražila za 27 000 liber. (Jimmy15)

Související novinky

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

03.12.2023

Já, legenda bylo hitem, zejména na domácí půdě. Postapokalyptický snímek, v němž se Will Smith jako vědec a domnělý poslední člověk na světě snaží vypořádat s následky nákazy, jež zdecimovala lidstvo… (více)

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

18.02.2021

Produkční společnost Bad Robot režiséra a producenta J. J. Abramse (Star Wars: Vzestup Skywalkera, Star Trek) oznámila, že chystá televizní reboot komiksového Constantinea. Oblíbená postava má jedno… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Constantinea?

Jak to vypadá s pokračováním Constantinea?

15.11.2020

Herec Peter Stormare (Armageddon, John Wick 2) na svém Instagramu potvrdil, že dvojka filmového Constantinea s Keanu Reevesem je oficiálně v přípravě. Herec, jenž v prvním filmu ztvárnil Lucifera,… (více)

Reklama

Reklama