Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Herb Brooks byl jmenován trenérem amerického hokejového týmu pro Olympijské hry v Lake Placid v roce 1980. Nastiňuje svůj plán, kdy chce hru postavit na kanadsko-ruském hokejovém stylu, což hned v úvodu vzbuzuje nejistotu. Brooks říká, že tímto způsobem lze porazit i dosud neporazitelné Sověty. Od vedení dostává volnou ruku ve výběru týmu a v tréninkových metodách. Brooks přizve do realizačního týmu jako svého asistenta Craiga Patricka a poté vybírá na kempu v Colorado Springs 26 hráčů z řad amerických universit. Začátky přípravy jsou těžké. Hráči mají mezi sebou nevyřízené účty. První přípravný zápas absolvuje tým v Norsku s místní reprezentací a ten končí remízou. Brooks zuří, nevidí v týmu zápal pro hokej, a tak po zápase nenechá hráče odejít do kabiny, ale dá jim velmi těžké a náročné tréninkové dávky. Hráči tak pochopí, že Lake Placid nebude jen výlet a zábava. (TV Nova)

(více)

Diskuze

hmyzovrah

hmyzovrah (hodnocení, recenze)

v pulce filmu jsem to vypnul, absolutne nezazivnej, temer bez hokeje film. kde se jen kecalo a trenovalo a zapas defakto zadnej. ani ta doba trapnych ucesu a kniru me fakt nenadchla..

maToT

maToT (hodnocení, recenze)

ywo666

tak ked chces byt tak objektivny napis kolko v tom obdobi vzajomnich zapasov dokazala vyhrat usa ci kanada proti cccp ??  raz prehra kazdy-   je neskutocne smutnosmiesne ako ti je jedno jak bola ne-pomenovana  oblast v ktorej ty zijes-

maToT

maToT (hodnocení, recenze)

takze ten film mal byt asi akoze usa su mi simpaticky.... tichonov s obocim brezneva.... cesi...a este nieco snad za tim nie?,alesak ,,je to jedna banda,, -tislovania asi, aj ked nik z tvorcov nema prehlad ake staty su v europe, no a odignorovanie finov-nadhera disney-

Příspěvek byl smazán administrátorem.

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

hated.jura: A to ešte aj pri jednej hlúpej fanynke twilightu, čo dala Pánovi prsteňov odpad som sa držal a bol veľmi diplomatický. U dobytka to už nejde. Človek si občas potrebuje uľaviť a šíriť svoj (spravodlivý) hnev.

na příspěvěk reagoval maToT

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

hated.jura: Nikdy nebudem rešpektovať cudzí názor, keď je debilný alebo nebezpečný. Ja viem uznať pravdu aj druhým ale odtiaľ potiaľ. A nebem sa držať pri zemi, len v záujme nejakej korektnosti. Som na csfd pomerne činný, ale takto som asi ešte nevybuchol, rozumej takto ma ešte nikto nenasral (a to ma ľudia serú neustále).

Příspěvek byl smazán administrátorem.

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

Len jedno napíšem. Užívateľ dobytek je hovädo ktoré by sa malo dobrovoľne utratiť. Takémuto filmu dať jednu hviezdičku a napísať, že hokeja tam moc nebolo. Skutočne idiot. A ten amerikanizmus si predstavoval ako? Že USA niečo dokáže a potom sa budú držať pri zemi. A miesto "Boh žehnaj" si predstavoval hlášky "Alah akbar" a "za ktorý tým hráš?" "Severná Kórea!"??? Skutočne by si mal pozerať do riti a nie na filmy, lebo Miracle si nezaslúži aby ho taký idioti pozerali a už vôbec nie aby sa na neho otvárali hubu.

bigwendy

bigwendy (hodnocení, recenze)

To Cracker: Ve čtyřčlenné finálové skupině už spolu hrály jen ty týmy, které na sebe nenarazily v základní skupině. Finsko hrálo se SSSR už základní skupině a prohrálo, tudíž si do finálové skupiny nepřineslo žádný bod a pouze remizovalo se Švédskem (s USA prohrálo ve finálové skupině). Na konci tedy měli Finové pouze 1 bod. Švédové si oproti nim přinesli ze vzájemného zápasu z USA v zákl. skupině 1 bod za remízu + 1 bod za již zmíněnou remízu s Finskem ve finálové skupině a se SSSR prohráli. Dohromady tedy získali 2 body, tudíž skončili na 3. místě. Sověti porazili v zákl. skupině Finy, tudíž si do finálové skupiny přinesli 2 body, již zmíněné Švédsko porazili - to byly další 2 body, ale s USA prohráli. Získali tedy celkem 4 body a skončili na 2. místě. Vítězní Američané si přinesli do finálové skupiny 1 bod za remízu se Švédy, Sověty i Finy porazili, čímž si připočetli 4 body a s celkovými 5 body tak získali zlato. Jó, tenkrát se holt hrálo podle jiných pravidel:-).

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Joe321

Joe321 (hodnocení, recenze)

Shimitz: Slap Shot a Mystery, Alaska. K Miracle to má daleko, ale zase je to víc do pohody ;).

Cracker

Cracker (hodnocení, recenze)

skvely film ale nasiel som tam par cudnych okamihov preco Finsko ked hralo finale s USA nedostalo striebornu medailu ale dostali ju Rusi??Fini museli skoncit az 4. lebo vo filme bolo pred nimi 3. Svedsko ale inak to bol pekny filmik:)

Pretenderi

Pretenderi (hodnocení, recenze)

Skvelý film,tí chlapci vám prirastú k srdcu,poraziť neporaziteľných Rusov po toľkých rokoch,v jednote je sila.Meno pred vami je dôležitejšie,ako to na chrbte

Shimitz

Shimitz (hodnocení, recenze)

Neznáte nějaké další dobré dobré filmy s hokejovou tematikou? pripada mi, ze hokej je ve filmech trestuhodne opomínán!

matolas

matolas (hodnocení, recenze)

super film s pvynikajucim vyvrcholenimk uz sa tesim na film slovensky hokejovy zazrak 2002

Kečo

Kečo (hodnocení, recenze)

Naadherny a napinavy film pri ktorom som trpol ked isla akcia za akciou a smial ked dali USA gol :) a 4* preto ze to nebolo Slovensko :D

bolfik

bolfik (hodnocení, recenze)

Nádherný film, ktrý mě rozesměje i rozpláče, patří mezi mé nejoblíbenější filmy, když jsem na něj ale koukal s českým dabingem, vůbec mě to nenadchlo, ale anglicky je to pro mě film, kterej změnil celej můj život!

Související novinky

Hugh Jackman a skoky na lyžích

Hugh Jackman a skoky na lyžích

21.01.2015

Sportovních filmů nikdy nebyl nedostatek, jen málo z nich se ale věnuje zimním sportům. Hokejový zázrak, Kokosy na sněhu nebo Sjezdař s Robertem Redfordem teď ale nafasují dalšího celovečerního… (více)

Kurt zase trenérem?

Kurt zase trenérem?

01.02.2005

Poté co Kurt Russell ztvárnil legendárního hokejového trenéra Herba Brookse ve filmu Miracle, asi patrně našel v tomto pro film vděčném řemesle zalíbení. Od hokeje si tentokrát odskočí ke koním ve… (více)

Reklama

Reklama