Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Herb Brooks byl jmenován trenérem amerického hokejového týmu pro Olympijské hry v Lake Placid v roce 1980. Nastiňuje svůj plán, kdy chce hru postavit na kanadsko-ruském hokejovém stylu, což hned v úvodu vzbuzuje nejistotu. Brooks říká, že tímto způsobem lze porazit i dosud neporazitelné Sověty. Od vedení dostává volnou ruku ve výběru týmu a v tréninkových metodách. Brooks přizve do realizačního týmu jako svého asistenta Craiga Patricka a poté vybírá na kempu v Colorado Springs 26 hráčů z řad amerických universit. Začátky přípravy jsou těžké. Hráči mají mezi sebou nevyřízené účty. První přípravný zápas absolvuje tým v Norsku s místní reprezentací a ten končí remízou. Brooks zuří, nevidí v týmu zápal pro hokej, a tak po zápase nenechá hráče odejít do kabiny, ale dá jim velmi těžké a náročné tréninkové dávky. Hráči tak pochopí, že Lake Placid nebude jen výlet a zábava. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (419)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Skutočný zázrak, super tempo a krásny športový úspech. Skvele nafilmované a naozaj výborný výkon nekompromisného trénera v osobe Kurta Russela. Hoci som mal situáciu naštudovanú vopred, film prináša napätie aj napriek očakávanému koncu. A prižmúril som aj oko na americkým patriotizmom, bavilo ma to. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Víceméně zklamání, hokejových scén je málo a jsou špatně natočené, neustále se pateticky kecá, přitom emoce při utkáních jsou na bodě mrazu. Taky mě sere, že zápasy s Norama, Rumunama a podobnejma chcípákama jsou ukázány, kdežto utkání s Československem je přeskočeno úplně! A Rusáci jsou samozřejmě znázorněni jako strojový ivanové a ten jejich trenér má vobočí, vedle kterýho vypadá Brežněv jak depilovaná pornohvězda! Kurt Russel po dlouhé době ve skutečně dobré roli. ()

Reklama

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Za jediný zázrak lze považovat, že jsem tu prostoduchou agitku s černobílým viděním světa dokoukala až do samého konce. Natočte tak deset minut záběrů na hokej, dodejte dvě hodiny sentimentálních žvástů, to celé podmalujte neskutečně sentimentální hudbou a skočte si pro Oscara. Musíte ho získat, protože blběji už film o Brooksovi natočit nejde. Tvůrci sice tvrdí, že film nikdy neviděl, ale já si nejsem jista, jestli se raději nevyboural, když viděl tuhle příšernost. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Osobne považujem bývalých sovietskych hokejistov za obrovské osobnosti a ich hokej za asi jeden z najlepších v histórii. Títo mladíci skôr dokázali obrovskú vec a na väčšinu z nich okrem trénera sa po čase zabudlo, ale ten okamih, ktorý dodal nádej, že nič nie je nemožné a v športe to platí tiež, zmenil históriu. Film založený na skutočnej udalosti bol podaný veľmi presvedčivo a uveriteľne. Aj keď USA nefandím, tu som sa zabavil svojím spôsobom, bol to skvelý emočný zážitok a čiastočne americký sen. Páčil sa mi od začiatku po koniec, výhrady mám okolo historických nezmyslov a neúcta v slovách napríklad na Československo, aj keď chápem, že možno nás za bársakú zlú bandu mali, možno to scenárovo a dejovo nebolo až tak profesionálne, ale aj tak sa mi to páčilo, napriek tomu, že skutočnosť bola škaredšia. A ešte by som dodal, že podľa mňa najlepší výkon Kurta Russella vôbec. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Slabší film. To, co nejvíc utkví v hlavě, je hudba. Film je však pojat poněkud nezajímavě. A tak se dočkáme dlouhých tréninkových příprav a pasáží, povinného moralizování v týmu a promlouvání trenéra do duše mladých nezkušených hráčů, poté jednoho dlouhého zápasu USA-SSSR a o dalších zápasech se tvůrci zmíní jen slovem, což je opravdu trestuhodné. Přihlédnu-li k tomu, že víme, jak to celé dopadne, vychází mně z toho průměrný sportovní film, jehož nejsilnější momenty spočívají na bedrech Kurta Russella a na hokejové ploše. Jinak nic extra. 50% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (22)

  • SPOILER": Snímek se od skutečnosti v některých detailech odlušuje. Například ve filmu se Jack O´Callahan (Michael Mantenuto) při posledním přípravném utkání se Sověty před olympiádou zranil a během olympijských utkání nastupuje až při zápase finálové skupiny proti Sovětům. Ve skutečnosti se však skutečný O´Callahan objevil již v zápasu základní "modré" skupiny proti Rumunsku, kde si připsal asistenci k brance, kterou Rumunům vstřelil Steve Christoff. (bigwendy)
  • Herb Brooks (ve filmu ztvárněný Kurtem Russellem) zemřel těsně před uvedením filmu, a proto film nikdy neviděl. (xxSmoldaxx)
  • Historická chyba ve filmu: Rumuny porazili Američané 7:2 a ne 7:3, jak je uvedeno ve filmu. (Robbi)

Související novinky

Hugh Jackman a skoky na lyžích

Hugh Jackman a skoky na lyžích

21.01.2015

Sportovních filmů nikdy nebyl nedostatek, jen málo z nich se ale věnuje zimním sportům. Hokejový zázrak, Kokosy na sněhu nebo Sjezdař s Robertem Redfordem teď ale nafasují dalšího celovečerního… (více)

Kurt zase trenérem?

Kurt zase trenérem?

01.02.2005

Poté co Kurt Russell ztvárnil legendárního hokejového trenéra Herba Brookse ve filmu Miracle, asi patrně našel v tomto pro film vděčném řemesle zalíbení. Od hokeje si tentokrát odskočí ke koním ve… (více)

Reklama

Reklama