Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vlivný sloupkař si najme agenta, který má za úkol rozbít vztah jeho sestry s jazzovým hudebníkem.  Oni ho znají - a třesou se - velká jména Broadwaye, Hollywoodu a Capitol Hill. Znají J.J - světoznámý publicista, jehož psaní je božím slovem pro 60 milionů čtenářů! Znají ten jed, který plápolá v těch očích za sklíčky brýlí - a podlézají - jako SId Falco, chlapec, který chtěl tolik, že by prodal vlastní dívku, jen aby se postavil s J.J., a nasával sladkou vůni úspěchu! Tohle je příběh J.J. - ale ne takový jako by si ho on přál převyprávěný. (MGM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý film verne mapujúci novinárske prostredie, charaktery, ktoré sa v ňom vyskytujú a veľmi vzdialené morálne hranice, ktoré obmedzujú ich aktivity. Výborne zahrané, pričom Lancasterom lepšie, ako Curtisom, chvíľami som sa horšie orientoval v dialógoch, ktoré boli náročné na pozornosť, ale viac ako tri hviezdičky aj tak nemôžem dať, pretože okrem dobrého pocitu počas projekcie mi na dlhšiu dobu toho v pamäti veľa neutkvie. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Famózní Burt Lancaster a ještě famóznější Tony Curtis v ulicích New Yorku jako novinář a jeho tiskový agent. Sladká vůně úspěchu jako mé první setkání s filmem noir šedesátých let dvacátého století. Spousta vynikajících dialogů, při kterých se může jít zahrabat většina dnešních úznávaných děl. Oba herci se do svých rolí ponořili s neuvěřitelnou lehkostí a jakoby to ani nebyli herci. Jejich pohledy a postoje jsou uvěřitelnější než slepota Bryce Dallas Howardové ve Vesnici. Tohle je jeden z těch filmů, které by větší filmový fanoušek měl vidět, nemluvě o filmových fajnšmekrech. Jeden z filmů, který si zaslouží šestihvězdičkové hodnocení. ()

Reklama

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Burt Lancaster jako bezcharakterní zvíře (jehož podlost symbolicky i doslova vystihují ošklivé brýle hyzdící jeho tvář) s incestním vztahem ke své mladičké sestře v absolutně prohnilém noirovém světě. Je zajímavé sledovat, jak se jeho postava ve filmu poprvé objeví - nejdřív jej vidíme na fotografii, poté slyšíme jeho hlas v telefonu a až nakonec jej vidíme v celé jeho "kráse". Velká jména ve štábu (kamera, hudba) jsou zárukou kvality. ()

ambron 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci film vo všetkých smeroch. Príbeh je nabitý skvelými dialógmi, herci hrajú brilantne. Tu vyzdvihnujem predovšetkým rolu Lancastera, ktorý stvárnil J.J. Z jeho postoju, prísneho pohľadu mrazí, akoby jeho oči spoza hrubých rámov okuliarov dokázali človeka rozlomiť na polovicu. Skvele mu sekunduje Curtis v roli povrchného, slizkého agenta. Ich vzájomné špinavé a despotické zámery považujem za vrchol charakterových vzťahov v kinematografii. Bravúrne. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Sladká vůně úspěchu je o médiích a jejich vlivu. O té špíně, která se ani zbla nezakládá na pravdě a dokáže ničit životy jiných. Zároveň však ukazuje, že každá mince má dvě strany. Bohužel, ve skutečném světě na ty kurvy z bulvárních plátků málokdy dojde. Burt Lancaster a Tony Curtis vám z tohoto filmu utkví nutně jako záporáci. Vskutku velmi dobrý noir se skvostným závěrem. A na čsfd podceněný, těch 76% je fakt málo! ()

Galerie (87)

Zajímavosti (14)

  • Pôvodný rozpočet 600 000 dolárov sa nakoniec vyšplhal na 2,6 milióna dolárov. (westerns)
  • Roli Steva Dallase měl hrát původně Robert Vaughn, ale místo toho narukoval do armády. (Kulmon)

Reklama

Reklama