Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 72 před Kristem nemělo Římské impérium přemožitele. Jeho moc se táhla široko daleko. Každá dobytá země znamenala přísun nových otroků do područí římských pánů. Spartakus, otrok, jemuž před očima zavraždili otce, měl odvahu se vzepřít mocným římským generálům i politikům a stal se vůdcem mohutného povstání otroků. Jeho boj za svobodu, jenž ohrozil celé Římské impérium, měl hluboký dopad na mnoho budoucích generací. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (99)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Jejejejej, opravdu "historický" velkofilm zmrvený tak odporně, že už to ani víc nešlo! Proč ty prachy radši nedat na charitu, než je vyhodit oknem! Hvězdičku dávám jen za hudbu, film absolutně nestojí za řeč. Nagelovanej Spartacus, kterej má snad u sebe pojízdnou maskérnu, děj řídký jako průjem, mizerně natočený, od A do Z trapný dialogy napěchovaný legračními pokusy o tehdejší humanismus (tak to mě dojalo, málem jsem rozbil stůl, jak jsem do něj smíchy bušil)...samozřejmě že to nemá se skutečným povstáním gladiátorů nic společného! Je to prosťoučká blbina plná do očí bijících nelogický černých děr, že jsem se spíš celou stopáž smál jako při výsostně dobré komedii. Casting byl mizerný, režie uboze chatrná, takže jsem zůstal jen kvůli hudbě Randyho Millera, která se kupodivu poslouchat dala (narozdíl od Gladiátora Hanse Zimmera). ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Na to, že se jedná o televizní verzi o jednom z nejznámějších povstalců historie, mi film přešel celkem působivý. Sice je vidět, že jde o TV film, ale rozhodně se řadí mezi ty kvalitnější a na to, že to má necelý tři hodiny, to celkem slušně odsejpá. Bitvy mezi Římany a Spartakem dokonce vypadají jako z velkofilmu a právě po této stránce bych filmu nic nevytkl. Dokonce herecké výkony, hlavně Gorana Visnjice a Anguse Macfadyena byly přesvědčivé. Proč ale dávám jen 3*? Bohužel pro tento film jsem v současnosti naočkovaný seriálovým hitem Spartakus: Krev a písek a jeho prequelem. Tím ale nechci říct, že je tato verze výrazně horší. Zde se jedná o poměrně kvalitní historickou rekonstrukci, které dávám sice 3*, ale jsou to ty nejsilnější možné - 69%. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

2/2 Novodobá verze Kubrickova spektáklu je mi v mnohých ohledech sympatičtější. Chybí velké herecké hvězdy, které by si svými výstupy kradly film pro sebe a tím pádem mohou být lépe exponovány postavy. Pořád samozřejmě chybí bystré a celkově vynalézavější zpracování tvůrců seriálu Spartacus: Blood and Sand (Gods of Arena & Vengeance), ale pro rekapitulaci základního příběhu bez manýr zlatého věku sandálů je tento Spartak ideální. A navíc v této verzi chybí onen slavný patos na kříži. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Na to, jak málo by se dalo od snímku a jeho aktérů očekávat, tak jsme zde svědky ojedinělého úspěchu. Pravda, není to velkorozpočtová audiovizuální orgie, ale film dokáže zaujmout stylem vyprávění. A televizní film s výtečnou hudbou se vlastně taky moc často nevidí. Přesto ho nemůžu vyzdvihnout úplně do nebe, i když na své ambice by si to jistě zasloužil. Dávám 65% = 3/5 ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Tak po prvním díle, od kterého mě odradilo vyslechnutí věty "je to také boj za rovnost žen a mužů" jsem se na většinu druhého dílu podíval a ja to slabota na ntou. Od výbavy římského vojska a jeho taktiky (špatné štíty, zbroj, zbraně, zvláště poslední bitva, která by měla být vyvrcholením, je úplně nejhoprší ze všech) po obsah dialogů připomínajících slovutnou Rosalindu a jiné jihoamerické telenovely. Povstání je nesmírně idealizováno, při tažení krajem se neloupí (jen občas se něco naznačí), sám Spartacus vypadá skoro jako reformátor společenského zřízení, samozřejmě v zájmu vyrovnané genderové politiky přes rameno kontrolován Varinií. V prostředí Říma je to o nepatrný kousek lepší, proto taky nedávám odpad. Je to prostě jen celkem plochý televizní výtvor ani příliš historicky věrný, ani dramaticky zajímavý. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (6)

  • Film sa nakrúcal v Bulharsku. (curunir)
  • Táto verzia je nakrútená presne podľa tej istej predlohy ako slávny Kubrickov Spartakus z roku 1960, ale obsahovo chce byť knihe bližšie. (Arsenal83)

Reklama

Reklama