Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když je v Thajsku unesena dcera bývalého agenta Jakea Hoppera (Steven Seagal), její otec netuší, že se před ním rozehrává nebezpečná hra plná intrik, nebezpečí a surového násilí. Hopper odlétá do Bangkoku, kde požádá o pomoc své bývalé kolegy a společně se vydávají po stopách skupiny, o které si myslí, že Jessicu unesla. Při pátrání se Jake dostane do centra boje mezi zkorumpovaným thajským generálem a gangem překupníků zbraní. Pomalu přichází na to, že je záměrně vmanipulován do podivných akcí tajných služeb a jeho dcera slouží jako návnada. (Magic Box)

(více)

Recenze (154)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný film so Stevenom Seagalom, ktorý patrí medzi jeho priemerné filmy. Má výborný príbeh o bývalom agentovi, ktorého dcéra je spolu so svojou priateľkou unesená počas výletu v Thajsku a tak sa tam vydá, aby zistil, kto ich väzní a s pomocou svojho priateľa urobia všetko preto, aby ich zachránili Ale dostanú sa do problémov nielen s niekoľkými zločineckými organizáciami, ale aj skorumpovanými policajtmi. So spracovaním som dosť spokojný, je to vydarený akčný film s klasickou zápletkou, kde všetko funguje tak, ako aj má, dej je podaný zaujímavo, síce prvá polovica je ešte trochu pomalšia, ale zase ťaží z atraktívneho prostredia a v druhej sa to už rozbehne, takže sa na to stále pozerá viac než dobre, páčili sa mi aj scény z budhistického kláštora, takže som spokojný. Ale mohli si odpustiť tých niekoľko nadbytočných prvkov, bez ktorých by som sa kľudne obišiel, napríklad menšia línia s novou priateľkou, alebo čierna mágia, ale našťastie to nemá moc priestoru. Akcie je tu dosť a páči sa mi. Je ale úplne odlišná od Seagalových ostatných filmov, aikido tu vymenil hlavne za kung-fu, ale hlavne je väčšinou dosť nerealistická, takže sa jej treba prispôsobiť, no napriek tomu si moc nesťažujem. Akcia je tu úplne ideálne rozložená, súbojov je dosť, sú pomerne rozmanité, majú zaujímavú choreografiu, viacero výborných momentov a chválim aj veľmi dobrý výber prostredí, ktoré ich ešte vylepší. Ale sú aj dosť fyzicky náročné a hlavne vôbec neprispôsobené hlavnému hrdinovi, Seagal by tento typ akcie nezvládol, ani keby bol o polovicu mladší a nie to ešte teraz, čo má za následok časté využívanie dabléra, ale aj tak som spokojný, pretože aj osobne toho predvedie mnoho. K tomu potešia aj slušne zvládnuté prestrelky, ale to zostreľovanie šípov si už mohli odpustiť, úplne zbytočná scéna, v ktorej už tá nereálnosť prešla do extrémov. Žiadna akčná scéna tu výraznejšie nevyniká, ale páčia sa mi všetky. Herecké obsadenie je výborné, Steven Seagal stále vyniká charizmou a aj v akcii má čo predviesť, bavil ma aj jeho priateľ Byron Mann, k tomu slušní záporáci, nemám si na čo sťažovať. Réžia a technická stránka patria v rámci videofilmov medzi to najlepšie, slušná vizuálna stránka, takže kvalitná kamera a aj strih, páči sa mi prostredie, nemám s tým väčší problém. Tento film by som určite ocenil viac, keby obsahoval klasickú Seagalovu akciu, ale aj tak ho mám rád, z jeho novodobej tvorby sa jedná rozhodne o jeden z najlepších filmov, je to príjemná akčná oddychovka, ktorú sa oplatí pozrieť aj viackrát. 77% ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Čistej průměr. Jednadvacátý století a Steven Seagal nejdou vůbec dohromady. Veškerý jeho filmy můžeme v klidu házet do jednoho pytle s nášivkou "Pozor, nebezpečnej odpad, zn. pukavec Steven". Bestie je jedna světlá vyjímka, která z toho pytle lehce nakukuje ven, ale opravdu jen nakukuje. Sádlo Seagal umí tancovat a pařit kolem šikmookých žlutých těl téměř jako kdysi dokonale, odhazuje každýho 10 metrů daleko a dokonce občas i kopne někoho do kulí... Škoda jen, že si pro tyto scénky nenašel někoho stejně vypasenýho, pač ty záběry chvílema na tlustýho Stevena a chvílema hubenýho dvojníka byly opravdu komický, nemluvě o soubojích kde "Stevenovi" chyběla hlava. Nicméně mám Seagala pořád rád a 86 minut se s ním v pohodičce zabít dá... 50% ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Steven se z Východní Evropy přikutálel do Asie a s nekonečným zásobníkem provedl nové sčítání obyvatel. Určitě se jedná o jednu z lepších Seagalovek počátku milénia. Kvalit devadesátých let to nedosahuje ani náhodou, ale až na jednu scénu kdy se olizuje se zhruba 15letou Thajkou, se to dá v pohodě absolvovat. 40% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Akční snímek dle zavedeného standartu Stevena Seagala. Tentokrát mu byla unesena dcera a tak se rozjede všem dát patřičně do držky. Snímek i přes jednoduchost děje je dynamický, v akčních scénách očekávaně brutální a ubíhá jak rozjetý vlak. Žádné zbytečné řeči, zde jde hlavně o akci. Tady je však na celém tomto počinu největší zádrhel. Pokud jde o Stevena, je zabírán až v neuvěřitelném detailu a tak ze zápasu není nic vidět. A když se záběr oddálí, máchá jen rukama a když už se hýbe celým tělem, je viditelně vidět, že už to Steven není. Ano, je to tak. Nechává se zastupovat dublérem, což hatí veškeré představivosti o jeho umění. Nebo si někdo vážně myslí, že v určitých záběrech najednou krapet zhubl a je hbitější než kdykoliv předtím? Že by při své postavě a váze dokázal kopanec s výskokem a otočkou mě opravdu nikdo neoblafne. Steven není Sammo Hung. Jinak snímku není co vytknout. Přestřelky jsou vygradovány do takové dokonalosti, že chvílemi připomínají tzv. krvavý balet, jaký známe ze snímků Johna Woo. Závěrečný souboj je už očekávaná klasika. Po akční stránce si tedy lze snímek užít, ale nesmí se moc přemýšlet nad Stevenem. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Průměrný akčňák, který stojí především na schopnostech režiséra než na výkonu hlavní herecké hvězdy. Steven Seagal už nic lepšího nenatočí, takže by si měl konečně sebrat svých pár švestek a emigrovat na Aljašku. Je škoda, že Ching Siu-Tung se při cestě do Ameriky musí špinit zrovna se Seagalem, s lepším scénářem a mladším výkonnějším hercem to mohlo dopadnout o dost lépe. (2.5*) ()

Galerie (27)

Zajímavosti (3)

  • Během natáčení, 14.dubna 2003 zemřel Trevor Murray, který se na filmu podílel jako výrobní grafik. (Stocki)
  • Natáčeno od 17.března 2003 v Thajsku, převážně pak v jeho hlavním městě, Bangkoku. (Stocki)
  • Jake Hopper (Steven Seagal) má v některých záběrech splyhlé vlasy. Když ale s někým bojuje a kamera jej zabírá zezadu, jsou jeho vlasy čerstvě umyté a rozevláté. (Terva)

Reklama

Reklama