Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tanec môže byť pre niekoho celým životom. A niekedy môže život aj skomplikovať. Umelecká, výtvarne excelentná sonda do života tanečníkov a ich osudovs prekvapivými tajomstvani. Príbeh o tom, že i umelecký rast má svoju cenu. (oficiální text distributora)

Recenze (31)

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Poslední tanec jsem chtěla vidět díky Patrickovi, který byl pro mě v mém pubertálním období velkým idolem. Jenomže kdybych dopředu nevěděla, že film je podle hry Patrika a Lisy, kteří kdysi vyučovali v baletní škole a tahle choreografie je snad i jejich počinem-jen těžko bych tenhle film dokoukala. Tanec výborný a já se klaním těmto dvěma lidem, kteří ve svých padesáti letech/Lisa 47/ jsou v tak skvělé kondici a jejich taneční projev je naprosto přirozený a mladistvý. Skvěle jim sekunduje George de la Pena. Pokud jde však o celkový děj a hlavně beztaneční scény, kdy naši hrdinové řeší minulost a všechny s ní související křivdy -najednou film ztrácí své kouzlo a stává se neuvěřitelně nudný, neuvěřitelný je bohužel i dabing. ()

jopal 

všechny recenze uživatele

Ano, velmi rozporuplny film. Dej takmer ziadny, ale pacilo sa mi, ze sa tam nikto na nic nehral, proste boli raz stari, tak hrali starych. Ale ten vykon na dany vek - klobuk dole. (Ti, ktori maju 18, pochopia neskor..) U mna 3 hviezdicky aj trochu, ale z nostalgie za skvelym tanecnikom, aj pre to, ze uz na Patrikovi bolo vidiet ubytok svalovej hmoty a aj kvoli jeho pamiatke davam ****...Aj ked tanec nemam velmi rad, nenudil som sa ani chvilu... ()

Reklama

Evziiik 

všechny recenze uživatele

Slabý průměr. Nejvíc mě vytáčela ta Krisa, jak se pořád ze všeho hroutila a byla neskutečně psychicky labilní, jak na houpačce. Dospělá ženská, proboha. A z děje jsem vlastně ani nevypozorovala, proč se tak chovala. Co se jí stalo tak hroznýho, chudince? Že jí jeden dědek buzeruje nebo že se sama stará o děcko nebo co? To se dá vyřešit i jinak, než se z toho hroutit a furt někomu fňukat na rameni. Na to já fakt nem nervy. ()

Ed2 

všechny recenze uživatele

Přes nízké hodnocení mě tento film opravdu potěšil. Konečně taneční snímek, kde jde o nefalšovaně procítěný tanec (o což mnoho jiných filmů usiluje, ale nakonec zůstává na úrovni plytkého příběhu o ničem). Ačkoliv se dějem příliš neliší od ostatních filmů svého žánru, příběh je opravdu jednoduchoučký a zápletka není snad ani zápletkou, když jí člověk prohlédne skoro na samém začátku, má tento film něco navíc. K sympatickým prvkům patří přededevším fakt, že je velká část scén věnována právě tanci samotnému. Dále také výběr hlavních hrdinů, stárnoucích tanečníků, kteří se dostávají do konfrontace s mladšími kolegy i sami se sebou. V jejich tanečních výstupech ať už tréninkových, retrospektivních, či při závěrečném tanci vycházejí emoce skutečně na povrch. Nejde jen o efekt, tanečníci zde opravdu skrze tanec, skrze tělo sdělují své city, vnitřní konflikty a soužení. Nakonec jen dodám, že to byl příjemný film i přes fakt, že nejsem fanynkou Patricka Swayzeho, ale zde si mě získal opravdu skvělým tancem! ()

miklaras 

všechny recenze uživatele

Rozhodně bych neřekla, že jde o nepředvídatený, silný příběh s vynikajícími výkony a něčím navíc. Přesto jsem se byla schopná dokoukat a děkovat za slušně vystavěný děj, který měl tendenci kamsi plynout. Konec byl hodně tristní záležitost a shodil všechno na smetiště předvídatelných dojáků bez invence. Je to veliká škoda, protože všichni tři hlavní představitelé vypadali zpočátku tak nadějně....I tak bych ale neřekla, že jde o vyslovený propadák, nad kterým by bylo člověku ku dávení. Dá se a neurazí. 3,5/10 PS: Velice legrační je poslechnout si dabing. Ten film zabil se zaručenou spolehlivostí a z toho důvodu doporučuji jakékoli znění, jen ne to, co nabízí česká verze... dabing odpad!!!!! ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu tančí v jedné ze scén také Bambi Swayze, adoptovaná sestra Patricka Swayzeho. (Barrymore)

Reklama

Reklama