Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z určitého úhlu pohledu mohou být považováni za pracující muže. Rodrigo je nováček a Richard jeho rádce, který zná všechny kapitoly v učebnici zločinu. Ale právě teď se píše jedna úplně nová. John C. Reilly, Diego Luna a Maggie Gyllenhaal vás provedou světem podvodníků v L.A., kde buď kradete vy, anebo budete okradeni. Pokud se jim podaří oblafnout sběratele starých měn, čeká na ně výdělek 750 000 dolarů za jedinou noc. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (32)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Svižné heist movie, ktoré veľmi slušne klape až do samotného záveru, ktorý je ale podľa mňa vážnou slabinou celého filmu, pretože pri spätnom pohľade podkopáva logiku východiskovového bodu celého príbehu. Škoda. 3,5* ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem zhruba před rokem i původní argentinskou verzi "Devět královen" a má to jen jedinou chybu - "Devět královen" mělo být natočeno s herci tohoto remaku. Pak by tomu k dokonalosti nechybělo už vůbec nic. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Střízlivá stopáž, velmi pestré a zajímavé obsazení a pár slušných míst. Jinak ale průměrná story zabalená v průměrném balení!! ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Obvykle sa americké prerábky neamerických filmov hodnotia veľmi ľahko - obvykle bývajú totiž o tri triedy horšie ako originál. V prípade tohto remaku známych Deviatich kráľovien nie je súd taký jednoznačný. Scenár nebudem hodnotiť, pretože je (takmer) totožný s Kráľovnami, takže sa zameriam na herecké výkony. V zápase s touto komediálno-kriminálnou polievočkou si Sviňa vyšívaná (John C. Reilly), Mrška dôstojná (Maggie Gyllenhaal) a na počudovanie aj mladý Lišiak vybíjaný (Diego Luna) viedli veľmi slušne! A ak môžem ponúknuť vlastné porovnanie s originálom, ktorý som síce videla asi pred rokom, ale verím vo svoje inštinkty, tak Reilly (možno vďaka zákernému pohľadu prasačích očiek) pôsobí ešte bezohľadnejšie ako Ricardo Darín, Maggie je vo svojej roli citlivejšia a aj viac sexi než Leticia Brédice a Diegova brada vyzerá ešte otečenejšia mliekom ako Gastónova. Dokáže sa tváriť tak dokonale naivne, prekvapene a „krepo“ až je chutný :-) Takže Criminal u mňa zložil skúšku v odbore „oddychovka“ a asi je prvý, ktorý zložil aj ako „americký remake“. Zaslúžené 3* a možno aj o kúsok viac. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Nesouhlasím s ostatními v hodnocení. Film je podprůměrný. Na fígle, které podvodníci předvádějí, snad už nemůže nikdo skočit (jen ve filmu), scénář je děravý až hrůza a konečná pointa dělá z logiky příběhu z děravého síta přímo cedník. Schéma celého děje je několikrát provařeno. Například nedávno v televizi uvedený Shade byl přesně podle stejného schématu, co se týče vývoje děje i závěrečné pointy, jen nebyl tak tupý. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Netradiční snímek vyznačující se svižným tempem, dobrým obsazením a střízlivou stopáží. Richard je ideálním příladem lidské svině, i přesto mi byl svým způsobem sympatický a fandil jsem mu; škoda, že s ním nakonec takhle vypekli, i když si to určitě zasloužil... 80% ()

5150 

všechny recenze uživatele

Až na několik kosmetických úprav naprosto věrný remake argentinského krimi filmu DEVĚT KRÁLOVEN. Oproti němu má však jedno velké plus a tím je podstatně svižnější tempo bez hluchých míst. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Nic pro mě neznamenaj !! Jsou to jen objekty.. A některý maj v hlavě míň než blbej čokl.." Zdá se naprosto zřejmé, že režisér Greg Jacobs - Nevím proč, ale dal bych si kávu..;) - mistrnému hráči nejen na poli heist movie, Stevenu Soderbergovi, koukal do karet, kde viděl kupodivu mnohem víc než jen Devět královen, velmi pozorně, protože rozkošně sarkastický Mistr zločinu rozhodně není ani trochu špatný film.. Jakkoli byl Soderberg nucen upravit, rozuměj ohlodat rožky karet, scénář původního argentinského bijáku, a posunout tak pointu lehce jiným směrem.. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Vůně peněz vábí nejen zloděje, ale i mafiány a vrahy. Postupně vyvstává otázka, kdo koho vlastně podrazil... ()

Desperado 

všechny recenze uživatele

Nevidel som argentínsky "Deväť kráľovien", ktorého remakom je práve Criminal, preto som sa slušne bavil. Podvodnícky pár Reilly-Luna funguje na jednotku a záver bol tiež príjemným prekvapením. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Zajímavá pointa, ale nic víc. Snad jen to, že je to jeden z mála, ne-li jediný film, kde měl John C. Reilly hlavní roli. ()

lioncel

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý příběh .. už dopředu tak nějak víš, nebo alespoň tušíš, jak to asi dopadne .. přesto se závěrem přijde jedno nečekané překvapení .. jo, mít za ségru Maggie Gyllenhaal a pokusit se ji podrazit, nebo dokonce okrást, se rozhodně nevyplatí … ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Steven Soderbergh, ktorý napísal scenár a prudukovala tento remake je skôr poctou ako remake a nie je taký ostrý ani prekvapivý ako originál. Herecké výkony sú ale úžasné. 6/10 ()

Biggy 

všechny recenze uživatele

Když jsem pustil TV a začal koukat na tenhle film, netušil jsem, že mě to zaujme natolik, abych se dival až do 2 ráno, ale stalo se tak. Jednoduchý příběh se skvělým J. Reillym v hlavní roli mi zajistil kvalitní ztrávení noci. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Další z řady kriminálek kde všichni chtějí podfouknout každého. Snímek byl po celou dobu, i přes pár krajně nedůvěryhodných scén dost napínavý, zvědavost kdo nakonec ostrouhá mi bránila usnout. Jenže konečné naprosto nelogické rozzuzlení, film sráží do hlubokého podprůměru.. ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Další nevýrazný, ba zoufale nedomrlý (výstižnější slovo mě nenapadá) snímek. Devět královen jsem dokoukala, Criminal nikoliv. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Zprofanované a průhledné nápady zločinců a podvodníků.Mistra zločinu jsme tam nenašel. Stejně tak jsem nenašel nebo nepochopil, co autor natočením tohoto snímku sledoval. Pobavení diváku to nejspíš nebylo, tak nevím. Jedno ale vím jistě. Je to pořádný paskvil. ()

MareT. 

všechny recenze uživatele

Za pěknou pointu jsem chtěl dát i třetí *, ale pak jsem si vzpomněl, jak to bylo nemastné neslané, tak jsem zase slevil! ()

Reklama

Reklama