Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejvýpravnějších dobrodružných klasických příběhů inspirovaných Homérovou Iliadou ožívá. Natočený na exotických místech, s mezinárodním obsazením a nejmodernějšími speciálními efekty, snímek vypráví o legendární bitvě, která se rozpoutala kvůli lásce a kvůli nejkrásnější ženě na světě. Helena (Sienna Guillory), ačkoliv je provdaná za spartského krále Meneláa, se bláznivě zamiluje do Parida (Matthew Marsden), pohledného trojského prince. Milenci spolu uprchnou do Tróje, kde jim Paridův otec, král Priam (John Rhys-Davies), poskytne bezpečné útočiště. Meneláův krutý bratr Agamemnon (Rufus Sewell) chce Helenu přivést zpátky a vede vycvičenou spartskou armádu až k opevněnému městu. Po desetiletém obléhání Řekové nakonec do města vstoupí léčkou pomocí známého trojského koně a začne bitva, která rozhodne o osudu obou impérií. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (82)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že se přímo nabízí srovnání s mnohem známější Trójou. A u mě to tedy vyhrává toto TV zpracování. Helena Trojská sice nedisponuje obrovským rozpočtem, ale vyzařuje z ní takový ten zápal pro věc všech zúčastněných. I s viditelně malým rozpočtem tak dokázali udělat podívanou, která je podle mého mnohem více reálně zpracovaná, než velkolepá Trója. Sienna Guillory je pak podle mého mnohem hezčí Helenou, a ani se nedivím, že každý, kdo na ní pohlédne, tak podlehne. Pochválit lze určitě i zbytek obsazení, které je na TV poměry složené převážně ze známých tváří. Ať už fanatický záporák Sewell, který se přesně do takových rolí narodil, potažmo jeho bratr, v podání Callise, za mě určitě nejlepší postava filmu, která představuje tu touhu po Heleně, kdy narozdíl od ostatních, který to použili jen jako záminku k dobytí Tróje, tak on by po jejím osvobození byl určitě schopen odejít, a nechat Tróju být. Ještě k tomu přidejte pěkné venkovní lokace, a v podstatě nevidím moc důvodů ke kritice, kterou tu film ve většině komentů dostává. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Cítím se jako loser, ale souhlasím s Looserem. :-) Televize za babku s ohromnými poruchami v dialozích, realizačními nedostatky (kolikrát je vidět, že nikdo nikoho nemlátí, i když se tak okázale tváří apod.) a nijakou chutí. Troja mě sice nebavila, ale pořád bych si jí dal stokrát, než podruhé Helenu. ()

Reklama

BlueZero 

všechny recenze uživatele

Známy príbeh o Helene, Parisovi a dobytí Troye. Je veľká škoda, že si tvorcovia nedali viac práce s efektami, hlavne na mori, vyzeralo to príšerne. A hrozný výkon komparzistov pôsobil tiež rušivo. Boje vyzerali umelo. Ale aj napriek tomu vo mne tento film zanechal hlboký dojem, či skôr zármutok. Poukázal, na tie najslabšie vlastnosti ľudskej rasy. Spočiatku to pukazovalo len na ženy, teda vlastne na to čím je ovládaný mužský mozog, keď vidí krásne ženské telo. Ale to neskôr zatienila chuť po moci, nenásytnosť a "priateľstvo". Priateľstvo v tomto príbehu neznamenalo nič iné ako zradu. ()

Petike 

všechny recenze uživatele

Nebudem sa zbytočne rozpisovať. Tieto tri videá dokonale (a vtipne) vysvetľujú, čo všetko je v neporiadku s výpravou a historickou autenticitou filmu. V skratke, ak mám hovoriť za seba, celé to spracovanie je aj na môj vkus až príliš televízne. Dokonca do takej miery, až miestami pôsobí takmer komiksovo alebo ako z nejakého filmu pre deti. Navyše, charakterizácia niektorých postáv je absolútne nezvládnutá. ()

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádný "adrenalinový akčňák", ale přesto mi u tohoto filmu akce chyběla. Hlavní představitelka byla krásná a opravdu živelně svůdná, ale dějová linie a jakési smotání všeho dohromady mi celý film pokazilo. Jediné velké plus vidím v tom, že film ukázal dobu jak by asi opravdu mohla vypadat - tj. spousta drobných městských států, které mezi sebou válčí, jejich králové intrikují a hledají, kde by co mohli ještě uloupit. Byla to i podle mne doba, kde muži byli skutečnými MUŽI a ženy opravdové ŽENY. Silnější 2. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • V jednom zábere sa nachádzajú dva papagáje, kakadu a ara. Prvý z nich pochádza z Austrálie a druhý z Južnej Ameriky. V tomto období sa však do starovekého Grécka nemali ako dostať. (Miseno)
  • Televízny film sa inšpiroval Homérovým eposom Ilias, ale tvorcovia zaobchádzali s predlohou skutočne veľmi voľne. Vznikol v Grécku a na Malte, podľa scenára Ronnieho Kerna ho nakrútil televízny režisér John Kent Harrison. (ash99)

Reklama

Reklama